Ο Βρετανός αστέρας της ποπ, Τζορτζ Μάικλ, απεβίωσε το βράδυ των Χριστουγέννων στο σπίτι του στο Λονδίνο, σε ηλικία 53 ετών.

Ο κυπριακής καταγωγής Γεώργιος Κυριάκος Παναγιώτου, όπως ήταν το πραγματικό όνομα του Μάικλ, κάποτε έπαιζε μουσική στον υπόγειο σιδηρόδρομο του Λονδίνου πριν ιδρύσει το συγκρότημα Wham! μαζί με τον φίλο του Άντριου Ρίτζλεϊ το 1981.

Γεννήθηκε στο βόρειο τμήμα του Λονδίνου στις 25 Ιουνίου 1963 και πούλησε πάνω από 80 εκατομμύρια δίσκους στην καριέρα του, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80.

Πιο κάτω, μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ζωής του διάσημου καλλιτέχνη, όπως αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό.

Συγκινητικά «αντίο»

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη και σοκ σε όλο τον κόσμο. Περισσότερο σοκαρισμένοι από όλους, φίλοι και συνάδελφοί του από το χώρο της μουσικής, αποχαιρετούν μέσα από τα social media τον ταλαντούχο τραγουδοποιό, αδυνατώντας να πιστέψουν την είδηση.

Και όλοι δείχνουν να συμφωνούν ότι το 2016 ήταν μια «φονική» χρονιά για το χώρο της μουσικής…

«Στο καλό φίλε μου! Ακόμα ένας σπουδαίος καλλιτέχνης μας αφήνει. Μπορεί το 2016 να πάει να γ… ΤΩΡΑ», είναι το γεμάτο θλίψη και οργή μήνυμα που ανέβασε η Μαντόνα στον λογαριασμό της στο Instagram. Συνόδεψε δε το μήνυμά της με ένα βίντεο από συνεύρεσή τους επί σκηνής σε τελετή απονομής βραβείων την εποχή που και οι δύο ήταν στις μεγάλες δόξες τους.

Μια φωτογραφία του με τον Τζορτζ Μάικλ ανέβασε και ο Έλτον Τζον, γράφοντας: «Είμαι βαθιά σοκαρισμένος. Έχασα έναν αγαπημένο φίλο, τον πιο ευγενικό και γενναιόδωρο, κι έναν εξαίρετο καλλιτέχνη. Οι σκέψεις μου βρίσκονται στην οικογένειά του και τους θαυμαστές του», έγραψε ο βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Instagram. Ο Ελτον Τζον υπήρξε πολύ στενός φίλος του Τζορτζ Μάικλ ιδιαίτερα από την περίοδο που αποκάλυψε δημοσίως την ομοφυλοφιλία του και μετά…

Χρησιμοποιώντας το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε, “Yog” (Yours Only George – Μόνο δικός σας Τζορτζ), το έτερό του ήμισυ στους Wham!, ο Άντριου Ρίντγκελέι, έγραψε πως είναι «συντετριμμένος» από τον θάνατό του.

«2016 – απώλεια ακόμια μιας ταλαντούχας ψυχής. Όλη μας την αγάπη και την συμπάθεια στον Τζορτζ Μάικλ», έγραψε το συγκρότημα Duran Duran, οι μεγάλοι «αντίπαλοι» των Wham! την δεκαετία του 1980.

“Η γλυκιά μουσική του Τζορτζ Μάικλ θα ζει ακόμη και μετά τον ξαφνικό θάνατό του. Συνεργαστήκαμε αρκετές φορές και το μεγάλο ταλέντο του πάντα έλαμπε ενώ το αυτοσαρκαστικό χιούμορ του καθιστούσε την εμπειρία αυτή ακόμη πιο ευχάριστη” είπε ο Πολ Μακάρτνεϊ.

Πολλοί θαυμαστές του άφησαν λίγα λουλούδια και άναψαν κεριά έξω από τα σπίτια του, στο Λονδίνο και το Όξφορντσιρ.