Σε ηλικία 77 ετών, η απόλυτη βασίλισσα της κάντρι μουσικής Ντόλι Πάρτον παραμένει άκρως δημοφιλής, με το τελευταίο κατά σειρά άλμπουμ της να κατακτά τις πρώτες θέσεις στις μουσικές κατατάξεις στις ΗΠΑ.

Το άλμπουμ με τίτλο Rockstar, που κυκλοφόρησε τη 17η Νοεμβρίου, είναι ο 49ος σόλο δίσκος της διάσημης τραγουδίστριας. Σκαρφάλωσε στην πρώτη θέση της λίστας κάντρι και εκείνης της ροκ και εναλλακτικής μουσικής του περιοδικού Billboard.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πρωτότυπα τραγούδια και νέες εκδοχές κλασικών ροκ κομματιών, το Rockstar αναδείχθηκε αμέσως στην τρίτη θέση του καταλόγου Billboard 200, που περιλαμβάνει όλα τα μουσική είδη, πίσω από τον ράπερ Drake και την ποπσταρ Τέιλορ Σουίφτ.

Πρόκειται για την καλύτερη απόδοση της Ντόλι Πάρτον στη συγκεκριμένη λίστα, σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο.

Η θρυλική ερμηνεύτρια εμπνεύστηκε από την είσοδό της το 2022 στο Rock and Roll Hall of Fame, το αμερικανικό πάνθεον της ροκ και παραδοσιακής αμερικανικής μουσικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη την εποχή, η Ντόλι Πάρτον είχε εξηγήσει ότι είχε καταρχάς αρνηθεί αυτήν την τιμή, καθώς δεν θεωρούσε τον εαυτό της ροκ τραγουδίστρια.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βράβευσής της, είχε, ωστόσο, ανακοινώσει την πρόθεσή της να κάνει ένα ροκ άλμπουμ.

Το Rockstar περιλαμβάνει 30 κομμάτια, μεταξύ αυτών ορισμένα που ηχογράφησε με μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως ο Στινγκ, η Στίβι Νικς, η Τζόαν Τζετ ή η Ντέμπι Χάρι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης