Σπυριδωνία Κρανιώτη

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζη πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Κεραυνός», σε κείμενο και σκηνοθεσία του ίδιου και κλέβει τις εντυπώσεις. Ο καταξιωμένος καλλιτέχνης, ο οποίος  αγαπήθηκε από το κοινό και έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τις συμμετοχές του στις σειρές «Ο Συμβολαιογράφος», «Λωξάνδρα», στο «Φως του Αυγερινού» κ.ά., στις οποίες ξεχώρισε τόσο για την ερμηνευτική του ικανότητα όσο και για την εντυπωσιακή του παρουσία, καταφέρνει να παρουσιάσει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα θεατρική πρόταση αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη θεατρική του δεινότητα, ισορροπώντας ανάμεσα στα κωμικά και στα δραματικά στοιχεία του ρόλου του με περισσή άνεση.

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πολυσχιδής  καλλιτέχνης τα τελευταία 22 χρόνια έχει ιδρύσει το Θέατρο της Μεσογείου και έχει παρουσιάσει δεκάδες αξιόλογες παραστάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγαπημένος ηθοποιός μίλησε στη Ζούγκλα για τη θεατρική παράσταση «Κεραυνός», η οποία παρουσιάζεται κάθε Τετάρτη στις 21.00 στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ και αποκάλυψε τα μελλοντικά του σχέδια.

Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση «Κεραυνός»

Ένας ύποπτος για φόνο περνάει από μια επιτροπή ψυχιάτρων για να αποφασίσουν για την ψυχοπνευματική του κατάσταση.
Αφορμή το συνεχές γέλιο του όταν μιλάει. Είναι αναγκασμένος να αποκαλύψει πως απέκτησε αυτή την παρεξηγήσιμη έκφραση του γέλιου του. Θα καταφέρει να τους πείσει; κι αν ναι με ποιο τίμημα; Είναι ένοχος η αθώος;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για το συγκεκριμένο θεατρικό σας έργο;

Η έρευνα μου για την ανθρώπινη ψυχή

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας. Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο και τι σας συγκινεί σε αυτόν;

Με δυσκόλεψε η άμεση επαφή με τους θεατές. Είναι δίπλα μου. Η προσωπική μου αλήθεια πρέπει να τους αγκαλιάσει αλλιώς θα αποτύχω.

Έχετε κοινά στοιχεία με τον ήρωα που υποδύεστε;

Ναι το γέλιο. Μόνο που το δικό μου είναι γεννημένο από το φως κι όχι το σκοτάδι.

Πόσο ψυχοφθόρο ή απελευθερωτικό είναι για εσάς να βρίσκετε τόση ώρα μόνος στη σκηνή;

Για τον ηθοποιό η σκηνή είναι απελευθέρωση. Αν για κάποιον είναι ψυχοφθόρο καλά θα κάνει για την υγεία του να κάνει κάτι άλλο μακρυά από το θέατρο.

Με ποια φράση από το έργο, συγκινείστε περισσότερο στη διάρκεια της παράστασης;

Δεν μπορώ να το πω γιατί θα προδώσω το φινάλε του έργου που έχει μια κλιμάκωση με απίστευτα γεγονότα.

Γιατί το Ολοκαύτωμα και όλες αυτές οι θηριωδίες εκείνων των χρόνων δεν έκαναν τον άνθρωπο πιο σοφό, ώστε να μην επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη;

Γιατί ο άνθρωπος είναι το χειρότερο ζώο. Η λογική του δυστυχώς τον οδηγεί σε αδιέξοδα.

Πείτε μας λίγα λόγια για το καινούργιο σας μυθιστόρημα «Πέμπτη κραυγή της σιωπής- ελπίδα»

Η «Πέμπτη κραυγή της σιωπης- ελπίδα» είναι η ολοκλήρωση μιας μυθιστορηματικο- ιστορικής πενταλογίας. Είναι η ναυαρχίδα της συγγραφικής μου έκφρασης.

Υπάρχει κάτι άλλο που ετοιμάζετε αυτή την περίοδο;

Όπως πάντα πολλά!!! Θέατρο και γράψιμο δεν με αφήνουν να παρεκκλίνω από την καλλιτεχνική μου ιδεολογία.
Γράφω ένα θεατρικό έργο και ετοιμάζω για το καλοκαίρι τη Στέλλα Βιολάντη του Ξενόπουλου με το θέατρο της Μεσογείου που υπηρετώ 22 χρόνια!!

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης