Μια μεγάλη διεθνής συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ετοιμάζεται αυτή την περίοδο με ένα από τα σπουδαιότερα κλασικά κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας, το «Ρωμαίος & Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Το Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας σε συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και τον πολιτιστικό οργανισμό ΛΥΚΟΦΩΣ του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου για πρώτη φορά ενώνουν τις δυνάμεις τους για να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή ανάγνωση της ερωτικής τραγωδίας «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ με Έλληνες και Τούρκους ηθοποιούς σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αποτελεί την ισχυρότερη ιστορία αγάπης που έχει γραφτεί ποτέ. Οι δυο αντίπαλες οικογένειες, στην παράσταση αυτή γίνονται οι Έλληνες Καπουλέτοι και οι Τούρκοι Μοντέγοι. Σε κάθε οικογένεια τα μέλη της συνομιλούν με τη γλώσσα τους και όποτε συναντιούνται οι δύο αντίπαλες οικογένειες, επικοινωνούν με τη μόνη κοινή διεθνή γλώσσα που ξέρουν, τα αγγλικά. Μια ιδιαίτερη τρίγλωσση παράσταση, με υπέρτιτλους, όπου δύο λαοί – δύο οικογένειες με διαφορετικές θρησκείες και κουλτούρες, ποτισμένοι από μια προαιώνια σύγκρουση, ακολουθούν ένα τυφλό μίσος. Όμως παρά το μίσος αυτό και την έχθρα που χωρίζει τις οικογένειες, η Ελληνίδα Ιουλιέτα και ο Τούρκος Romeo ερωτεύονται αψηφώντας όλα τα εμπόδια, διδάσκοντας την αξία της αγάπης μέσα από τον ποιητικό λόγο του Σαίξπηρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους εμβληματικούς σαιξπηρικούς ρόλους ενσαρκώνουν η Καλλιόπη Χάσκα κι ο Alp Ünsal, ενώ δίπλα τους πρωταγωνιστούν μεγάλα ονόματα του θεάτρου: Ρούλα Πατεράκη (παραμάνα), Eray Eserol (Πατέρας Λαυρέντιος), Νίκος Καραθάνος (Καπουλέτος), Μαρία Διακοπαναγιώτου (Καπουλέτου), Şevki Çepa (Μερκούτιος), Efe Akercan (Μπενβόλιο), Σπύρος Μαραγκουδάκης (Τυβάλδος), Νίκος Κωνσταντόπουλος (Πάρις), Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος (Σαμψών/Υπηρέτης).

Η ευκαιρία της σύμπραξης των δυο χωρών, Ελλάδας και Τουρκίας και των τριών σημαντικών οργανισμών, καλλιτεχνικών και τεχνικών συντελεστών και από τις δύο χώρες, αποδεικνύει τη δυνατότητα και τη θέληση της συνεργασίας, με στόχο μια κοινή καλλιτεχνική έκφραση με γνώμονα τον αμοιβαίο και ειλικρινή σεβασμό του ενός προς τον άλλον.

Από 16 έως 20 Μαΐου 2024

Συντελεστές

Ελληνική μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Τουρκική μετάφραση: Özdemir Nutku
Σκηνοθεσία : Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Ekin Eti
Κίνηση: Αμάλια Μπένετ
Φωτισμοί: Yakup Çartık
Σκηνική πάλη: Χάρης Γεωργιάδης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος
Συντονίστρια Παραγωγής(TR): Burcu Boran
Διεύθυνση παραγωγής(EL): Κατερίνα Μπερδέκα
Οργάνωση παραγωγής: Ρόζα Καλούδη
Βοηθοί παραγωγής: Μαρία Ξυδάκη, Πανούτσι Μαργέλος
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Video promo: Φώτης Φωτόπουλος
Styling φωτογράφισης-Video: Χάρης Σουλιώτης
Παραμάνα: Ρούλα Πατεράκη
Ιουλιέτα: Καλλιόπη Χάσκα
Ρωμαίος: Alp Ünsal
Πατέρας Λαυρέντιος: Eray Eserol
Καπουλέτος: Νίκος Καραθάνος
Καπουλέτου: Μαρία Διακοπαναγιώτου
Μερκούτιος: Şevki Çepa
Μπενβόλιο: Efe Akercan
Τυβάλδος: Σπύρος Μαραγκουδάκης
Πάρις: Νίκος Κωνσταντόπουλος
Σαμψών/Υπηρέτης: Δημήτρης Χαραλαμπόπουλος

ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ

Κρατικό Θέατρο της Τουρκίας | Μέγαρο Μουσικής Αθηνών | ΛΥΚΟΦΩΣ Γ. Λυκιαρδόπουλος

Σημαντικός αρωγός σε αυτό το εγχείρημα, ο Γενικός και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας, κος Tamer Karadağlı.

Εισιτήρια

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 35€

Α ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 30€
Β ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 25€
Γ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 20€
Δ ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 15€

Ε ΖΩΝΗ: ΚΑΝΟΝΙΚΟ 10€

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ 7.50€
ΑΝΕΡΓΟΙ 7.50€
ΝΕΟΙ μέχρι 25 ετών 7.50€
ΑΜΕΑ 7.50€
65+ 7.50€
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 7.50€

Προπώληση: megaron.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης