Τα 92α γενέθλια του γιορτάζει σήμερα ο αγαπημένος και ρωμαλέος ναύτης και λάτρης του σπανακιού, Ποπάυ. Η πρώτη εμφάνιση έγινε στις 17 Ιανουαρίου του 1929 στη σειρά κόμικ «Thimble Theatre» της εφημερίδας «New York Journal» από τον Αμερικάνο σκιτσογράφο Elzie Crisler Segar.

Ο Ποπάυ με την πίπα του, τα στιβαρά του μπράτσα και το τατουάζ με την άγκυρα στο χέρι, έγινε γρήγορα αγαπητός σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σειρά κόμικ μέτρησε δέκα χρόνια ζωής, με πρωταγωνιστές τη -μετέπειτα αρραβωνιαστικιά του- Όλιβ Όιλ, τον αδελφό της Κάστορ και τον αγαπημένο της Χαμ Γκρέιβι, ενώ στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1933. Το 1938 ανακηρύχθηκε ως ο πιο δημοφιλής χαρακτήρας κινουμένων σχεδίων στις ΗΠΑ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μίκι Μάους.

Σημειώνεται πως αρχικά ο δημιουργός του, Elzie Crisler Segar, είχε δώσει στον Ποπάι δευτερεύοντα ρόλο, όμως κέρδισε την αγάπη των αναγνωστών και τελικά τον έκανε κεντρικό ήρωα της σειράς.

Η δημοτικότητά του ήταν τόσο μεγάλη, που αυξήθηκε η κατανάλωση του σπανακιού, με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί σπανακοπαραγωγοί να τον τιμήσουν μ’ ένα άγαλμα στην Κρίσταλ Σίτι το 1937, μία πόλη του Τέξας που ζει κυρίως απ’ το σπανάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης