Δύο ταινίες της Weird Wave κάνουν πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κιν/φου της Ελλάδος.

«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ» του Μπρούνο Ντιμόν και «Σε Τέσσερις Χρόνους» του Αρνώ Ντε Παγιέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ»

Επίσημη Επιλογή στο Διαγωνιστικό Τμήμα

Σάββατο 25.03 – 22.00 | ΑΣΤΟΡ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε Τέσσερις Χρόνους» του Αρνώ Ντε Παγιέ

Ειδική προβολή σε Αβάντ – Πρεμιέρ

Δευτέρα 27.03 – 20.00 | ΑΣΤΟΡ

Επίσημη Κυκλοφορία: 30.03

«Οικογένεια Βαν Πέτεγκεμ» (Slack bay/ Ma Loute) του Μπρούνο Ντιμόν

Πολλές αινιγματικές εξαφανίσεις, δύο διαφορετικές οικογένειες, ένας έρωτας και πολύ σουρεαλιστικό χιούμορ με τους Ζιλιέτ Μπινός, Βαλέρια Μπρούνι-Τεντέσκι, Φαμπρίς Λουκινί.
Καλοκαίρι, 1910.

Μια σειρά ανεξήγητων εξαφανίσεων έρχεται να ταράξει τις διακοπές της οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ στο ειδυλλιακό παραθαλάσσιο θέρετρο της Μάγχης. Τουρίστες αρχίζουν να εξαφανίζονται με αινιγματικό τρόπο. Δύο επιθεωρητές αρχίζουν να διερευνούν την υπόθεση και σύντομα ανακαλύπτουν ότι αυτές οι εξαφανίσεις γίνονται σε ένα ιδιαίτερο σημείο της περιοχής εκεί όπου κατοικεί η οικογένεια ψαράδων των Μπρεφόρ. Στο μεταξύ ένα παράξενο ειδύλλιο θα προκύψει ανάμεσα στη μικρή κόρη της μεγαλοαστικής και λίγο εκφυλισμένης οικογένειας Βαν Πέτεγκεμ και τον γιο των Μπρεφόρ, Μα Λουτ.

Μαζί με το μυστήριο των εξαφανίσεων, ο έρωτας των δυο παιδιών θα επηρεάσει με απρόβλεπτο τρόπο τις δύο τόσο διαφορετικές οικογένειες.

Υποψήφια για τον Χρυσό Φοίνικα, Φεστιβάλ Καννών 2016.

Δείτε το τρέιλερ:

Σε Τέσσερις Χρόνους (Orphan / Orpheline) του Αρνώ ντε Παγιέ

Τέσσερις στιγμές στη ζωή τεσσάρων γυναικείων χαρακτήρων: Ένα μικρό κορίτσι από την επαρχία, παίζει ένα κρυφτό που μετατρέπεται σε τραγωδία. Μία έφηβη εγκλωβισμένη σε μια ατελείωτη διαδοχή φυγής, ανδρών και ατυχιών, γιατί οτιδήποτε άλλο είναι καλύτερο από την οικογένειά της. Μια νεαρή γυναίκα που μετακομίζει στο Παρίσι και έχει τάση προς την καταστροφή. Μια ενήλικη γυναίκα, που νόμιζε πως βρήκε ασφαλές καταφύγιο μακριά από το παρελθόν της. Σταδιακά, οι χαρακτήρες συναντιούνται για να σχηματίσουν μία ενιαία ηρωίδα.

Μια κινηματογραφική προσέγγιση που προκαλεί τον θεατή με τις Αντέλ Ενέλ (Το Άγνωστο Κορίτσι), Αντέλ Εξαρχόπουλος (Η Ζωή της Αντέλ), Τζέμα Άρτερτον (Η Άλλη Μποβαρί) και τον Σέρζι Λόπεθ (Ο Λαβύρινθος του Πάνα).

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης