Πνευματώδες και μοχθηρό το «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου είναι η πιο εύπεπτη ταινία που έχει μέχρι στιγμής γυρίσει ο Έλληνας σκηνοθέτης, σχολιάζει το Vanity Fair. Το περιοδικό είδε την ταινία στο φεστιβάλ κινηματογράφου Telluride και απεφάνθη ότι και οι τρεις πρωταγωνίστριες του Λάνθιμου έχουν θέσει υποψηφιότητα για Όσκαρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λάνθιμος και η πρωταγωνίστρια Έμμα Στόουν ποζάρουν επίσης στο Vanity Fair.

Η νέα ταινία εποχής του διάσημου Έλληνα σκηνοθέτη με τις Ολίβια Κόλμαν, Έμμα Στόουν και Ρέιτσελ Βάις έκανε πριν λίγες μέρες μια δυναμική πρεμιέρα στη Βενετία και η εταιρεία διανομής της, Fox Searchlight, είπε να αποκαλύψει λίγες ακόμα εντυπωσιακές σκηνές, πριν την επίσημη έξοδο της στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου.

Αυτό είναι το νέο τρέιλερ της ταινίας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιοδικό χαρακτηρίζει το σενάριο της Ντέμπορα Ντέιβις και του Τόνι ΜακΝαμάρα «έξυπνο» και αναφέρει ότι θυμίζει πολύ τις «Επικίνδυνες Σχέσεις» του Στίβεν Φρίαρς.

Είναι η πρώτη φορά που ο Λάνθιμος δεν συνεργάζεται στο σενάριο με τον Ευθύμη Φιλίππου.

Tο «The Favourite» αναφέρεται στον πόλεμο της Βρετανίας με τη Γαλλία στις αρχές του 18ου αιώνα, αναλύοντας σε βάθος τη γυναικεία φύση και σχολιάζοντας το «πώς κάποιοι λίγοι άνθρωποι, ανάλογα με τις απόψεις τους και τη διάθεσή τους κατά τη διάρκεια της ημέρας, λάμβαναν αποφάσεις που επηρέαζαν τη ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο σκηνοθέτης.

Διαβάστε επίσης: Ο Γιώργος Λάνθιμος φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης