Οι εκπαιδευτικές & κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε συνεργασία με το British Council υποδέχονται ξανά στην Αθήνα τους εκρηκτικούς Drum Works από το Ανατολικό Λονδίνο για να ολοκληρώσουν τον κύκλο εργαστηρίων που διακόπηκε ξαφνικά λόγω της πανδημίας την περασμένη άνοιξη.

Στη νέα επίσκεψή τους στην Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι Drum Works θα υλοποιήσουν μια σειρά εντατικών εργαστηρίων κρουστών (16-18/9), όπου ο ρυθμός και η κίνηση θα φέρουν κοντά ετερόκλητες ομάδες παιδιών, νέων και εκπαιδευτικών. Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τη Μονάδα Εφήβων / Νεαρών Ενηλίκων «Ατραπός» ΟΚΑΝΑ, το εκπαιδευτικό μουσικό πρόγραμμα κοινωνικής ένταξης El Sistema Greece, τον οργανισμό Εξέλιξη Ζωής, τη Σχεδία – περιοδικό δρόμου και το Κοινωνικό ΕΚΑΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Drum Works χρησιμοποιούν τα κρουστά ως εργαλεία ενίσχυσης της δημιουργικότητας, ατομικής και συλλογικής ενδυνάμωσης και επικοινωνίας. Μέσω μιας σειράς συμμετοχικών δράσεων, οικοδομούν σταθερά τα τελευταία χρόνια ασφαλείς και συμπεριληπτικούς χώρους έκφρασης και δημιουργίας, ανεξαρτήτως μουσικών ικανοτήτων και εκπαίδευσης.

Η ιδιότυπη ορχήστρα κρουστών που θα δημιουργηθεί στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων θα συνθέσει τη δική της μουσική και θα την παρουσιάσει ζωντανά σε μια μοναδική γιορτή των κρουστών στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021 στις 19.00.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία θα διανέμονται μία ημέρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης μέσω της ticket services. Για την είσοδο στην εκδήλωση, οι θεατές οφείλουν να επιδεικνύουν έγκυρο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου. Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγα λόγια για τους Drum Works:

To μουσικό πρότζεκτ Drum Works ξεκίνησε το 2007, όταν το Barbican προσκάλεσε τους Λονδρέζους μουσικούς Ross McDouall και Jo Wills να συνεργαστούν με το βραζιλιάνικο συγκρότημα Afro Reggae σε ένα πρόγραμμα εκμάθησης σάμπας σε ένα γυμνάσιο του Ανατολικού Λονδίνου. Όταν το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, οι δύο μουσικοί με μια ομάδα είκοσι εφήβων ξεκίνησαν να δημιουργούν μαζί νέο μουσικό υλικό, εμπνευσμένο από τη μουσική που όλοι άκουγαν κάθε μέρα. Το αποτέλεσμα έφερε έναν φρέσκο και πρωτότυπο ήχο που ξεχώρισε στην τοπική κοινότητα του Ανατολικού Λονδίνου.

Επί επτά συνεχόμενη έτη το πρότζεκτ αποτελούσε μέρος του προγράμματος «Creative Learning» στο Barbican Centre και στο Guildhall School of Music & Drama. Σήμερα, οι Drum Works συνεχίζουν να χρησιμοποιούν τα κρουστά ως εργαλείο για να εμπνέουν τους ανθρώπους, γεμίζοντάς τους αυτοπεποίθηση για ένα δημιουργικό μέλλον. Όλα τα εργαστήρια των Drum Works περιλαμβάνουν βασικές τεχνικές κρουστών, ρυθμική εργασία και εκμάθηση βραζιλιάνικων σάμπα κρουστών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης