Η ηθοποιός Έιμι Πόλερ είναι η σκηνοθέτιδα του ντοκιμαντέρ «Lucy and Desi» που εξερευνά την άνοδο στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας και τη διαρκή κληρονομιά δύο κωμικών ειδώλων που κατέρριψαν τα εμπόδια και ανέτρεψαν τα αναμενόμενα για το τι σημαίνει να είσαι ζευγάρι στην Αμερική.  

Εν όψει της πρεμιέρας του ντοκιμαντέρ στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σάντανς στις 22 Ιανουαρίου, η Έιμι Πόλερ μίλησε στο Variety για τους ηθοποιούς Λουσίλ Μπολ και Ντέζι Αρνάζ που ήταν μαζί στη σειρά «I Love Lucy».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με ενδιέφερε πολύ να δω τους ανθρώπους πίσω από τις εικόνες. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λέξεις όπως «ιδιοφυΐα» και «είδωλο» και «πρωτοπόρος», αλλά αυτές δεν είναι ανθρώπινες λέξεις. Αυτές είναι λέξεις για μηχανές και αστροναύτες. Ήταν και οι δύο αστροναύτες, σίγουρα, και ήταν μπροστά από την εποχή τους. Ήταν όμως και άνθρωποι» τόνισε η ηθοποιός και σκηνοθέτις.

«Τους γνώριζα ως ηθοποιούς, όχι ως ανθρώπους. Ήταν δύο απίστευτοι αουτσάιντερ δούλεψαν σκληρά για να γίνουν ισχυρές προσωπικότητες σε μια εποχή που γυναίκες και μετανάστες δεν διοικούσαν το σύστημα. Όμως η προσπάθεια ήταν να αφηγηθώ μια ιστορία αγάπης: Το μακρύ ταξίδι τους, ο έρωτάς τους, η συνεργασία τους αντικατοπτρίζονται στη σειρά τους» ανέφερε.

Η Έιμι Πόλερ τόνισε ότι η σειρά «I Love Lucy» παρακολουθείται και σήμερα, επειδή από αυτή άρχισαν τα πάντα. «Είναι το suis generis τόσων κωμικών σειρών και σόου που ακόμα παρακολουθούμε» δήλωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται η υποστήριξη και οι συμβουλές που έδινε η Λουσίλ Μπολ σε νέες κωμικούς.
Άκουσα τόσες πολλές ιστορίες ότι παρακολουθούσε τη Μπέτι Μίντλερ και μετά πήγαινε στα παρασκήνια και ότι υποστήριζε τη νεαρή Κάρολ Μπέρνετ συμμετέχοντας στην εκπομπή της. Η γενναιοδωρία της με νέους κωμικούς και ηθοποιούς, ιδιαίτερα γυναίκες, δεν συζητήθηκε αρκετά» ανέφερε.

Το ντοκιμαντέρ «Lucy and Desi» αφηγείται την ιστορία της πρωτοπόρου κωμικού που άλλαξε για πάντα τον τρόπο που έβλεπε ο κόσμος την κωμωδία και άνοιξε τον δρόμο για πολλές γυναίκες που ακολούθησαν τα βήματά της.

Βασισμένο σε ταινίες αρχείων και προσωπικές φωτογραφίες και αφηγήσεις σε πρώτο πρόσωπο, το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί το εκπληκτικό ταξίδι της Λουσίλ – ως κωμικού  αλλά και ως επιχειρηματία, τη σχέση με τον σύζυγό της και το σόου τους που παρακολουθούσαν τα 2/3 των κατοίκων των ΗΠΑ κάθε Δευτέρα βράδυ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης