Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός πως αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά που ο Λάνθιμος καλείται να σκηνοθετήσει φιλμ το σενάριο του οποίου δεν υπογράφει ο ίδιος.

Στις 23 Νοεμβρίου από τη Fox Searchlight θα βγει στις αμερικανικές αίθουσες η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «The Favourite», σε σενάριο Ντέμπορα Ντέιβις και Τόνι ΜακΝαμάρα και πρωταγωνίστριες τις Έμμα Στόουν, Ρέιτσελ Βάις και Ολίβια Κόλμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σύνοψη της ταινίας:

«Στις αρχές του 18ου αιώνα, η Αγγλία βρίσκεται σε πόλεμο με τους Γάλλους. Σε κάθε περίπτωση, οι αγώνες πάπιας και η κατανάλωση ανανά παραμένουν δημοφιλή «σπορ» ανάμεσα στους γαλαζοαίματους. Η εύθραυστη Βασίλισσα Αν καταλαμβάνει τον θρόνο και η στενή της φίλη Σάρα κυβερνά τη χώρα στη θέση της, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για την υγεία της Αν. Όταν μια νέα υπηρέτρια, η Αμπιγκέιλ, φτάνει στο παλάτι γίνεται αμέσως η αγαπημένη της Σάρα. Η Σάρα την παίρνει υπό την προστασία της και η Αμπιγκέιλ βρίσκει μια ευκαιρία να επιστρέψει στις αριστοκρατικές της ρίζες. Καθώς οι τακτικές του πολέμου καταναλώνουν όλο τον χρόνο της Σάρα, η Αμπιγκεϊλ παίρνει τη θέση της Σάρα ως η πιο στενή φίλη της Βασίλισσας. Η φιλία τους της δίνει την ευκαιρία να κάνει πραγματικότητα τις φιλοδοξίες της και δεν θα αφήσει καμία γυναίκα, κανέναν άντρα και καμία πολιτική να σταθούν εμπόδιο στον δρόμο της…»

Η  αφίσα του «The Favourite»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης