Εγώ, Ο Ντάνιελ Μπλέικ

Έπειτα από ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο ο 59χρονος ξυλουργός Ντάνιελ Μπλέικ δεν μπορεί να δουλέψει και περιμένει το κρατικό επίδομα για να ζήσει.. Η γραφειοκρατία όμως του δημιουργεί διαρκώς προσκόμματα και τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Πρόκειται για τον αγώνα ενός ανθρώπου απέναντι σε ένα άδικο κοινωνικό σύστημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

I, Daniel Blake

Aγγλική κοινωνική ταινία2016, βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα.
Σκηνοθεσία Κεν Λόουτς με τους: Ντέιβ Τζονς, Χάιλι Σκουάιρς, Σάρον Πέρσι.

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

7 Λεπτά Μετά τα Μεσάνυχτα

Ο 12χρονος Κόνορ δυσκολεύεται να διαχειριστεί τη βαριά ασθένεια της μητέρας του, ενώ στο σχολείο εκφοβίζεται και βασανίζεται συστηματικά από τους συμμαθητές του. Ένα βράδυ η εμφάνιση ενός τέρατος/γιγάντιου δέντρου στο παράθυρό του, που θέλει να του διηγηθεί τρεις ιστορίες, θα τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα.

A Monster Calls

Φαντασίας 2016 Ισπανο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα με τους: Σιγκούρνι Γουίβερ, Φελίσιτι Τζόουνς, Λιούις ΜακΝτούγκαλ.

Δείτε το τρέιλερ:

Σνόουντεν

Ο υπάλληλος της CIA και ειδικός στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Έντουαρντ Σνόουντεν διαρρέει χιλιάδες απόρρητα έγγραφα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας στην βρετανική εφημερίδα The Guardian τον Ιούνιο του 2013, αποκαλύπτοντας έτσι την εκτεταμένη και παράνομη παρακολούθηση εκατομμυρίων ανύποπτων Αμερικανών πολιτών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, και η αμφιλεγόμενη ιστορία του μεταφέρεται στο σινεμά από τον ειδήμονα των πολιτικών θρίλερ, Όλιβερ Στόουν.

Snowden

Δραματική ταινία

Σκηνοθεσία: Όλιβερ Στόουν

Ηθοποιοί: Τζόζεφ Γκόρντον Λέβιτ, Σαϊλίν Γούντλεϊ, Ζάκαρι Κουίντο, Ρις Ίφανς, Μελίσα Λίο, Σκοτ Ίστγουντ

Δείτε το τρέιλερ:

Θάνατος στο Σαράγιεβο

Το ξενοδοχείο Ευρώπη στο Σαράγεβο προετοιμάζεται για το αποψινό γκαλά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τα 100 χρόνια από τη δολοφονία του Αρχιδούκα Franz Ferdinand. Αλλά το δυσαρεστημένο προσωπικό του σχεδιάζει να απεργήσει, επειδή δεν έχει πληρωθεί δύο μήνες τώρα. Εάν αυτό το αριστοκρατικό πολιτικό δείπνο αποτύχει, το ήδη υποθηκευμένο στις τράπεζες ξενοδοχείο θα κλείσει. Με ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή του για να σταματήσει την απεργία, o διευθυντής του κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του.

Δραματική ταινία

Σκηνοθεσία: Ντάνις Τάνοβιτς

Ηθοποιοί: Σνεζάνα Βίντοβιτς, Μοχάμεντ Χάτζοβιτς, Ιζουντίν Μπαχίροβιτς, Βεντράνα Σεξάν, Ερμίν Σιγιαμίγια.

Δείτε το τρέιλερ:

Οι Ευχούληδες

Μετά μια εισβολή των Μπέργκεν στο χωριό των Ευχούληδων, η Πόπη, ο πιο χαρούμενος Ευχούλης που γεννήθηκε ποτέ, και ο γκρινιάρης Κλωνάρης ξεκινούν ένα ταξίδι με στόχο την διάσωση των φίλων τους. Η αποστολή τους είναι γεμάτη περιπέτεια και ανατροπές, καθώς οι δύο αταίριαστοι σύντροφοι προσπαθούν να ανεχτούν ο ένας τον άλλον αρκετά ώστε να πετύχουν τον στόχο τους, κι έτσι θα μάθουν πολλά για την αναζήτηση της ευτυχίας, όπως και το τι μπορεί να κάνουν κάποιοι για να την αποκτήσουν.

Trolls

Animation 2016

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ, Γουόλτ Ντορν.

Δείτε το τρέιλερ:

Βίαιη Δικαιοσύνη

H 17χρονη Λίντια είναι ο στόχος ενός ανελέητου ανθρωποκυνηγητού. Ο φίλος της είναι έμπορος ναρκωτικών και την έχει παγιδέψει σε μια πλεκτάνη εξαιτίας της οποίας ένα καρτέλ ναρκωτικών την αναζητά παντού γιατί θεωρεί ότι έχει κλέψει χρήματα. Ο μοναδικός της σύμμαχος είναι ο πατέρας της. Ο ίδιος έχει μπλεξίματα με τον νόμο, έχει υπάρξει κατάδικος, μα πάνω απ΄όλα είναι αποφασισμένος να προστατεύσει την κόρη του. Έστω και για πρώτη φορά στη ζωή του, σκοπεύει να κάνει το σωστό…

Blood Father

Περιπέτεια 2016

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ζαν-Φρανσουά Ρισέ με τους: Μελ Γκίμπσον, Ντιέγκο Λούνα, Γουίλιαμ Μέισι, Έριν Μοριάρτι.

Δείτε το τρέιλερ:

Αφερίμ

Το 1835 ένας αστυνομικός και ο γιος του διασχίζουν τη ρουμανική ύπαιθρο, αναζητώντας έναν τσιγγάνο σκλάβο που κατηγορείται πως πλάνεψε τη γυναίκα του τοπικού άρχοντα. Αυτός ο δημόσιος υπάλληλος με υπερβολικό ζήλο, που θυμίζει σερίφη βγαλμένο από οπερέτα, οργώνει με το άλογό του τα άγρια Βαλκάνια και δεν χάνει ευκαιρία να μαθαίνει στο βλαστάρι του το νόημα της ζωής. Ακόμα και όταν βρίσκουν τον σκλάβο, η περιπέτεια τους απέχει πολύ από το τέλος της…

Aferim!

Σινεφίλ 2015

Ρουμάνικη ταινία, σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε με τους: Τέοντορ Κόρμπαν, Μιχάι Κομανόιου, Τομά Κουζίν.

Δείτε το τρέιλερ:

Invisible

Κοινωνικό δράμα του Δημήτρη Αθανίτη με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Στάνκογλου. Ένας πατέρας χάνει τη θέση του στον κόσμο. Ο Άρης είναι ένας μοναχικός 35άρης, χωρισμένος, που δουλεύει σε ένα εργοστάσιο. Όταν απολύεται χωρίς καμιά προειδοποίηση, αποφασίζει να αποδώσει δικαιοσύνη ο ίδιος, καθώς νιώθει θύμα μιας ακραίας αδικίας. Όμως ο Άρης δεν είναι μόνος του. Έχει μαζί του και τον εξάχρονο γιο του…

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Δημήτρης Αθανίτης με τους: Γιάννη Στάνκογλου, Μενέλαο Χαζαράκη, Κόρα Καρβούνη, Εύα Στυλάντερ.

Δείτε το τρέιλερ:

Μόνος στο Βερολίνο

Μια αληθινή ιστορία γερμανικής αντίστασης στις θηριωδίες των ναζί. Βερολίνο, 1940. Η πόλη έχει παραλύσει από το φόβο. Ο Όττο και η Άννα Κουάνγκελ είναι ένα ζευγάρι που ζει σε ένα φτωχικό διαμέρισμα και προσπαθεί, όπως όλοι οι άλλοι, να αποφύγει τους κινδύνους της ζωής υπό την καταπιεστική ναζιστική κυβέρνηση. Όταν, όμως, ο μοναχογιός τους σκοτώνεται στο μέτωπο, η απώλεια τούς οδηγεί σε μια απίστευτη πράξη αντίστασης. Αρχίζουν να αφήνουν καρτ ποστάλ παντού στην πόλη, στις οποίες γράφουν μηνύματα ενάντια στον Χίτλερ και τους Ναζί. Αν τους πιάσουν, η εκτέλεση είναι σίγουρη.

Alone in Berlin

Δραματική 2016 Αγγλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Βενσάν Περέζ με τους: Ντάνιελ Μπρουλ, Έμα Τόμσον, Μπρένταν Γκλίζον.

Δείτε το τρέιλερ:

Στη Σκιά του Φόβου

Στην Τεχεράνη του 1988, οι προσπάθειες της Σιντέχ να συνεχίσει τις σπουδές Ιατρικής που άφησε στη μέση λόγω της εγκυμοσύνης της πέφτουν στο κενό. Το άκρως συντηρητικό καθεστώς της χώρας δεν βλέπει με καλό μάτι τη φοίτηση των γυναικών στα πανεπιστήμια, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για δυναμικές προσωπικότητες που έχουν αναπτύξει έντονη πολιτική δράση, όπως η νεαρή Ιρανή. Καθώς ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ιράκ μαίνεται ανεξέλεγκτος, ο σύζυγος της Σιντέχ καλείται να υπηρετήσει στο στρατό, και η νεαρή μητέρα απομένει μόνη με τη μικρή Ντόρσα, σε ένα διαμέρισμα της ρημαγμένης από τις εχθροπραξίες πρωτεύουσας.

Αγγλο-ιρανική ταινία τρόμου

Σκηνοθεσία: Μπαμπάκ Ανβαρί.

Πρωταγωνιστούν: Ναργκές Ρασιντί, Αβίν Μανσαντί, Μπόμπι Ναντερί, Ρέι Χαρατιάν, Αράς Μαραντί.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης