Έφυγε από τη ζωή, η μια εκ των τεσσάρων αδελφών Τατά, Νίκη Λεμπέση σε ηλικία 90 ετών όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Η παλιότερη γενιά μας αποχαιρετά σιγά σιγά… Η τρίτη από τις 4 θρυλικές αδελφές Τατά της αλησμόνητης “Οδού ονείρων” του 1962 του αγαπημένου Μάνου Χατζιδάκι έφυγε στα 90 της … Η Νίκη Λεμπέση που θεατρικά εμφανιζόταν επί μια 20ετία και κινηματογραφικά μόνο σε 4 ταινίες, τιμήθηκε κι από το ΤΑΣΕΗ στο ημερολόγιο του 2019 που είχε θέμα τους ηθοποιούς άνω των 85 ετών… Για την ιστορία, οι αδελφές Τατά ήταν οι αξέχαστες Ζωή Φυτούση, η Σούλα Μπάστα κι η αγαπημένη μας και δραστήρια Μάρω Κοντού.. Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει στην Καλαμάτα… Καλό ταξίδι αγαπημένη συνάδελφε…» έγραψε στην ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Νίκη Λεμπέση γεννήθηκε το 1934 στην Καλαμάτα. Είχε πολύπλευρες και αξιόλογες σπουδές, Μαθηματική Σχολή Αθηνών, Παιδαγωγική Ακαδημία, Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου & Θεάτρου Ι. Βαμβακά. Πρωτοεμφανίστηκε το 1956 με τον θίασο Γιώργου Λεμπέση, θιασάρχη και θεατρικού επιχειρηματία με τον οποίο και παντρεύτηκε. Εμφανίστηκε επίσης με πολλούς άλλους σπουδαίους θιάσους μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’60, οπότε άρχισε να αποσύρεται από τις εμφανίσεις και στράφηκε στις παιδαγωγικές της ασχολίες. Το 1971 ίδρυσε τα “Εκπαιδευτήρια Νίκης Αγγελοπούλου” και το 1988 μια σχολή χορού στο Γαλάτσι. Επίσης εργάστηκε ως δασκάλα σε δημοτικό σχολείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιες ήταν οι περίφημες «Αδελφές Τατά»

Η Νίκη Λεμπέση, η Μάρω Κοντού, η Ζωή Φυτούση και η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν οι περίφημες «Αδελφές Τατά» στην επιθεώρηση «Οδός Ονείρων», που ανέβασε ο Μάνος Χατζιδάκις στο θέατρο «Μετροπόλιταν» το καλοκαίρι του 1962.

Η «Οδός Ονείρων» μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού μαζί με την «Όμορφη πόλη» που είχε ανεβάσει την ίδια σεζόν ο Μίκης Θεοδωράκης.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης