Σπυριδωνία Κρανιώτη

Το σπάσιμο του τέταρτου τοίχου και οι μονόλογοι του Frank Underwood με το κοινό του είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της πλοκής του House of Cards. Ο Kevin Spacey συζητά με τον θεατή, παρουσιάζοντας του όλες τις δολοπλοκίες και ιδέες που κρύβει στο μυαλό του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δράμα και η συνεχής εξέλιξη είναι δύο στοιχεία που χαρακτηρίζουν καλύτερα την πλοκή της σειράς και χάρη στην εξαιρετική ερμηνεία του Kevin Spacey κάθε μικρή αλλαγή στα συναισθήματά του και κάθε καινούρια γνώμη και ιδέα του εμφανίζονται κατευθείαν μπροστά στα μάτια του θεατή.

Οι χαρακτήρες είναι εγκεφαλικά προσεγμένοι και έρχονται σε μεγάλη αντίθεση με τη συνηθισμένη παρουσίαση των απλών και ανιαρών πολiτικών. Έτσι ακόμα και οι χροιές των μικρών κινήσεων και αποφάσεων του καθενός έχει τρομερό αντίκτυπο στην εξέλιξη της υπόθεσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τελικά η ποιότητα της γραφής, της αφήγησης και της σκηνοθεσίας καθιστούν το House of Cards μία σειρά μπροστά από την εποχή της, η οπoία ξεφεύγει κατά πολύ από την απλότητα πολλών αντίστοιχών της στις μέρες μας.

Βασισμένη στο ομώνυμο θρίλερ του BBC, είναι η ιστορία συνωμοσίας και εκδίκησης ενός μέλους του κογκρέσου που αφού βοηθάει την παράταξή του να κερδίσει τις εκλογές, δεν ανταμοίβεται με υπουργική θέση όπως περίμενε. Αυτό που ακολουθεί είναι μια υπολογισμένη παρτίδα σκάκι, με τον Φρανκ Άντεργουντ και τη σύζυγό του, Κλερ, να εξολοθρεύουν έναν-έναν τους εσωτερικούς αντιπάλους του χρησιμοποιώντας και το τελευταίο δυνατό μέσο πίεσης που διαθέτουν.

Χάρη στο νέο πείραμα του Netflix, ο κάθε νέος κύκλος της σειράς παρουσιάζεται ολόκληρος την ίδια μέρα χωρίς διαφημίσεις, προσφέροντας μία νέα εμπειρία για τον κάθε θεατή. Έτσι, η ασταμάτητη ένταση και εξέλιξη, που μόνο με το πέσιμο ντόμινο μπορεί να παραλληλιστεί, έρχεται back to back χωρίς περαιτέρω διακοπές.

Ο τέταρτος κύκλος προβάλεται αυτή τη στιγμή από τον ΟΤΕ ΤV και παρουσιάζει τις προσπάθειες του Frank Underwood να διαφυλλάξει την κληρονομιά του, αλλά και τη προσωπική του μάχη με την Claire Underwood (RobinWright).

Πρωταγωνιστούν: Kevin Spacey, Robin Wright, Michael Gill

Δείτε το τρέιλερ:

Διαβάστε επίσης:

House of Cards: Βρείτε το βιβλίο αποκλειστικά στα Public, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Απριλίου 2016, 14:42

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης