Μια ταινία, η οποία πραγματεύεται την ιστορία ενός επιζήσαντα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Μπατακλάν, πριν από πέντε χρόνια, θα γυριστεί στις αρχές του 2021, με πρωταγωνιστή τον Αργεντίνο ηθοποιό Νάουελ Πέρεζ Μπισκαγιάρ, μετέδωσε εχθές το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο την παραγωγή.

Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ισπανός Ισάκι Λακουέστα, ένας Καταλανός κινηματογραφιστής που κέρδισε το Χρυσό Κοχύλι το 2011 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν για την ταινία The Double Steps, διευκρίνισε ένας από τους Γάλλους παραγωγούς, ο Ζερόμ Βιντάλ, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που περιοδικού Variety.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σενάριο έχει προσαρμοστεί στη μαρτυρία ενός Ισπανού επιζήσαντα της τρομοκρατικής επίθεσης, τον οποίο θα ενσαρκώσει ο Νάουελ Πέρεζ Μπισκαγιάρ, 34 ετών, η ερμηνεία του οποίου στο 120 Χτύποι το Λεπτό τιμήθηκε με το βραβείο Σεζάρ του πλέον υποσχόμενου ηθοποιού το 2018.

«Δεν πρόκειται για μια ταινία για την ίδια την επίθεση ή για τους τρομοκράτες, όμως για το «μετά» των ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί», διευκρίνισε ο Βιντάλ. Μάλιστα, δεν προβλέπονται γυρίσματα εντός του χώρου θεαμάτων όπου διαπράχθηκε η επίθεση.

Στην επίθεση στο Μπατακλάν, τη 13η Νοεμβρίου του 2015, έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι, κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του συγκροτήματος Eagles of Death Metal.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκείνη τη νύχτα, οι τζιχαντιστές σκότωσαν συνολικά 130 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν 350, στην περιοχή του Παρισιού.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης