Έκκληση για δράση απηύθυνε η καλλιτεχνική ομάδα «The Illuminator» με την προβολή μηνυμάτων στο άνω μέρος ουρανοξύστη του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, διαμαρτυρόμενη για την αντίδραση της αμερικανικής κυβέρνησης στην πανδημία. «Free care for Covid», «Healthcare for all», «DC: more aid to NYC» ήταν κάποια από τα φωτεινά άσπρα μηνύματα, πλάτους περίπου 20 μέτρων, που εμφανίστηκαν στον ουρανοξύστη, ο οποίος δεν απέχει πολύ από το Empire State Building.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρόκειται για ριζοσπαστικά αιτήματα» είπε, σύμφωνα με το Dezeen, το μέλος της ομάδας, Emily Andersen. «Είναι αιτήματα για βασικές ανάγκες, ανάγκες οι οποίες πρέπει να ικανοποιηθούν αν είναι να επιβιώσουμε όχι μόνο στο τωρινό ξέσπασμα (της πανδημίας), αλλά και στις επιπτώσεις που πρόκειται σύντομα να ακολουθήσουν».

Τα μέλη της ομάδας υπογράμμισαν ότι στόχος της διαμαρτυρίας ήταν οι τοπικές, πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές, αποσκοπώντας να επισύρει την προσοχή στην τωρινή κρίση στη Νέα Υόρκη. Το μήνυμα «Cancel the rent», παραδείγματος χάρη, έρχεται να ενισχύσει το αίτημα να ανασταλούν οι πληρωμές ενοικίων από ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους ή δεν μπορούν να εργαστούν καθώς νοσούν.

«Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στο “business as usual”, στα ίδια, στη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης» είπε η Andersen. «Το “business as usual” μας σκοτώνει. Σκοτώνει τους φίλους μας, σκοτώνει τις οικογένειές μας και σκοτώνει το μέλλον μας. Χρειαζόμαστε αλλαγή. Χρειαζόμαστε ομοσπονδιακή βοήθεια τώρα, βοήθεια με προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, τεστ, ελάφρυνση χρέους και ελάφρυνση ως προς το ενοίκια» συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των μηνυμάτων που προβλήθηκαν ήταν και φράσεις που σχετίζονταν με τη συμβολή των πολιτών στη μη περαιτέρω επέκταση της πανδημίας, όπως «Wash your hands» και «Don’t touch your face».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ  

  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης