Αν και έχουν περάσει 20 χρόνια από την πρώτη προβολή της, η επιρροή της cult ταινίας του Κάμερον Κρόου «Almost Famous» παραμένει ισχυρή, τόσο στις πασαρέλες μόδας όσο και στον κινηματογράφο.

Τώρα, το καστ και το κινηματογραφικό συνεργείο είναι έτοιμα να τιμήσουν την ημερομηνία – ορόσημο με την επανένωσή τους για ένα επετειακό podcast.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημιουργοί, οι ηθοποιοί και οι τεχνικοί του «Almost Famous» θα συμμετάσχουν στη σειρά Origins του δημοσιογράφου, Τζέιμς Άντριου Μίλερ, η οποία θα μεταφέρει τους ακροατές πίσω στα γυρίσματα των σκηνών της εμβληματικής ταινίας.

Σε τρέιλερ, ο Μίλερ αποκαλύπτει αποσπάσματα συνεντεύξεων από την εκπομπή. Συζητώντας για τη δημιουργία της ημιαυτοβιογραφικής ταινίας, ο Κρόου λέει: «Είναι η πρώτη ταινία που νόμιζα ότι δεν μπορούσα να αφηγηθώ και επίσης δεν είχα τα χρήματα, όταν ξεκίνησα για πρώτη φορά».

Ο Κάμερον Κρόου συμμετέχει στην εκπομπή μαζί με τους ηθοποιούς Κέιτ Χάντσον, Πάτρικ Φούτζιτ, Μπίλι Κρούνταπ, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τζέισον Λι, Ζόι Ντεσανέλ, Πίτερ Φράμπντον και Τζίμι Φάλον, τη συνθέτρια της μουσικής της ταινίας Νάνσι Ουίλσον και άλλους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταινία που κυκλοφόρησε το 2000 αφηγείται την ιστορία του έφηβου δημοσιογράφου, Γουίλιαμ Μίλερ, ο οποίος πηγαίνει σε περιοδεία με το φανταστικό ροκ συγκρότημα Stillwater, σε μια προσπάθεια να δημοσιεύσει το πρώτο του άρθρο στο Rolling Stone. Με βάση την εμπειρία τού Κάμερον Κρόου ως νεαρού δημοσιογράφου του περιοδικού, η ταινία αντλεί στοιχεία από την εποχή που συνόδευε σε περιοδείες τους Led Zeppelin, Eagles και άλλα συγκροτήματα της ροκ.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, ο σκηνοθέτης δημοσίευσε την αρχική ιστορία της ταινίας: ένα αδημοσίευτο κομμάτι που έγραψε για το Live! Magazine το 1996. Στον σκηνοθέτη είχε ανατεθεί να να γράψει μία ιστορία 750 λέξεων για το περιοδικό, αλλά αντίθετα έγραψε 3.000 λέξεις. Όταν το περιοδικό τού πρότεινε να το περιορίσει, ο Κρόου είπε ευγενικά αλλά αποφασιστικά, ότι αν το κομμάτι επρόκειτο να κοπεί, θα προτιμούσε να μην δημοσιευτεί.

Ο πρώην συντάκτης του περιοδικού Στιβ Ποντ είπε για το άρθρο: «Έγραψε για τη σχέση του με τη μητέρα του και με το rock ‘n’ roll κι αυτό του έδωσε την ιδέα για ένα σενάριο κινηματογραφικής ταινίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης