Μια σημαντική συμφωνία για τους πνευματικούς δημιουργούς μουσικών έργων υπογράφηκε μεταξύ της «Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε.» και της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής- ΕΔΕΜ. Η συμφωνία αφορά την αδειοδότηση των μουσικών έργων που εκπροσωπεί η ΕΔΕΜ στις πολυάριθμες συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, μουσικοχορευτικές και λοιπές εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου στα γραφεία της ΕΔΕΜ, παρευρέθηκαν από την Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. ο κ. Δημήτρης Πασσάς, Πρόεδρος Δ.Σ. και ο κ. Ιωάννης Καπλάνης, Γενικός Διευθυντής. Από την ΕΔΕΜ παρόντες ήταν ο κ. Χρήστος Νικολόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ., η κα Λίνα Νικολακοπούλου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., ο κ. Παρασκευάς Καρασούλος, Γραμματέας Δ.Σ., ο κ. Αθανάσιος Φουργιώτης, Ταμίας ΔΣ, η κα Λούκα Κατσέλη, Γενική Διευθύντρια, ο κ. Σπύρος Σορβατζιώτης, Νομικός Σύμβουλος και ο κ. Κώστας Μακρής, Διευθυντής Εμπορικής Ανάπτυξης.

Εκ μέρους των δημιουργών, η κα Λίνα Νικολακοπούλου εξέφρασε την ικανοποίηση των συναδέλφων της για την επίτευξη αυτής της συμφωνίας, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις γιατί αναγνωρίζει εμπράκτως το δικαίωμα των δημιουργών να αμείβονται για τη χρήση των έργων τους. Η Γενική Διευθύντρια της ΕΔΕΜ κα Λούκα Κατσέλη υπογράμμισε ότι η ελληνική μουσική αποτελεί ένα πολύτιμο κοινωνικό αναπτυξιακό κεφάλαιο και η ΕΔΕΜ συνεργάζεται με τεχνογνωσία και αξιοπιστία με τις επιχειρήσεις και τους φορείς προσφέροντάς τους τη δυνατότητα αξιοποίησης του πλούσιου ρεπερτορίου της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκ μέρους της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Δημήτρης Πασσάς ανέφερε: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ως φορέας σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και σύγχρονης καλλιτεχνικής παραγωγής, συνάπτοντας την συγκεκριμένη σύμβαση με ένα οργανισμό συλλογικής διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων όπως η ΕΔΕΜ, συμπράττει στην δημιουργία ενός ασφαλούς πλαισίου για την προστασία και ανάδειξη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής και ταυτόχρονα για την αναγνώριση της προσφοράς των μουσικών δημιουργών».

Ο γενικός διευθυντής κ. Ιωάννης Καπλάνης επεσήμανε από την πλευρά του: «Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου μέσω αυτής της συμφωνίας επικυρώνει έμπρακτα τη στήριξη του στην Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής – ΕΔΕΜ με σκοπό την από κοινού προάσπιση των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών, οι οποίοι αποτελούν φορείς του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, και συνεπακόλουθα την ενίσχυση του άυλου πολιτιστικού κεφαλαίου της χώρας, ενός σημαντικού μοχλού ανάπτυξης».

Όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση της Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. και της Ένωσης Δικαιούχων Έργων Μουσικής- ΕΔΕΜ, «η συμφωνία για την αδειοδότηση των μουσικών έργων λειτουργεί προς όφελος και των δύο πλευρών και παράλληλα συνεισφέρει στη συνολικότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τα πνευματικά δικαιώματα». Οι εκπρόσωποι των δύο φορέων εξέφρασαν επίσης τη χαρά και την αισιοδοξία τους για την ανταπόκριση του κοινού στις μουσικές και θεατρικές παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Κατερίνας Ευαγγελάτου, που όπως δείχνουν οι προβλέψεις αναμένεται να είναι πολύ αυξημένη και να λειτουργήσει τονωτικά στην πολιτιστική αλλά και οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης