Η ζωή του Χριστού σε... εικονική πραγματικότητα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016, 18:01
Η ζωή του Χριστού σε... εικονική πραγματικότητα
Η παραγωγή μιας ταινίας σε μορφή εικονικής πραγματικότητας δεν είναι κάτι, το οποίο έχουμε δει ως τώρα. Έχουμε δει πολλά videos ως τώρα, αλλά οι ταινίες χρειάζονται σκηνοθεσία και να εστιάσουν το ενδιαφέρον του θεατή σε συγκεκριμένα σημεία και στιγμές. Αν αφεθεί ο θεατής σε ένα πιο ανοιχτό περιβάλλον και έχει την ελευθερία να εστιάσει εκείνος όπου θέλει, τότε ίσως χαθεί και το νόημα της ταινίας. Ίσως χρειαστούν διαφορετικές τεχνικές από αυτές, που γνωρίζουμε ως τώρα.Πολλοί παραγωγοί όμως ήδη έχουν ξεκινήσει να ετοιμάζουν ταινίες μεγάλου μήκους. Μία από αυτές θα είναι και για μία από τις πιο γνωστές ιστορίες του κόσμου: τη ζωή του Χριστού. Η ταινία θα ονομάζεται «Jesus VR - The Story of Christ» και θα εμφανιστεί τα Χριστούγεννα του 2016, σύμφωνα με την Variety. Η ταινία θα είναι συμβατή με όλες τις γνωστές VR πλατφόρμες, όπως το HTC Vive, Oculus Rift, Samsung Gear και PlayStation VR. Βρίσκεται σε στάδιο παραγωγής από την Autumn Products και την VRWERX και θα διηγηθεί την ιστορία του Χριστού από την Βάπτιση έως και τη Σταύρωση.

Η τεχνολογία της εικονικής πραγματικότητας θα αλλάξει ριζικά τον τρόπο, που μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος μια ταινία, καθώς πλέον θα νιώθει ότι βρίσκεται μες στη σκηνή, ενώ θα μπορεί να πάρει το βλέμμα του πάνω από το σημείο του ενδιαφέροντος (σύμφωνα με τον σκηνοθέτη). «Είστε παρατηρητής ή συμμετέχων;», πιστεύει ο σκηνοθέτης Robert Stromberg ότι θα είναι το βασικό δίλημμα για την κάθε ταινία.Οι κινηματογραφιστές της ταινίας δεν έχουν πει πώς προσεγγίζουν την ιστορία, αλλά φαίνεται να εστιάζουν πολύ στη συμμετοχή του θεατή. Μια φωτογραφία από την παραγωγή, που μπορείτε να δείτε παραπάνω δείχνει τη χρήση πολλαπλών head-mounted Sony Alpha 7 φωτογραφικών μηχανών σε συνδυασμό με ένα VR παράλληλα με ένα Samsung Galaxy Note.

Η συγκεκριμένη προσέγγιση με 4Κ ανάλυση θα απαιτεί πολύ post-process για να ενωθούν οι σκηνές όλες μαζί. «Οι θεατές νιώθουν ότι βρίσκονται πραγματικά δίπλα στον Ιησού και τους μαθητές του», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας David Hansen. «Πρόκειται για την πιο δυνατή ιστορία όλων των εποχών και η εικονική πραγματικότητα είναι ο τέλειος τρόπος για την αφήγησή της.»

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016, 18:01