Tο κινηματογραφικό επταήμερο ξεκινά απόψε με οκτώ νέες ταινίες, οι οποίες μπορούν να ικανοποιήσουν σχεδόν όλα τα γούστα. Η Σελίν Σιαμά σκηνοθετεί τη δραματική ιστορία αγάπης «Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται», η οποία τιμήθηκε στις Κάννες με Βραβείο Σεναρίου και Queer Φοίνικα. Ακολουθεί το ενδιαφέρον γερμανικό  ψυχολογικό δράμα «Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα» από τον  Φλόριαν Χένκελ, τον δημιουργό της ταινίας «Οι Ζωές των Άλλων»), που έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας. Φυσικά υπάρχουν και δύο περιπέτειες εξ Αμερικής καθώς και τρία ντοκιμαντέρ – το ένα αφιερωμένο στον μέγα Ντιέγκο Μαραντόνα. Και βέβαια υπάρχει και η παιδική ταινία κινουμένων σχεδίων της εβδομάδας.

«Το Πορτρέτο Μιας Γυναίκας Που Φλέγεται» της Σελίν Σιαμά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ιστορία αγάπης που πραγματεύεται με συναισθηματική ακρίβεια την ακαταμάχητη έλξη μεταξύ δύο γυναικών.

Βρετάνη, Γαλλία, κάπου στα τέλη του 18ου αιώνα. Στη ζωγράφο Μαριάν (Νοεμί Μερλάν) έχει ανατεθεί να φιλοτεχνήσει το γαμήλιο πορτρέτο της Ελοῒζ (Αντέλ Ανέλ), μιας νεαρής γυναίκας που έχει μόλις αφήσει το μοναστήρι και ζει με την κόμισσα μητέρα της (Βαλέρια Γκολίνο) σε έναν απομονωμένο πύργο των γαλλικών ακτών. Για να καταπολεμήσει τη διστακτικότητα της Ελοῒζ, η Μαριάν δεν αποκαλύπτει τον σκοπό της επίσκεψής της αλλά την παρατηρεί καθημερινά ώστε να τη ζωγραφίζει στα κρυφά το βράδυ. Σύντομα, το μυστικό της Μαριάν αποκαλύπτεται και καθώς η κόμισσα αναχωρεί για ένα ταξίδι στην Ιταλία, αφήνει στη νεαρή καλλιτέχνιδα και την κόρη της περιθώριο πέντε ημερών για να ολοκληρωθεί ο πίνακας.

Portrait de la Jeune Fille en Feu

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δραματική ταινία εποχής, γαλλικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Σελίν Σιαμά, με τις Νεομί Μερλάν, Αντέλ Ενέλ, Βαλέρια Γκολίνο κα.

Δείτε το τρέιλερ:

«Μη Χαμηλώνεις το Βλέμμα»

Ένα ενδιαφέρον γερμανικό  ψυχολογικό δράμα από τον  Φλόριαν Χένκελ, τον δημιουργό της ταινίας  «Οι Ζωές των Άλλων»), που έφτασε μέχρι τις υποψηφιότητες για το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας.

Ένας νεαρός φοιτητής Καλών Τεχνών ερωτεύεται μια συμφοιτήτριά του, όμως ο καθηγητής και διάσημος γιατρός πατέρας της απορρίπτει την επιλογή της κόρης του. Ορκίζεται τότε να καταστρέψει τη σχέση τους, αγνοώντας όμως πως οι ζωές τους είναι ήδη συνδεδεμένες με ένα σκοτεινό οικογενειακό μυστικό.

«Never Look Away»

Δραματική ταινία, γερμανικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ, με τους Τομ Σίλινγκ, Σεμπάστιαν Κοχ, Πόλα Μπίρ, Σάσκια Ρόζενταλ, Χάνο Χόφλερ κα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Gemini Man» του Ανγκ Λι με τον Γουίλ Σμιθ

Ένας πενηντάχρονος συνταξιούχος δολοφόνος, ο Χένρι Μπρόγκαν, καταδιώκεται από τον εξίσου θανάσιμο εικοσιτετράχρονο κλώνο του. Ο Χένρι, μαζί με τους αδίστακτους συναδέλφους του Ντάνι και Μπάρον, βρίσκονται κυνηγημένοι καθώς διασχίζουν την υφήλιο αναζητώντας την αλήθεια. Αυτό που ανακαλύπτουν θα αναγκάσει τον Χένρι να βρεθεί αντιμέτωπος με τους ανθρώπους που εμπιστευόταν και να αποφασίσει ποιανού η ζωή αξίζει περισσότερο – η δική του ή του κλώνου του;

Σκηνοθεσία: Ανγκ Λι

Ηθοποιοί: Γουίλ Σμιθ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Κλάιβ Όουεν, Μπένεντικτ Γουόνγκ.

Διάρκεια: 149 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική, Sci-Fi

Δείτε το βίντεο:

 

«Ντιέγκο Μαραντόνα» του Ασίφ Καπάντια

Ο οσκαρικός Ασίφ Καπάντια («Amy») συναντά το πλέον αμφιλεγόμενο ποδοσφαιρικό είδωλο. Μέσα από υλικό συνολικής διάρκειας 500 ωρών από το αρχείο του Μαραντόνα, το οποίο προβάλλεται δημόσια για πρώτη φορά, ξεδιπλώνεται η πολύπλευρη προσωπικότητα του ποδοσφαιριστή μέσα και έξω από το γήπεδο. Με αφετηρία την 5η Ιουλίου 1984, τη μέρα που ο παίκτης υπέγραψε με τη Νάπολι, παρακολουθούμε την ανέλιξη του Αργεντινού στην κορυφή μέχρι τη στιγμή που έφτασαν τα πρώτα μαύρα σύννεφα στη ζωή του.

Diego Maradona

Ντοκιμαντέρ 2019

 Διάρκεια: 130′

Aγγλική ταινία, σκηνοθεσία Ασίφ Καπάντια

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Κυνηγός της Νύχτας» – Μια αστυνομική περιπέτεια με τον Χένρι Κάβιλ.

Μια επικίνδυνη συνωμοσία συνδέει έναν ταλαιπωρημένο αστυνομικό και το σώμα που υπηρετεί με έναν αυτόκλητο τιμωρό, οι οποίοι αναζητούν έναν άρρωστο άντρα ο οποίος συνδέεται με απαγωγές και δολοφονίες γυναικών.

 «Nomis»

Αστυνομικό ψυχολογικό θρίλερ, αμερικανικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ρέιμοντ, με τους Χένρι Καβίλ, Στάνλεϊ Τούτσι, Μπρένταν Φλέτσερ, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Αλεξάντρα Νταντάριο κα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Οροσειρά των Ονείρων» του  Πατρίσιο Γκουζμάν

Ο καταξιωμένος Χιλιανός σκηνοθέτης Πατρίσιο Γκουζμάν και γνωστός για τα πολιτικά του ντοκιμαντέρ «Νοσταλγώντας το Φως» και «Μαργαριταρένιο Κουμπί», ολοκληρώνει την τριλογία του με την «Οροσειρά των Ονείρων», αντλώντας την έμπνευσή του από τις μνήμες ενός λαού, που υπέφερε τα πάνδεινα κατά τη διάρκεια της δικτατορίας Πινοσέτ. Δεν είναι μόνο αυτό. Είναι και οι συνέπειες του στυγνού καθεστώτος, που ακόμη και σήμερα είναι ορατές. Το μόνο απαράλλαχτο από την πάροδο του χρόνου η οροσειρά των Άνδεων, που προστατεύει τη Χιλή από τον έξω κόσμο και αποτελούν μίας μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο, ένα μυστήριο, ένα όνειρο.

The Cordillera of Dreams

Ντοκιμαντέρ, γαλλικής και χιλιανής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Πατρίσιο Γκουζμάν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Che: Μονοπάτια, αποτυπώματα, αινίγματα

Ντοκιμαντέρ πάνω στην πολιτική κληρονομιά του Τσε Γκεβάρα. Μέσα από συνεντεύξεις ανθρώπων που γνώρισαν τον Τσε Γκεβάρα, σε έξι χώρες που απλώνονται από τη Βολιβία έως το Μεξικό, η ταινία φιλοτεχνεί ένα ολοκληρωμένο πορτρέτο πάνω στη ζωή του επαναστάτη.

 Che: Caminos, Huellas, Enigmas

Ντοκιμαντέρ 2017

Διάρκεια: 72′

Ρωσο-κουβανική ταινία, σκηνοθεσία Βικτόρια Βοροντσόβα, Αλεξάντερ Λουτσάνινοφ

 

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Σον το Πρόβατο Ταινία: Φαρμαγεδών

Δεύτερη – εξωγήινη – περιπέτεια για το «Σον το Πρόβατο» της Aardman Animations. Θα προβάλλεται και μεταγλωττισμένο στα ελληνικά.

Παράξενα φώτα πάνω από την ήσυχη πόλη του Μόσινγκχαμ σηματοδοτούν την άφιξη ενός μυστηριώδους επισκέπτη. Μία άτακτη και αξιαγάπητη εξωγήινη , η ΛΟΥ-ΛΑ , προσγειώνεται κατά τύχη στη Φάρμα, και ο Σον αρπάζει αμέσως την ευκαιρία για μια γαλαξιακή περιπέτεια με αποστολή να βοηθήσει την ΛΟΥ-ΛΑ να γυρίσει σπίτι της. Η ΛΟΥ-ΛΑ με τις μαγικές εξωγήινες δυνάμεις της εκτός ελέγχου κάνει τη μία καταστροφική σκανδαλιά μετά την άλλη και ο Σον θα πρέπει να οδηγήσει τη φίλη του σε ένα ταξίδι μέσα στο δάσος για να βρουν το χαμένο της διαστημόπλοιο. Ταυτόχρονα μια μυστηριώδης κρατική Αντί- Εξωγήινη Υπηρεσία τους καταδιώκει. Θα μπορέσουν να βρουν το διαστημόπλοιο πριν να είναι αργά;

 

A Shaun the Sheep Movie: Farmageddon

Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Φέλαν, Ουίλ Μπεσέρ

Διάρκεια: 1.26’

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης