Το νέο άλμπουμ «Ο Πρώτος Ήλιος», 12 τραγούδια-αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή από την ερμηνεύτρια Σοφία Μάνου, μια συνεργασία του Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της Heaven Music, παρουσιάστηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στο κεντρικό κατάστημα Ιανός, στην Αθήνα.

Παρόντες ήταν ο γεν. διευθυντής του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, ο διευθυντής της δισκογραφικής εταιρείας Heaven Music, Σπύρος Σταμούλης, ο παραγωγός του δίσκου, Νίκος Μακράκης, η μαέστρος Νίνα Πατρικίδου, ο διευθυντής της Ορχήστρας «Κανών», Γεώργιος Δεμελής, και βεβαίως η ερμηνεύτρια του δίσκου, Σοφία Μάνου.

«Η Εκκλησία παράγει πολιτισμό αυτούς τους καιρούς που όλα φθίνουν», τόνισε ο γεν. διευθυντής του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, ενώ από την πλευρά της η ερμηνεύτρια του δίσκου, Σοφία Μάνου, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς όλους όσοι συνέβαλαν και βοήθησαν αυτά τα 2,5 χρόνια έτσι ώστε να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Άξιο λόγου είναι ότι στο ψηφιακό αυτό album συμμετέχουν 250 παιδιά, καθώς και η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρας «Νίνα Πατρικίδου», η Ορχήστρα «Κανών» σε συνεργασία με την Παιδική Χορωδία του Κέντρου Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων, τη νεανική χορωδία Επτάχορδη Λύρα Αγίου Ευθυμίου Κερατσινίου, υπό τη διεύθυνση της Χρυσούλας Τσιμούρη, την παιδική και νεανική χορωδία του Δήμου Διονύσου, τη Νεανική Χορωδία «Chœur di cœur» (Η χορωδία της καρδιάς) υπό τη διεύθυνση του Ηλία Λιαμή.

Σολίστ του δίσκου είναι ο Παναγιώτης Στεργίου.

Τη μετεγγραφή των τραγουδιών για τη Συμφωνική Ορχήστρα, τη Λαϊκή Ορχήστρα, τη Χορωδία, πραγματοποίησε η πιανίστα Μαρία Κοτζάστρατη.

Το νέο album «Ο Πρώτος Ήλιος» κυκλοφορεί σε usb stick από την Heaven Music.