Ο Τζάκσον Γουάνγκ εμφανίζεται σε μικρού μήκους ταινία για την 13η Μπιενάλε της Σαγκάης. Ο γεννημένος στο Χονγκ Κονγκ superstar της K-pop, μέλος του γκρουπ Got7, τραγουδιστής, ράπερ, χορευτής και τηλεοπτικός παρουσιαστής εμφανίζεται στην ταινία με τίτλο «Love Him, Love Her, Love Ta» ως πρέσβης τέχνης μαζί άλλους επτά σύγχρονους καλλιτέχνες.

Η ταινία, σκηνοθετημένη από τον Κινέζο καλλιτέχνη και σκηνοθέτη, Γιανγκ Φουντόνγκ έκανε πρεμιέρα στις 17 Απριλίου, πρώτη μέρα της Μπιενάλε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τίτλο «Υδάτινα Σώματα» (Bodies of Water) η Μπιενάλε της Σαγκάης εστιάζει στη σχέση μεταξύ ανθρώπων και το κλίμα στον πλανήτη Γη. Λόγω της πανδημίας, πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις, η τελευταία εκ των οποίων άρχισε στις 17 Απριλίου στο Power Station of Art (PSA) και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουλίου.

To νοσταλγικό και ρομαντικό βίντεο γυρίστηκε στο PSA και σε άλλες τοποθεσίες γύρω από τη Σαγκάη. Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες θυμούνται στιγμές από το παρελθόν τους.

Ο Τζάκσον Γουάνγκ, θυμάται να επισκέπτεται τους παππούδες του στη Σαγκάη ως παιδί και γελάει όταν του προτείνεται κούρεμα σε στυλ μανιτάρι από έναν τοπικό κουρέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντινγκ Γι εμφανίζεται στο βίντεο με τα χέρια απλωμένα, σχηματίζοντας ένα σταυρό σχήμα που θυμίζει τους πίνακες του.

«Η 13η Μπιενάλε της Σαγκάης αναδεικνύει τη σημαντική συνεισφορά που παίζει η τέχνη στην ανοικοδόμηση ενός κόσμου που διαμορφώνεται από περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς κινδύνους» δήλωσε ο επικεφαλής επιμελητής της έκθεσης, Αντρές Zάκε. «Η Μπιενάλε είναι ευαίσθητη στον τρόπο με τον οποίο η τέχνη συνθέτει και εμποτίζει την ίδια τη ζωή», πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης