Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» είναι ένα από τα δώδεκα ιδρυτικά μέλη του νέου φεστιβαλικού δικτύου, Europa Film Festivals.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι «Νύχτες Πρεμιέρας», πρωταρχικός σκοπός του δικτύου είναι να επισημοποιήσει ένα δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, στρατηγικής και τρόπου σκέψης ανάμεσα στα φεστιβάλ-μέλη τα οποία θα εκπροσωπούν μια ισχυρή φωνή στην Ευρώπη. Το δίκτυο θα διαμορφώσει, θα αναπτύξει και θα συμφωνήσει σε κοινές θέσεις και προοπτικές πάνω σε καίρια ζητήματα. Θα είναι ικανό να αναπτύσσει πόρους, επιχειρηματικά μοντέλα, καλές πρακτικές και υποδομές ανταλλαγής πληροφοριών προκειμένου να υποστηρίζει μέλη στο ανερχόμενο κινηματογραφικό οικοσύστημα, προσφέροντας μια μοναδική ευκαιρία ενδυνάμωσης των κινηματογραφικών Φεστιβάλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Europa Film Festivals ξεκίνησε ως ένα έργο της Galway Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2020 και η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα συνέδριο κατά τη διάρκεια του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Galway (Galway Film Fleadh) το 2017. Η συνάντηση αυτή έθεσε τα θεμέλια για μια συνεργασία μεταξύ κινηματογραφικών Φεστιβάλ διαφορετικού χαρακτήρα και οδήγησε σε μια πρώτη χαρτογράφηση περιγράφοντας σε αδρές γραμμές τις βασικές του αξίες.

«Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε το δίκτυό μας και ανυπομονούμε να συμβάλλουμε στο σπουδαίο έργο που μπορούν να επιτύχουν από κοινού στο μέλλον τα Φεστιβάλ-μέλη του Europa Film Festivals», ανέφερε η πρόεδρος του Europa Film Festivals και CEO του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Galway, Μίριαμ Άλεν.

Το Europa Film Festivals έχει ως στόχο να μεγιστοποιήσει την ευρύτερη εμπειρία, τη γνώση και τη δημιουργικότητα των μελών του σε ένα βιώσιμο και διαρκώς εξελισσόμενο δίκτυο. Σε συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Galway 2020 και το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Galway, τα Φεστιβάλ-μέλη του Europa Film Festivals θα συνδιαμορφώσουν το πρόγραμμα «Περιφερειακά Οράματα» (Peripheral Visions), ένα διαγωνιστικό τμήμα ταινιών με θεματική «Γλώσσα, Τοπίο και Μετανάστευση» (Language, Landscape and Migration).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ταινίες του προγράμματος θα είναι διαθέσιμες για θέαση διαδικτυακά κατά τη διάρκεια του Galway Film Fleadh, από τις 7 έως και τις 12 Ιουλίου 2020 και η ταινία που θα διακριθεί θα λάβει χρηματικό έπαθλο αξίας 3.000 ευρώ.

Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθεί από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου 2020, υπό την αιγίδα και με την οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης