Ο Χάρβεϊ Μέισον Τζ. ορίστηκε νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ.

Ο Μέισον εκτελούσε καθήκοντα προσωρινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου χωρίς αμοιβή από το 2020 μετά την απομάκρυνση της πρώην επικεφαλής του οργανισμού, Ντέμπορα Ντούγκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προτού αναλάβει καθήκοντα προσωρινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, ο Μέισον ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Ακαδημίας.

Καθήκοντα προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου θα αναλάβει την 1η Ιουνίου.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο ικανοποιητικό από το να έχεις την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό των συναδέλφων σου» δήλωσε ο Χάρβεϊ Μέισον Τζ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι τιμή ο διορισμός μου, ώστε να συνεχίσω να ηγούμαι στην Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης στο ταξίδι αναμόρφωσης. Ενώ δεν περίμενα αρχικά να είμαι σε αυτήν τη θέση, παραμένω βαθιά προσηλωμένος στην επιτυχία του οργανισμού και έχω τη διάθεση να μας βοηθήσω να επιτύχουμε τις μεγαλύτερες φιλοδοξίες μας. Θα υπηρετήσω με σεβασμό, με μια σταθερή δέσμευση για την οικοδόμηση μιας Ακαδημίας χωρίς αποκλεισμούς, ευαίσθητης και προσιτής, πρόσθεσε στη δήλωσή του.

Στο επίκεντρο της θητείας του Μέισον ως προσωρινού προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου ήταν η ενίσχυση της διαφάνειας των βραβείων Grammy, οι αλλαγές στις διαδικασίες ψηφοφορίας και η αύξηση της ποικιλομορφίας στην Ακαδημία Ηχογραφήσεων. Από τότε που ανέλαβε το ρόλο, η Ακαδημία Ηχογράφησης δημιούργησε ένα νέο Τμήμα Στιχουργών και Συνθετών (Wing Songwriters & Composers) καθώς και τη συμβουλευτική ομάδα, Black Music Collective, εφάρμοσε τις συστάσεις της Ομάδας Εργασίας για τη Πολυμορφία και Συμπερίληψη (Task Force Diversity and Inclusion) και προσέλαβε τον πρώτο επικεφαλής Πολυμορφίας, Ισότητας και Συμπερίληψης.

Υπό την ηγεσία του Μέισον, η μη κερδοσκοπική οργάνωση MusiCares συγκέντρωσε και διέθεσε πάνω από 24 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης