Η πρεσβεία της Ελλάδος στην Κύπρο υποστηρίζει και εφέτος το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού, Εθνογραφικού και Ιστορικού Ντοκιμαντέρ (Φεστιβάλ Α.Ε.Ι 2020), το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 13 Σεπτεμβρίου 2020, στο χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Αθαλάσσας (Κ.Π.Ε.Ε.).

Πρόκειται για μια πολιτιστική δράση του Μη κερδοσκοπικού Οργανισμού Α.Ε.Ι. AUDIOVISUAL FORUM, σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, το Δήμο Αγλαντζιάς και την εταιρεία παραγωγής ντοκιμαντέρ Τετρακτύς, και θεωρείται ήδη θεσμός στο κυπριακό πολιτιστικό γίγνεσθαι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα προβολών (23 ντοκιμαντέρ από Κύπρο, Ελλάδα, Αυστραλία, Χιλή, Τσεχία, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελβετία, Πορτογαλία, Λίβανο, Ηνωμένο Βασίλειο, Τουρκία, Ιαπωνία και Ιράν) και αξιόλογες παράλληλες δράσεις (θεματικές ξεναγήσεις, φωτογραφικές εκθέσεις, βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 6-12 ετών για αρχαιολογία, περιβάλλον, αγγειοπλαστική και μουσική παράδοση, εκπαιδευτικές δράσεις για τους επαγγελματίες του κινηματογράφου) το Φεστιβάλ αποσκοπεί στην προβολή του πολιτιστικού, ιστορικού, εθνογραφικού και αρχαιολογικού ντοκιμαντέρ και στη διάδοση του πολιτισμού και της ιστορίας της Κύπρου, αλλά και στο διαπολιτισμικό διάλογο και επικοινωνία.

Επισημαίνεται ότι εφέτος το Φεστιβάλ αποκτά διεθνή διάσταση καθώς, εκτός από τον χώρο του Κ.Π.Ε.Ε., οι προβολές θα προβάλλονται παράλληλα και διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα https://watch.eventive.org/aei-filmfestival2020

Το εφετινό Φεστιβάλ Α.Ε.Ι. 2020 στηρίζουν επίσης οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού, το υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, η Εθνική Επιτροπή UNESCO Κύπρου, το Γραφείο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ στην Κύπρο, το Γαλλικό Ινστιτούτο, η Αυστραλιανή Υπάτη Αρμοστεία, η Πρεσβεία της Ιταλίας, καθώς και το ΡΙΚ ως χορηγός επικοινωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στα https://aei-filmfestival.org/
https://www.facebook.com/Cyprus-Archaeological-Ethnographic-Historical-Film-Festival-107082787325403 και https://watch.eventive.org/aei-filmfestival2020

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης