Τριήμερο κινηματογραφικό αφιέρωμα με συνολικά 35 ταινίες μικρού μήκους Ελλήνων κινηματογραφιστών, τρεις προβολές ταινιών μεγάλου μήκους με ακόλουθες συζητήσεις κι άλλες παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη από την 1η Ιουνίου. Το αφιέρωμα, που θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» του κινηματογράφου «Ολύμπιον», εντάσσεται στο πλαίσιο της δεύτερης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ταινιών «Select Respect» για τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Το Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί από την 1η ως και τις 3 Ιουνίου (καθημερινά προβολές από τις 5 το απόγευμα ως τα μεσάνυχτα), διοργανώνεται από δεκατέσσερις (14) μη κυβερνητικές οργανώσεις και φορείς που αναλαμβάνουν δράση για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την καταπολέμηση των διακρίσεων και το σεβασμό της διαφορετικότητας. Οι 14 οργανώσεις και φορείς συνέστησαν πρόσφατα το Δίκτυο «Select Respect» ως κοινή πλατφόρμα για να εντείνουν τις δράσεις τους μέσω συνεργασιών και συνεργιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τις οργανώσεις: Αντιγόνη-Κέντρο Πληροφόρησης και Τεκμηρίωσης για το Ρατσισμό, την Οικολογία, την Ειρήνη και τη Μη Βία, Addart, Άρσις – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης Νέων, Διάλογος, Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (Ε.Ε.Δ.Α.), Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Ε.Σ.Π.), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Οικολογική Kίνηση Θεσσαλονίκης, Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), Φάρος του Kόσμου, PRAKSIS , Symbiosis, Terre des Hommes, Thessaloniki Pride.

Κατά την τελετή λήξης -το βράδυ της Κυριακής 3 Ιουνίου- θα πραγματοποιηθεί και η απονομή δύο βραβείων: του βραβείου «Select Respect» για μία ταινία που θα επιλέξουν οι οργανώσεις του Δικτύου και του βραβείου «Τζανέτος Αντύπας» στη μνήμη του ακτιβιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ιδρυτή της PRAKSIS.

Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της καμπάνιας, που ετοίμασε το δίκτυο «Select Respect», με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα ολοένα και αυξανόμενα περιστατικά ρατσιστικής βίας, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιηθεί σειρά δράσεων μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης