Διασώζεται το ιστορικό Empire Cinema στο Λονδίνο!

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 15:00
Διασώζεται το ιστορικό Empire Cinema στο Λονδίνο!
Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας Save Britain's Heritage (SAVE) ανακοίνωσαν σήμερα την επίσημη δέσμευσή τους για την προστασία του ιστορικού κινηματογράφου Empire Cinema, στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου.

Την απόφαση ανακοίνωσε η Επιτροπή Ιστορικών Κτηρίων και Μνημείων της Αγγλίας μετά τη μεγάλης κλίμακας εκστρατεία που υποστηρίχθηκε από τις σημαντικότερες πολιτιστικές, κινηματογραφικές και θεατρικές ενώσεις της Βρετανίας, προκειμένου να σωθεί από την κατεδάφιση ο ιστορικός κινηματογράφος ο οποίος άνοιξε επίσημα το 1928.

Ο κινηματογράφος αναμενόταν να κατεδαφισθεί και στη θέση του να κατασκευαστούν γραφεία. Το κτίριο του Empire Cinema θεωρείται ένα από τα τελευταία ιστορικά κτίρια κινηματογράφων που διασώζονται σήμερα στο Λονδίνο.

Η Επιτροπή ιστορικών κτιρίων και μνημείων της Αγγλίας, που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Πολιτισμού, χαρακτηρίζει το Empire Cinema ως το μοναδικό διασωθέν κτίριο κινηματογράφου με τόσο επιβλητικό εσωτερικό διάκοσμο, που σχεδιάστηκε από τον βρετανό αρχιτέκτονα Φρανκ Βέριτι. Ο ειδικός στην κατασκευή κινηματογράφων την εποχή της μεγάλης άνθησής τους, ήταν εκείνος που έφερε στη Βρετανία τους πολυτελείς κινηματογράφους μέσα από το έργο του για το μεγάλο στούντιο του Χόλυγουντ, Παραμάουντ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2018, 15:00