Μια ευχάριστη έκπληξη, με διαδικτυακά μουσικά και λογοτεχνικά μηνύματα ελπίδας, ανέμενε τις εορταστικές ημέρες του Πάσχα τους εκατοντάδες φίλους του έθνικ φεστιβάλ Cosmopolis, του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καβάλας (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας) και του Φεστιβάλ Φιλίππων.

Ο Καβαλιώτης ερμηνευτής των Χειμερινών Κολυμβητών Αργύρης Μπακιρτζής, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας και του Φεστιβάλ Φιλίππων, σκηνοθέτης Θοδωρής Γκόνης και ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis Άλκης Ζοπόγλου, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί (διαδικτυακά), με τη σύμπραξη 24 μουσικών και τραγουδιστών, έστειλαν από τα σπίτια τους το δικό τους μήνυμα αισιοδοξίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής του Cosmopolis 2020 να έχουν γίνει ήδη γνωστές (από τις αρχές Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου), η διοργάνωση ανέβασε το πρωί της Κυριακής του Πάσχα ένα «διαδικτυακό δώρο» για όλους τους Καβαλιώτες και τους χιλιάδες φίλους του φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα συλλογικό βίντεο, στο οποίο συμμετέχουν δεκάδες μουσικοί, ο καθένας από το σπίτι του.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Cosmopolis Άλκης Ζοπόγλου με το μουσικό του σχήμα Kontrabando διασκεύασαν το γνωστό και αγαπημένο τραγούδι του Αργύρη Μπακιρτζή και των Χειμερινών Κολυμβητών που αναφέρεται στην Καβάλα, το «από το πάρκο στη μυροβόλο». Έπειτα, προσκάλεσαν όλους τους μουσικούς που θα συμμετέχουν στο Cosmopolis@home, να παίξουν μουσική από τα σπίτια τους και να μεταφέρουν όλους τους δικτυακούς φίλους στην ατμόσφαιρα του φεστιβάλ με καλή διάθεση, αισιοδοξία και προσμονή της διοργάνωσης του εφετινού φεστιβάλ κάτω από τα νέα δεδομένα που φέρνει ο κορωνοϊός.

Δ. Σολωμός και Α. Παπαδιαμάντης από την παλιά πόλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας έστειλε το δικό του αναστάσιμο μήνυμα αλλά και συμμετείχε όλες τις προηγούμενες μέρες στο Θείο Πάθος, μέσα από την απαγγελία και ανάγνωση ποιημάτων και λογοτεχνικών κειμένων μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων, όπως του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, του Γιάννη Ρίτσου και της Ζωής Καρέλλη.

Ο Θοδωρής Γκόνης στην απαγγελία ή την ανάγνωση και ο Άλκης Ζοπόγλου στο κανονάκι, δημιούργησαν τρία κατανυκτικά βίντεο γυρισμένα στην παλιά πόλη της Καβάλας, τη χερσόνησο της Παναγίας, με «πρωταγωνιστές» τους μεγάλους Έλληνες ποιητές και λογοτέχνες- με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη αρχικά, με τη Ζωή Καρέλλη και τον Γιάννη Ρίτσο στη συνέχεια, ενώ στο τελευταίο βίντεο το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας «προσφεύγει» στον εθνικό μας ποιητή για να ευχηθεί «Χριστός Ανέστη»!

«Στο Μονόπετρο της Παναγίας με τον Διονύσιο Σολωμό» τιτλοφορείται το νέο, εορταστικό βίντεο που ανέβασε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας. Ο Θοδωρής Γκόνης απαγγέλλει δύο ποιήματα του Σολωμού, το «Η ημέρα της Λαμπρής» και το «Εις μοναχήν» και ο Άλκης Ζοπόγλου «ντύνει» τους στίχους με νότες από το κανονάκι του.
 
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 
 
 
 
 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης