Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η Γούνμι Μοσάκου βυθίστηκε στην τέχνη της κηπουρικής. «Φυτεύω λαχανικά και λουλούδια κάθε φορά που βλέπω ένα που μου αρέσει» ανέφερε προσθέτοντας ότι τα φυτά χρειάζονται δουλειά και φροντίδα για να έρθει η ανταμοιβή.

Η γεννημένη στη Νιγηρία, Βρετανίδα ηθοποιός, βραβευμένη με BAFTA, που ζει στο Λος Άντζελες με τον σύζυγό της, παρέμεινε στο ίδιο μέρος τους τελευταίους μήνες έπειτα από αρκετά χρόνια συνεχών ταξιδιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ήταν μια αποκάλυψη να είμαι στο σπίτι, χωρίς πίεση και χωρίς προσδοκίες να κάνω κάτι» δήλωσε σε συνέντευξή της στο wwd, αν και από τη λίστα των πρόσφατων δραστηριοτήτων της -κηπουρική, τρέξιμο, ράψιμο, μαγείρεμα, συγγραφή- φαίνεται ότι κατάφερε να μείνει αρκετά απασχολημένη στο σπίτι.

 H Γούνμι Μοσάκου κρατά έναν δεύτερο ρόλο στη σειρά επιστημονικής φαντασίας και τρόμου «Lovecraft Country» η οποία έκανε πρεμιέρα στο HBO την περασμένη Κυριακή. Η σειρά, βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ματ Ραφ, το οποίο διαδραματίζεται την περίοδο του φυλετικού διαχωρισμού στις ΗΠΑ του Τζιμ Κρόου. Ενσωματώνει στοιχεία επιστημονικής φαντασίας του έργου του Χάουαρντ Φίλιπς Λάβκραφτ, συγγραφέα φανταστικής λογοτεχνίας τρόμου και τον ρεαλιστικό τρόμο της εποχής της νομοθεσίας Τζιμ Κρόου.

 Η ηθοποιός σημειώνει ότι δεν ήξερε πολλά για τον Λάβκραφτ -τον συγγραφέα που έζησε στις αρχές της δεκαετίας του 1900, το έργο του οποίου τώρα αναγνωρίζεται ως βαθιά ρατσιστικό- αλλά ότι αισθάνθηκε πολύ κοντά με την οικογένεια που πρωταγωνιστεί στη σειρά, η οποία ζει σε συνθήκες ανισότητας και λευκής υπεροχής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η ηθοποιός πρωταγωνιστεί επίσης στην ταινία «His House» η οποία χρησιμοποιεί τον τρόμο για να εξερευνήσει το τραύμα ενός ζευγαριού Σουδανών προσφύγων που εγκαθίσταται σε μία μικρή πόλη της Αγγλίας σε σπίτι που παρέχεται από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

 Ο ανθρωπισμός, ο τρόμος, η ενσυναίσθηση -ή η έλλειψη τους- παίζει σημαντικό ρόλο στην ιστορία, όπως αναφέρει.

H προετοιμασία για την ταινία περιελάμβανε έρευνα για τη ζωή στο Σουδάν πριν από τον εμφύλιο πόλεμο και χαρτογράφηση τού πώς μπορεί να είναι το ταξίδι ενός πρόσφυγα προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Η ηθοποιός τόνισε ότι αυτή η διαδικασία κατανόησης του παρελθόντος είναι απαραίτητη για την κατανόηση του παρόντος.

 Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης