Η Κλερ Ντενί σκηνοθετεί Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν στην πρώτη κοινή κινηματογραφική εμφάνισή τους. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι βλέπει το μέχρι τότε ισχυρό δεσμό του να κλονίζεται, όταν ένα οικείο πρόσωπο από το παρελθόν τους επιστρέφει ορμητικά στις ζωές τους.

Οι παλιές αγάπες δύσκολα ξεχνιούνται, στο θερμόαιμο ερωτικό θρίλερ, «Οι δύο όψεις του ξυραφιού», όπου λάμπει η Ζιλιέτ Μπινός. Με την υπέροχη μουσική των Tindersticks!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ζιλιέτ Μπινός ενσαρκώνει τη Σάρα, η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη ανάμεσα σε δύο άντρες: ο ένας είναι ο σύντροφος της στη ζωή και ο άλλος είναι ο καλύτερος του φίλος -και άλλοτε εραστής της.  

Το ερωτικό αυτό θρίλερ απέσπασε το βραβείο σκηνοθεσίας στο 72ο Φεστιβάλ Βερολίνου, ενώ προβλήθηκε εκτός συναγωνισμού στις Νύχτες Πρεμιέρας (Tα αγαπημένα των Φεστιβάλ / Festival darlings).

O αγγλικός τίτλος της ταινίας παραπέμπει στο ομώνυμο κομμάτι των Τindersticks που υπογράφουν το σάουντρακ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπόθεση:

Οι Ζιλιέτ Μπινός και Βενσάν Λιντόν υποδύονται ένα ζευγάρι που βλέπει τον ισχυρό δεσμό του να κλονίζεται από την επιστροφή του προηγούμενου συντρόφου της Μπινός και άλλοτε κολλητού του Λιντόν –τον οποίο είχε εγκαταλείψει για τον φίλο του.  

Η σκηνοθέτρια εστιάζει κυρίως στην ηρωίδα και τον σύζυγό της, που ζουν μαζί για μία δεκαετία, καλύπτοντας με ένα πέπλο μυστηρίου τον «εισβολέα» στην σχέση, που μόνο προς το τέλος της ταινίας αποκαλύπτεται ως τρισδιάστατος χαρακτήρας -μία σκόπιμη επιλογή που αφήνει πολλά στη φαντασία, εστιάζοντας  κυρίως στην ψυχοσύνθεση και τις συναισθηματικές διακυμάνσεις της ηρωίδας, και στη σχέση της με τον τωρινό σύντροφό της, που αν και φαινομενικά υποδειγματική, αίφνης κλυδωνίζεται.

Πώς γίνεται μία παθιασμένη, και καθόλου τελματωμένη, σχέση, που βασίζεται σε μια αρμονική καθημερινότητα και στην αμοιβαία εμπιστοσύνη, να “ακυρώνεται” μέσα σε λίγα λεπτά, δίνοντάς τη θέση της στο ψέμα και την προδοσία;  Γίνεται να αγαπάς ταυτόχρονα δύο άντρες; αναρωτιέται η Κλερ Ντενί, που γνωρίζει καλά να κλιμακώνει την ένταση και την ίντριγκα, και η οποία ρίχνει όλο το βάρος στην εκφραστική -και εδώ άκρως αινιγματική- μορφή της πάντα γοητευτικής Ζιλιέτ Μπινός. Εξίσου πολυδιάστατη, η ερμηνεία του Βενσάν Λιντόν καθηλώνει τον θεατή.  

Ένα κοχλάζον ερωτικό δράμα με θέμα τα πάθη σε εκκρεμότητα και τα επαναλαμβανόμενα λάθη, με τους δύο σούπερ-σταρ του γαλλικού σινεμά να παίζουν για πρώτη φορά μαζί, σε δύο ερμηνείες κλάσης που φλογίζουν σε εσωτερικούς κυρίως χώρους…

Δείτε το τρέιλερ:

 

Σκηνοθεσία:  Κλερ  Ντενί

Ηθοποιοί: Ζιλιέτ Μπινός, Βενσάν Λιντόν, Γκρεγκουάρ Κολίν.

Διάρκεια: 116’

Χώρα παραγωγής: Γαλλία

Έτος παραγωγής: 2022

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2023

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης