Η Πατρίσια Κλάρκσον θα υποδυθεί σε ταινία τη Λίλι Λέντμπετερ, η οποία πρωτοστάτησε κατά των εργασιακών διακρίσεων και υπέρ των ίσων αμοιβών στις ΗΠΑ.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, έδωσε το όνομά της στον νόμο-ορόσημο του 2009 για την αρχή της ίσης αμοιβής ανδρών και γυναικών στον εργασιακό χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός για τον ρόλο της στη σειρά «Sharp Objects» θα πρωταγωνιστήσει στην ανεξάρτητη ταινία «Lilly», που θα σκηνοθετήσει η Ρέιτσελ Φέλντμαν.

Το σενάριο έχουν γράψει η Φέλντμαν και ο Άνταμ Πρινς και παραγωγός θα είναι ο Τζ. Τοντ Χάρις.

Η Λέντμπετερ ήταν εργάτρια σε εργοστάσιο και, μετά από 20 χρόνια εργασίας, το 1998, όταν ήταν κοντά στη συνταξιοδότηση, διαπίστωσε ότι της κατέβαλαν αμοιβή 40% μικρότερη από εκείνη των ανδρών συναδέλφων της. Σε μια μάχη Δαυίδ εναντίον Γολιάθ, η θιγμένη σύζυγος και μητέρα από την Αλαμπάμα παρακίνησε τον πρόεδρο Ομπάμα να υπογράψει τον πρώτο του νόμο που έφερε το όνομά της. Η ταινία θα ακολουθεί τον αγώνα μιας γυναίκας για δικαιοσύνη, ενώ θα προβάλλει επίσης μια θλιβερή προσωπική ιστορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η υποψήφια για Όσκαρ Πατρίσια Κλάρκσον είπε ότι αισθάνεται προσωπική σύνδεση με το πρότζεκτ, προερχόμενη από μια πολιτική οικογένεια. Είναι η νεότερη κόρη της Τζάκι Κλάρκσον, η οποία ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες που ασχολήθηκε με την πολιτική στη Νέα Ορλεάνη.

«Όταν είπα στη μητέρα μου ότι θα υποδυθώ τη Λίλι Λέντμπετερ, έπρεπε να αφήσει το τηλέφωνο κάτω για να αρχίσει να αναπνέει. Ο ρόλος της Λίλι είναι πραγματικά τιμή, είμαι ενθουσιασμένη που θα ενσαρκώσω στην ταινία αυτή την εξαιρετική γυναίκα» είπε.

«Έχουν γυριστεί πολλές ταινίες για έναν απλό πολίτη που παλεύει με τα παγιωμένα, μονολιθικά συστήματα, αλλά από την πλευρά του σκηνοθέτη αυτό που με ενδιαφέρει δεν είναι τόσο ο αγώνας, αλλά το ψυχολογικό κόστος του ακτιβισμού» δήλωσε η Φέλντμαν. «Αν και η Λίλι δεν έλαβε ποτέ δεκάρα σε αποζημιώσεις, έγινε το πρόσωπο ενός ζητήματος και μιλώντας εξ ονόματος άλλων έθεσε έναν σκοπό ζωής, εκπληρώνοντας το πεπρωμένο της. Πιστεύω ότι η ιστορία της ακραίας αντοχής της Λίλι είναι ένα θέμα που θα έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο. Η ευκαιρία να συνεργαστώ με την εκπληκτικά ταλαντούχα Πατρίσια Κλάρκσον είναι συναρπαστική» ανέφερε επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης