Ο Έντι Ρέντμεϊν αναφέρθηκε στην απόφασή του να υποδυθεί μια τρανς γυναίκα στην ταινία του 2015 «Το Κορίτσι από τη Δανία» (The Danish Girl) λέγοντας ότι ήταν «λάθος» που αποδέχθηκε τον ρόλο.

Στην ταινία του Τομ Χούπερ, ο Ρέντμεϊν, υποδύθηκε τη ζωγράφο Λίλι Έλμπε, ένα από τα πρώτα γνωστά τρανς άτομα που έκαναν χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν είχε ανακοινωθεί το καστ της ταινίας προκλήθηκαν αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια για τη μη επιλογή μιας τρανς γυναίκας ηθοποιού για τον ρόλο.

Σε νέα συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Sunday Times», ο Βρετανός ηθοποιός ρωτήθηκε για τον ρόλο και αν θα δεχόταν να τον υποδυθεί, αν δεχόταν σήμερα αντίστοιχη πρόταση.

«Όχι, δεν θα το δεχόμουν τώρα» απάντησε. «Έκανα αυτή την ταινία με τις καλύτερες προθέσεις, αλλά νομίζω ότι ήταν λάθος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η μεγαλύτερη συζήτηση για τις απογοητεύσεις γύρω από την επιλογή συντελεστών είναι επειδή πολλοί άνθρωποι δεν έχουν μια θέση στο τραπέζι. Πρέπει να υπάρξει εξάλειψη των ανισοτήτων, διαφορετικά θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις» σημείωσε.

Πέρυσι, ο ηθοποιός αποκάλυψε ότι έγραψε επιστολή στην Τζ. Κ. Ρόουλινγκ όταν η συγγραφέας επικρίθηκε ευρέως για τα σχόλιά της για τα τρανς άτομα.

Η συγγραφέας των βιβλίων Χάρι Πότερ κατηγορήθηκε για τρανσφοβία αφού δημοσίευσε μια σειρά από αμφιλεγόμενα tweets.

Ενώ ο Ρεντμέιν αρχικά αποστασιοποιήθηκε από τα σχόλια της Ρόουλινγκ, ωστόσο είπε ότι σοκαρίστηκε από το «δηλητήριο» που εκτοξεύτηκε στη συγγραφέα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης