Με έξι νέες ταινίες, και τρεις επανεκδόσεις, ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει η δραματική ταινία «Ένας Γιος» του Μεχντί Μπαρσαουί και το «Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν» του Γούντι Άλεν. Ωστόσο ας δούμε και τις εννέα ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Spiral: Ο μύθος του Saw» του Ντάρεν Λιν Μπόουσμαν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένας ντετέκτιβ αναλαμβάνει την εξιχνίαση μιας σειράς φρικιαστικών δολοφονιών, οι οποίες παραπέμπουν στις νοσηρές δολοφονίες που διέπραξε ο σίριαλ κίλερ Jigsaw. Καθώς η έρευνα προχωρά, ο αστυνομικός βρίσκεται πιόνι στη σκακιέρα ενός σαδιστή δολοφόνου.

ΗΠΑ 2021

Σκηνοθεσία: Ντάρεν Λιν Μπόουσμαν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωταγωνιστούν: Κρις Ροκ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον, Μαξ Μινγκέλα

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

«Το Φεστιβάλ του Ρίφκιν» – Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν

 

Ο Γούντι Άλεν επιστρέφει με τη νέα του ταινία με φόντο το κοσμοπολίτικο Σαν Σεμπαστιάν με ένα πρωτοκλασάτο καστ που περιλαμβάνει τους Τζίνα Γκέρσον (Showgirls), Γουάλας Σον (Manhattan), Ελένα Ανάγια (Το Δέρμα που Κατοικώ), Σέρζι Λόπεθ (Ο Λαβύρινθος του Πάνα), Κρίστοφ Βαλτς (Άδωξοι Μπάσταρδοι) και Λουί Γκαρέλ (Οι Ονειροπόλοι). Γεμάτη σουρεαλιστικές και χιουμοριστικές στιγμές, η νέα ταινία του Γούντι Άλεν μπλέκει εξωπραγματικές καταστάσεις με ιστορίες αγάπης και ερωτικής απογοήτευσης υφαίνοντας έναν φόρο τιμής στη μεταμορφωτική επίδραση του σινεμά στη ζωή μας.

Σύνοψη

Ο διανοούμενος Μορτ Ρίφκιν (Γουάλας Σον) συνοδεύει τη σύζυγο του Σου (Τζίνα Γκέρσον) στο διάσημο ισπανικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν, ανησυχώντας για το ξεμυάλισμα της με τον νεαρό σκηνοθέτη Φιλίπ (Λουί Γκαρέλ). Στο πίσω μέρος του μυαλού του, ο Μορτ ελπίζει ότι η αλλαγή περιβάλλοντος θα δώσει σπίθα στο πρώτο του υπερφιλόδοξο μυθιστόρημα. Όσο η Σου ασχολείται παθιασμένα με τον γοητευτικό Φιλίπ, ο Μορτ συναντά τη γλυκιά Δρ. Ρόχας (Ελένα Ανάγια) και κάτι μέσα του αλλάζει. Μία διάθεση αναθεώρησης της ζωής μέσα από τη δύναμη του κλασικού σινεμά αναζωπυρώνει την ελπίδα του Μορτ για το μέλλον.

Rifkin’s Festival

Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γούντι Άλεν

Πρωταγωνιστούν: Τζίνα Γκέρσον, Γουάλας Σον, Ελένα Ανάγια, Σέρζι Λόπεθ, Κρίστοφ Βαλτς, Λουί Γκαρέλ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ένας Γιος» – Μια δραματική ταινία του Μεχντί Μπαρσαουί

Μια οικογένεια πέφτει θύμα τρομοκρατικής επίθεσης. Ο 11χρονος Αζίζ τραυματίζεται σοβαρά και οι γονείς κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να βρουν δωρητή για μεταμόσχευση, καθώς ένα οικογενειακό μυστικό βγαίνει στην επιφάνεια. Στη σκιά της οικογενειακής τραγωδίας, μυστικά και διλήμματα φανερώνουν πως τίποτα δεν είναι δεδομένο.

Un Fils

Δραματική ταινία, γαλλικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Μεχντί Μπαρσαουί, με τους Σάμι Μπουατζίλα, Νάτζλα Μπεν Αμπνταλάχ, Γουσέφ Κεμίρι κ.ά.

Διάρκεια: 95

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Αιώνα Κάθαρση» – Μια ταινία τρόμου του Εβεράντο Γκουτ

Το φετινό καλοκαίρι όλοι οι κανόνες καταργούνται, καθώς μια ομάδα άναρχων επιδρομέων αποφασίζει πως η ετήσια Κάθαρση δεν σταματάει την αυγή, αντιθέτως, Η Αιώνια Κάθαρση πρέπει να συνεχίζεται αδιάκοπα. Με αφετηρία τη μεγάλη επιτυχία «Κάθαρση: Η Αρχή» το 2018, η διαβόητη σειρά ταινιών τρόμου του στούντιο Blumhouse επεκτείνεται σε νέα εδάφη, καθώς τα μέλη μιας σέκτας δεν αρκούνται πλέον σε μία μόνο ετήσια βραδιά αναρχίας και φόνου, και αποφασίζουν να καταλάβουν όλη την Αμερική μέσα από μια ατέλειωτη εκστρατεία χάους και σφαγής. Κανείς δεν είναι ασφαλής. Το πρωινό μετά την Κάθαρση, μια συμμορία μασκοφόρων επιτίθεται στην οικογένεια Τάκερ —συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του Ντύλαν (η Κάσιντι Φρίμαν από το “The Righteous Gemstones” του HBO), και της αδελφής του (η Λέβεν Ράμπιν από το “The Hunger Games”), αναγκάζοντας τις δύο οικογένειες να ενωθούν και να αντεπιτεθούν καθώς η χώρα βυθίζεται στο χάος και οι Ηνωμένες Πολιτείες γύρω τους αρχίζουν να αποσυντίθενται.

Ταινία Τρόμου 2021

Διάρκεια: 103

Σκηνοθεσία: Εβεράντο Γκουτ

Πρωταγωνιστούν: Τζος Λούκας, Γουίλ Πάτον, Λνα Ντε Λα Ρεγκέρα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Διαστημικά Καλάθια: Η Νέα Γενιά» – Μία επική περιπέτεια με τον Λεμπρόν Τζέιμς

Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ και παγκόσμιο είδωλο Λεμπρόν Τζέιμς μας ταξιδεύει σε μία επική περιπέτεια μαζί με τον διαχρονικό Μπαγκς Μπάνι με μία μείξη κινουμένων σχεδίων και ζωντανής δράσης σε σκηνοθεσία του Μάλκολμ Ντ. Λι (Σαββατοκύριακο με τα Κορίτσια). Αυτό το ταξίδι μεταμόρφωσης είναι μία καταιγιστική περιπέτεια που ξετυλίγει μέσα από ένα εντυπωσιακό θέαμα μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι γονείς για τα παιδιά τους. Ο Τζέιμς πρωταγωνιστεί μαζί με τον υποψήφιο για Όσκαρ Ντον Τσιντλ (“Οι Εκδικητές”), τη Σονέκα Μάρτιν-Γκριν (The Walking Dead) και τον ανερχόμενο Σέντρικ Τζόι.

Σύνοψη

Όταν ο ΛεΜπρόν και ο νεαρός γιος του Ντομ παγιδεύονται σε ένα ψηφιακό κόσμο, που ελέγχει ένα κακόβουλο λογισμικό, ο Λεμπρόν καλείται να οδηγήσει τον Μπαγκς Μπάνι και τα υπόλοιπα ατίθασα Looney Tunes σε μία σχεδόν απίθανη νίκη. Απέναντι τους έχουν ψηφιακούς πρωταθλητές τεχνητής νοημοσύνης στη μορφή μίας πανίσχυρης ομάδας επαγγελματιών αστέρων του μπάσκετ που όμοιά της δεν έχουμε ξαναδεί. Στο παιχνίδι των Tunes VS Goons κρύβεται το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής του Λεμπρόν, που θα επανασυνδεθεί με τον γιο του και θα ανακαλύψει την αξία του να είσαι ο εαυτός σου. Τα Tunes έχουν κι αυτά την ευκαιρία να λάμψουν με τα παράξενα ταλέντα τους και να αιφνιδιάσουν τους πάντες, ακόμα και τον βασιλιά ΛεΜπρόν.

Σε σκηνοθεσία: Μάλκολμ Ντ. Λι και σενάριο: Τζούελ Τέιλορ, Τόνι Ρετενμάιερ, Κίναν Κούγκλερ, Τέρενς Νάνς, Τζέσι Γκόρντον, Σελέστ Μπάλαρντ

Πρωταγωνιστούν: Λεμπρόν Τζέιμς, Σέντρικ Τζόι, Σονέκα Μάρτιν-Γκριν, Ντον Τσιντλ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Δε Θέλω να Γίνω Δυσάρεστος Αλλά Πρέπει να Μιλήσουμε για Κάτι Πολύ Σοβαρό» του Γιώργου Γεωργόπουλου

Ελληνική μαύρη κωμωδία του 2019, που αποτελεί τη δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιώργου Γεωργόπουλου.

O Άρης είναι ένα πετυχημένο στέλεχος μεγάλης εταιρείας. Η ζωή του θα αλλάξει για τα καλά όταν μάθει πως είναι φορέας ενός σεξουαλικώς μεταδιδόμενου ιού, ο οποίος είναι θανατηφόρος μόνο για τις γυναίκες. Ο Άρης, όμως, είναι και η μοναδική ελπίδα για τη δημιουργία ενός εμβολίου, αρκεί να βρει ποια από τις πρώην συντρόφους του τού μετέδωσε τον ιό αρχικά.

Πρωταγωνιστεί ο Όμηρος Πουλάκης, ενώ εμφανίζονται και οι Βαγγέλης Μουρίκης, Ιωάννα Παππά, Κόρα Καρβούνη, Βίκυ Παπαδοπούλου κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Τρεις επανεκδόσεις:

Οδός Μαλχόλαντ του Ντέιβιντ Λιντς

Ακόμα αμόλυντη από τις ψεύτικες υποσχέσεις της αδηφάγου κινηματογραφικής βιομηχανίας, μια νεαρή ηθοποιός έρχεται να βρει την τύχη της στο πολυσύχναστο, ηλιόλουστο Χόλιγουντ. Ανυπόμονη να ανοίξει τα φτερά της, η Μπέτι μετακομίζει στο ακριβό διαμέρισμα της θείας Ρουθ. Εκεί θα συναντήσει μια όμορφη γυναίκα και θα βυθιστεί σε έναν παράδοξο κόσμο, όπου πραγματικότητα και όνειρα μπερδεύονται αξεδιάλυτα.

ΗΠΑ 2001

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς

Πρωταγωνιστούν: Ναόμι Γουότς, Τζάστιν Θερού, Λόρα Χάρινγκ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η συνομιλία του Φράνσις Φορντ Κόπολα

Ο Χάρι Κολ είναι ένας μοναχικός άντρας, ο οποίος ασχολείται με τις παρακολουθήσεις σε μια εποχή που βασιλεύουν οι θεωρίες συνωμοσίας. Ουσιαστικά δεν έχει προσωπική ζωή. Όταν ο διευθυντής μιας πολυεθνικής τού αναθέτει να καταγράψει τις συζητήσεις ενός άνδρα και μιας γυναίκας, ο εσωτερικός του κόσμος αναστατώνεται.

ΗΠΑ 1974

Σκηνοθεσία: Φράνσις Φορντ Κόπολα

Πρωταγωνιστούν: Τζιν Χάκμαν, Φρέντερικ Φόρεστ, Τζον Καζάλ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Έλεγχος στους δρόμους

Η πρώτη ταινία του Ρώσου εικονοκλάστη Αλεξέι Γκέρμαν («Hard To Be A God»). Κατά τη διάρκεια του Β′ Παγκοσμίου Πολέμου, ένας αιχμάλωτος Γερμανός στρατιώτης ισχυρίζεται πως στην πραγματικότητα είναι Ρώσος, ο οποίος συνελήφθη από τους ναζί και αναγκάστηκε να πολεμήσει στο πλευρό τους. Για να αποδείξει πως λέει την αλήθεια, θα πρέπει να συστρατευθεί με τους αντάρτες και να τους βοηθήσει να αντεπιτεθούν.

Proverka na dorogakh

Σοβιετική Ενωση, 1971

Σκηνοθεσία: Αλεκσέι Γκερμάν

Πρωταγωνιστούν: Ρόλαν Μπίκοφ, Ανατόλι Σολονίτσιν, Rolan Bykov, Anatoly Solonitsyn and Vladimir Zamansky.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης