Μία μεγάλη Ελληνοαιγύπτια ηθοποιό, που έχει πρωταγωνιστήσει σε πάνω από 70 ταινίες και έχει τιμηθεί από πολλά αιγυπτιακά και διεθνή φεστιβάλ, τη Λάιλα Έλουι, εξέλεξε το Διεθνές Γυναικείο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ασουάν, στην τιμητική θέση της προέδρου της Κριτικής Επιτροπής για το διαγωνιστικό μέρος των ταινιών μεγάλου μήκους (η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 26 Φεβρουαρίου).

Το γεγονός ανακοίνωσε ο οργανισμός του Φεστιβάλ, εκφράζοντας την ικανοποίηση των υπευθύνων, που τη σημαντική αυτή θέση θα κοσμήσει μία ηθοποιός που έχει τεθεί μέχρι σήμερα επικεφαλής πολλών Κριτικών Επιτροπών και διεθνών οργανώσεων, όπως πρόσφατα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αμπού Ντάμπι και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Καρτάζ, στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, Τύνιδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Λάιλα Έλουι, από μητέρα Ελληνίδα, που διετέλεσε επί πολλά χρόνια στέλεχος στο καθημερινό ελληνικό πρόγραμμα του κρατικού αιγυπτιακού ραδιοφώνου, φοίτησε στην Αχιλλοπούλειο Σχολή Καΐρου. Σήμερα, μπορεί να μη μιλάει πολλά ελληνικά, αλλά πάντοτε παραμένει Ελληνίδα, όπως δηλώνει η ίδια σε κάθε περίσταση, φέρνοντας στη μνήμη της, τις αναμνήσεις από τη γιαγιά της, το σχολείο και όλη την οικογένεια, όπως λέει.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω φεστιβάλ, η Λάιλα Έλουι, θα προεδρεύσει της Επιτροπής όπου θα συμμετάσχουν και άλλα σημαίνοντα στελέχη από το χώρο της Έβδομης Τέχνης, όπως από τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Τζιμπουτί.

Πρόσφατα, η Ελληνοαιγύπτια ηθοποιός παρέλαβε βραβείο γιο έργο της, κατά την έναρξη του 34ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Καΐρου, από κοινού με τον Αμερικανικό ηθοποιό Ρίτσαρντ Γκιρ, την Γαλλίδα ηθοποιό Ζιλιέτ Μπινός, την Αιγυπτία ηθοποιό Safia el-Emary και τη ηθοποιό της Νότιας Κορέας Yun Jung-Hee.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης