Ο βραβευμένος με Όσκαρ δημιουργός ντοκιμαντέρ, Άλεξ Γκίμπνι υφαίνει μία ιστορία στην οποία κυριαρχούν η ύβρις και η απάτη με πρωταγωνίστρια την Ελίζαμπεθ Χολμς η οποία δημιούργησε μια επιχείρηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το ασυγκράτητο όνειρό της για επανάσταση στη βιοϊατρική.

Υπάρχει μια απροσδόκητα συναισθηματική στιγμή στο ντοκιμαντέρ του Άλεξ Γκπίμπνι για το HBO, «The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley», όταν ο δημοσιογράφος του Fortune, Ρότζερ Παρλόφ, που είχε συντάξει το 2014 ένα προφίλ της Ελίζαμπεθ Χολμς και την είδηση της ίδρυσης της start-up Theranos, μένει άφωνος από την παραβίαση της ηθικής και την απάτη που ξεσκεπάζεται που μπορεί μετά βίας να αρθρώσει λέξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου ενάμιση χρόνο μετά από την ιστορία, ο Παρλόφ δημοσίευσε ένα mea culpa κείμενο που περιγράφει λεπτομερώς πώς είχε παραπλανηθεί για να εκλάβει την υπόσχεση της Χολμς για μια πλήρη επανάσταση στις διαγνωστικές εξετάσεις αίματος ως μια ολοκληρωμένη συμφωνία. Στην πραγματικότητα, βέβαια, ήταν μια απάτη εκτός ελέγχου και ο Παρλόφ δεν ήταν το μόνο έξυπνο πρόσωπο που εξαπατήθηκε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης