Ο Γιαν Φαμπρ, ο διακεκριμένος Φλαμανδός καλλιτέχνης, αναλαμβάνει την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι προτάσεις του Γ.Φαμπρ για το Ελληνικό Φεστιβάλ -όπως συζητήθηκαν με τον υπουργό, Αριστείδη Μπαλτά, θα ανακοινωθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια επίσκεψης του καλλιτέχνη στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γνωστός Φλαμανδός εικαστικός καλλιτέχνης, χορογράφος, σκηνοθέτης, σκηνογράφος έχει έρθει πολλές φορές στην Αθήνα στο πλαίσιο παρουσίασης διάφορων έργων του και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην Ελλάδα.

Το έργο του 58χρονου Φαμπρ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ζωγραφική, γλυπτική, χορογραφία, εγκαταστάσεις και βίντεο, καθώς και θεατρικές παραστάσεις.

Ενίοτε προκλητικός (μεταξύ άλλων έχει πειραματιστεί ζωγραφίζοντας με αίμα), αλλά ιδιαίτερα επιδραστικός, ο Φαμπρ δεν δίστασε να αλλάξει στα 19 του το όνομα του δρόμου στον οποίο ζούσε και να τον ονομάσει «Οδός Γιαν Φαμπρ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανάληψη της θέσης από τον Γιαν Φαμπρ έρχεται μετά την αποπομπή του Γιώργου Λούκου, μία απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης