Ο Τζιμ Τζάρμους, το τρομερό παιδί του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου υπογράφει την ταινία έναρξης της φετινής διοργάνωσης, Paterson.

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης , που θα ανοίξει αυλαία φέτος στο Ολύμπιον μια ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, ενώ η τελετή λήξης και η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθούν –αντί για Σάββατο- την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για τον Τζιμς Τζάρμους, εκτός από το «Paterson» που ανοίγει το Φεστιβάλ θα δούμε και ένα από τα πιο αναμενόμενα μουσικά ντοκιμαντέρ της σεζόν, το δικό του «Gimme Danger».

Το Paterson μας μυεί στην ποίηση της καθημερινής ζωής με αναπάντεχο χιούμορ. Κεντρικός χαρακτήρας του είναι ένας οδηγός λεωφορείου (Άνταμ Ντράιβερ) ο οποίος ονομάζεται Πάτερσον, μένει στη μικρή πόλη Πάτερσον του Νιου Τζέρσεϊ και στον ελεύθερό του χρόνο γράφει εκπληκτικά ποιήματα.

Η όμορφη γυναίκα του (Γκολσιφτέ Φαραχανί) ονειρεύεται να γίνει σταρ της ηλεκτρικής κιθάρας και ταυτόχρονα ζαχαροπλάστρια σπιτικών κέικ, ενώ ο άσχημος σκύλος τους είναι πάντα έτοιμος για τις χειρότερες σκανταλιές. O Τζάρμους μας χαρίζει μια γενναιόδωρη ιστορία και μας δείχνει γιατί οι μικρές ανθρώπινες στιγμές είναι τελικά οι πιο πολύτιμες στη ζωή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκρηκτικό ντοκιμαντέρ Gimme Danger, είναι αφιερωμένο στους θρυλικούς Stooges και στον μοναδικό frontman τους, Ίγκι Ποπ. Φανατικός θαυμαστής τους και προσωπικός φίλος του Ίγκι Ποπ, ο Τζιμ Τζάρμους συνθέτει το πορτρέτο της μπάντας αλλά και μιας ολόκληρης εποχής. Η ενέργεια του αγέραστου Ίγκι διαποτίζει το Gimme Danger και μας παρασύρει σε έναν κόσμο αυθεντικό, όπως και τα είδωλά του.

Για τους πιστούς σινεφίλ, αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα (8/9) ξεκινά η προπώληση της CineΚάρταF, της κάρτας μέλους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, με εξαιρετικά προνόμια για όλη την κινηματογραφική χρονιά. Επιπλέον, από φέτος, με την κάρτα, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις προβολές της Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης