Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ μουσικής, η Φίνος Φιλμ τιμά τον εορτασμό με ένα ξεχωριστό βίντεο, το οποίο ανήρτησε στα social media και το οποίο προλογίζει εύστοχα λέγοντας «Η ζωή μερικές φορές είναι σαν τη τζαζ. Οι καλύτερες στιγμές έρχονται όταν αυτοσχεδιάζεις». Έτσι ακόμη μια φορά με τη βοήθεια του μοντάζ συνδέονται όμορφα οι σκηνές, οι οποίες, είναι γεμάτες χορό, χαρά, νοσταλγία, και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό.

«Το δικό μας το κοντραμπάτο είναι καλύτερο από το δικό τους, δεν είναι;» «Είδες μεσούλα το δικό μας ε;» είναι μερικές από τις ατάκες που ακούμε στο βίντεο, στο οποίο απολαμβάνουμε τον Βασίλη Αυλωνίτη, τον Νίκο Ρίζο, τον Γιώργο Δαμασιώτη, τον Ντίνο Ηλιόπουλο, τη  Ζωή Λάσκαρη, τη Μάρω Κοντού και άλλους αγαπημένους ηθοποιούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο από τη Φίνος Φίλμ:

 

Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H UNESCO (ο οργανισμός του ΟΗΕ που ασχολείται με εκπαιδευτικά, επιστημονικά και πολιτιστικά θέματα) ανακήρυξε την 30ή Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα της Τζαζ Μουσικής, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του οργανισμού τον Νοέμβριο του 2011 στο Παρίσι.

Σκοπός του εορτασμού είναι «να φωτίσει τον σπουδαίο ρόλο της τζαζ ως  μορφή τέχνης και μέσο επικοινωνίας που υπερβαίνει τις διαφορές». Η πρωτοβουλία ανήκει στον διάσημο αμερικανό τζαζίστα Χέρμπι Χάνκοκ και πρέσβη καλής θελήσεως της UNESCO, ο οποίος χαρακτήρισε την τζαζ «φωνή ελευθερίας».

Η 30ή Απριλίου επιλέχτηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Τζαζ, επειδή συμπίπτει με την τελευταία ημέρα του Μήνα της Τζαζ, που εορτάζεται κάθε Απρίλιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες αποτελούν τη γενέθλια χώρα της τζαζ μουσικής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης