«Μια Μικρή Χάρη» – Θρίλερ με τις Μπλέικ Λάιβλι και Άννα Κέντρικ

Θρίλερ με τις Μπλέικ Λάιβλι και Άννα Κέντρικ. Όταν τα ίχνη της μυστηριώδους Έμιλι χάνονται ξαφνικά, η καλύτερή της φίλη Στέφανι αναλαμβάνει να βρει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από την εξαφάνισή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

A Simple Favor

Θρίλερ 2018

Διάρκεια: 117′

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία Πολ Φέιγκ με τους: Άννα Κέντρικ, Μπλέικ Λάιβλι, Χένρι Γκόλντινγκ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Παρείσφρηση» – Μια αντιρατσιστική αστυνομική ταινία του Σπάικ Λι

Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στις Κάνες για το αντιρατσιστικό αστυνομικό φιλμ του Σπάικ Λι. Στη δεκαετία του ‘70, σε μια περίοδο έντονης κοινωνικής αναταραχής στην Αμερική καθώς η μάχη για τα κοινωνικά δικαιώματα και οι φυλετικές διακρίσεις κορυφώνονται, ο πρώτος Αφροαμερικανός ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα του Κολοράντο Σπρινγκς αναλαμβάνει μια δύσκολη αποστολή που ακόμα και σήμερα φαντάζει αδιανόητη: να παρεισφρήσει στη ρατσιστική οργάνωση της Κου Κλουξ Κλαν.

BlacKkKlansman

Αστυνομική 2018

Διάρκεια: 135′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Σπάικ Λι με τους: Άνταμ Ντράιβερ, Τόφερ Γκρέις, Τζον Ντέιβιντ Ουάσινγκτον, Λόρα Χάριερ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Bel Canto»: Μια δυνατή ιστορία αγάπης με την Τζούλιαν Μουρ

Η Ροξάν Κρος (Τζούλιαν Μουρ), μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο, ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο για τα γενέθλια ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου (Κεν Γουατανάμπε). Στη συνάθροιση παρευρίσκονται πολιτικοί και διπλωμάτες, όταν ξαφνικά τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους. Έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί ένα μήνα, όμηροι και απαγωγείς θα αναγκαστούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας ακόμα κι αν μιλούν διαφορετική γλώσσα. Η μουσική θα τους οδηγήσει με μοναδικό τρόπο στο να ξεπεράσουν τις έχθρες και τις διαφορές τους, ανακαλύπτοντας ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν. Μια δυνατή ιστορία αγάπης που βασίζεται στο ομώνυμο best seller της Αν Πάτσετ.

Σκηνοθεσία: Πολ Γουάιτζ

Ηθοποιοί: Τζούλιαν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε, Έλσα Ζιλμπερστάιν, Σεμπάστιαν Κοχ, Κρίστοφερ Λάμπερτ.

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Kin» – Μια ταινία επιστημονικής φαντασίας με τους Τζακ Ρέινορ, Ζόι Κράβιτζ, Ντένις Κουέιντ

Ο πρώην κατάδικος (Τζάκ Ρέινορ) και ο υιοθετημένος μικρός αδελφός του (Μάιλς Τρούιτ) μπαίνουν στο στόχαστρο ενός εκδικητικού εγκληματία (Τζέιμς Φράνκο) και δύο στρατιωτών από άλλο πλανήτη. Για να ξεφύγουν τρέπονται σε φυγή αρματωμένοι με ένα μυστήριο όπλο που είναι και η μοναδική ασπίδα προστασίας τους.

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν & Τζος Μπέικερ

Ηθοποιοί: Τζακ Ρέινορ, Ζόι Κράβιτζ, Μάιλς Τρούιτ, Κάρι Κουν, Ντένις Κουέιντ, Τζέιμς Φράνκο

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

«Searching» του Aneesh Chaganty με τον John Cho

Μετά την εξαφάνιση της 16χρονης κόρης του David Kim (John Cho), ξεκινά μία έρευνα στην τοπική κοινωνία και ένας ντετέκτιβ ανατίθεται στην υπόθεση. Μετά από 37 ώρες και χωρίς κανένα προβάδισμα, ο David αποφασίζει να ψάξει σε ένα μέρος που δεν έχει κοιτάξει ακόμα και πού όλα τα μυστικά κρατούνται σήμερα: το laptop της κόρης του. Σε ένα υπερ-μοντέρνο θρίλερ, μέσω της τεχνολογίας που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να επικοινωνήσουμε, ο David πρέπει να εντοπίσει τo ψηφιακό αποτύπωμα της κόρης του πριν εξαφανιστεί για πάντα.

Σκηνοθεσία: Ανίς Τσαγκάντι

Ηθοποιοί: Τζον Τσο, Σαρά Σον, Άλεξ Τζέιν Γκόου, Μέγκαν Λίου

Διάρκεια: 102 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Συνάντηση» του Πάολο Τζενοβέζε

Ένας μοναχικός άντρας κάθεται στο ακριανό τραπέζι ενός καφέ, όπου υποδέχεται διάφορους ανθρώπους. Ο καθένας του εκφράζει την επιθυμία του (η μία να γίνει όμορφη, ο άλλος να αποκτήσει τη γυναικάρα του ημερολογίου, ένας τρίτος να βρει το φως του…), με τον μεφιστοφελικής δύναμης άγνωστο να τους αναθέτει για αντάλλαγμα μια παράξενη αποστολή με υψηλό ηθικό και ψυχολογικό τίμημα. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ο καθένας τους;

The Place

Δραματική 2017

Διάρκεια: 105′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Πάολο Τζενοβέζε με τους: Βαλέριο Μαστραντρέα, Άλμπα Ρορβάκερ, Αλεσάντρο Μπόργκι, Σίλβια Ντ’Αμίκο.

Δείτε το τρέιλερ:

«Τι θα Πει ο Κόσμος»: Μία αυτοβιογραφική ταινία από την Ιράμ Χακ

Μια 16χρονη πακιστανικής καταγωγής μεγαλώνει στη σύγχρονη Νορβηγία. Όταν ο αυστηρός πατέρας της την πιάνει στο δωμάτιό της με έναν άντρα, αποφασίζει να την τιμωρήσει στέλνοντάς την πίσω στο Πακιστάν όπου αναγκάζεται να προσαρμοστεί σε μια ξένη γι’αυτήν κουλτούρα. Μία αυτοβιογραφική ταινία από την Πακιστανή και μεγαλωμένη στη Νορβηγία, Ιράμ Χακ.

Hva Vil Folk Si / What Will People Say

Κοινωνική 2017

Διάρκεια: 106′

Νορβηγική ταινία, σκηνοθεσία Ιράμ Χακ με τους: Αντίλ Χουσαΐν, Μαρία Μοζντάχ, Εκαβάλι Κανά.

Δείτε το τρέιλερ:


«Το Ατελιέ»- Ένα κοινωνικό δράμα του Λοράν Καντέ

Σε μια κωμόπολη της Νότιας Γαλλίας ο νεαρός Αντουάν αποφασίζει να παρακολουθήσει ένα θερινό σεμινάριο δημιουργικής γραφής. Ατίθασος όσο και αντιδραστικός, θα συγκρουστεί με την υπόλοιπη ομάδα αλλά και την επικεφαλής της, μια διάσημη συγγραφέα που νιώθει ενοχλημένη και ταυτόχρονα γοητευμένη από τη βίαιη συμπεριφορά του.

L’ Atelier / The Workshop

Δραματική 2017

Διάρκεια: 113′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Λοράν Καντέ με τους: Μαρίνα Φουά, Ματιέ Λούτσι, Φλοριάν Μποζάν.

Δείτε το τρέιλερ:


Ο Μικροπόδαρος

Ο Μίγκο είναι ένας νεαρός Γέτι που συναντά έναν άνθρωπο, κάτι το οποίο δεν είναι γραμμένο πουθενά στις ιερές πέτρες της φυλής. Εκείνος επιμένει στην ύπαρξη μικροπόδαρων κι εξορίζεται από την ορεινή κοινότητα, ξεκινώντας μια περιπετειώδη οδύσσεια για την αποκάλυψη της αλήθειας.

Smallfoot

Animation 2018

Διάρκεια: 96′

Κατάλληλη για όλες τις ηλικίες

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κάρεϊ Κερκπάτρικ.

Δείτε το τρέιλερ:


Ο Πατέρας του Στρατιώτη

Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ένας Γεωργιανός ηλικιωμένος αγρότης ταξιδεύει στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο στρατιώτης γιος του. Εκείνος όμως έχει ήδη φύγει για το μέτωπο και ο πατέρας, χωρίς να μπορεί να επιστρέψει στο χωριό, τον αναζητά στην πρώτη γραμμή.

Jariskatsis mama

Πολεμική 1965

Διάρκεια: 83′

Σοβετική ταινία, σκηνοθεσία Ρέζο Σκέιντζε με τους: Σέργκο Ζαχαριάντζε, Βλάντιμιρ Πριβάλτσεφ, Αλεξάντρ Ναζάροφ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Οίκτος» – Μια μαύρη κωμωδία του Μπάμπη Μακρίδη

Έρχεται την Παρασκευή 28/9

Ένας άντρας καλείται να αναθρέψει μόνος τον γιο του την ώρα που η σύζυγός του βρίσκεται σε κώμα. Καθώς προσπαθεί να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα, η οδύνη που νιώθει του προκαλεί ξαφνικά τόση ευτυχία, που προτίθεται να φτάσει στα άκρα για να την παρατείνει.

Σινεφίλ 2018

Διάρκεια: 97′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Μπάμπης Μακρίδης με τους: Έυη Σαουλίδου, Μάκη Παπαδημητρίου, Νότα Τσερνιάφσκι, Γιάννη Δρακόπουλο.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης