Τριάντα τρία χρόνια συμπληρώθηκαν σήμερα από τον θάνατο της Μαίρη Λαλοπούλου. Η Φίνος Φιλμ με μια ανάρτηση στο facebook και με ένα βίντεο με αποσπάσματα από τις ταινίες «Νύχτα Γάμου», «Ο Επαναστάτης Ποπολάρος», «Οι Κυρίες της Αυλής» και «Τζένη Τζένη»» τιμά την αξιόλογη ηθοποιό.

«Γοητευτική και με αριστοκρατικό παρουσιαστικό, η Μαίρη Λαλοπούλου ήταν μια αξιόλογη ηθοποιός που έκρυβε βαθιές πληγές, από τα βασανιστήρια που υπέστη στα νεανικά της χρόνια λόγω της αντιστασιακής της δράσης. Το θέατρο της έδωσε δύναμη να συνεχίσει και να μας χαρίσει σπουδαίες ερμηνείες, με πρώτη της εμφάνιση το 1949 στο «Χρυσάφι» του Ευγένιου Ο Νηλ με καλλιτεχνικό διευθυντή τον μεγάλο Αιμίλιο Βεάκη. Η καριέρα της στο θέατρο περιείχε κυρίως κλασικά και μοντέρνα έργα, πρόζες αλλά και μουσικό θέατρο, ενώ στον κινηματογράφο συμμετείχε σε μόλις 12 ταινίες.
Η Μαίρη Λαλοπούλου έφυγε σαν σήμερα το 1989 και την θυμόμαστε μέσα από τις ταινίες «Νύχτα Γάμου», «Ο Επαναστάτης Ποπολάρος», «Οι Κυρίες της Αυλής» και «Τζένη Τζένη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

Λίγα λόγια για τη Μαίρη Λαλοπούλου:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ταλαντούχα Μαίρη Λαλοπούλου υπήρξε ένα από τα μυθικά πρόσωπα του Ελληνικού κινηματογράφου, με συμμετοχή μόλις σε δώδεκα ταινίες. Ωστόσο αγαπήθηκε περισσότερο ως κυρία  Κασσανδρή στην ταινία του Ντίνου Δημόπουλου «Τζένη Τζένη».

Γεννημένη στην Αθήνα το 1926 πρωτοεμφανίστηκε στο σανίδι το 1949 και στον κινηματογράφο μερικά χρόνια αργότερα, το 1952, στην κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου “Ένα Βότσαλο στη Λίμνη”.

Θεατρικά συνεργάστηκε με τον Κώστα Μουσούρη, την Έλλη Λαμπέτη, την Κυβέλη και το Γιώργο Παππά. Ιδιαίτερα σχολιάστηκε η παρουσία της στο ΚΘΒΕ το 1970, πρωταγωνιστώντας στο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Σαίξπηρ, με σκηνοθέτη τον Σπύρο Ευαγγελάτο.

Η αξιόλογη ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία, μόλις 63 ετών, στις 14 Μαΐου 1989.

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης