«Ρόμα» – Η αυτοβιογραφική ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν

Χρυσό Λιοντάρι και τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες (σκηνοθεσίας, σεναρίου, καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας) για το λυρικό μεξικάνικο δράμα του Αλφόνσο Κουαρόν, «Ρόμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασισμένος στις εμπειρίες από την παιδική του ηλικία στην Πόλη του Μεξικού, ο Κουαρόν επικεντρώνεται στην καθημερινή ρουτίνα μας μεσοαστικής οικογένειας και της οικιακής βοηθού της κατά τη διάρκεια ενός έτους που θα αλλάξει δραματικά τις ζωές τους. Την οικιακή βοηθό υποδύεται η Yalitza Aparicio.

Roma

Δραματική 2018

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 135′

Αμερικανομεξικανική ταινία, σκηνοθεσία Αλφόνσο Κουαρόν με τους: Γιαλίτζα Απαρίσιο, Μαρίνα ντε Ταβίρα, Νάνσι Γκαρσία, Χόρχε Αντόνιο Γκερέρο.

Δείτε το τρέιλερ:

«Aquaman» με τον Τζέισον Μομόα

Από την Warner Bros. Pictures και τον σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν έρχεται μια γεμάτη δράση περιπέτεια που εκτυλίσσεται στον αχανή, οπτικά εκπληκτικό υποβρύχιο κόσμο των επτά θαλασσών: το «Aquaman», με πρωταγωνιστή τον Τζέισον Μομόα. Η ιστορία αποκαλύπτει την προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού- Ατλάντειου Άρθουρ Κάρι και εξερευνά το ταξίδι της ζωής του- ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε… Να γίνει ένας βασιλιάς!

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Γουάν

Ηθοποιοί: Τζέισον Μομόα, Άμπερ Χερντ, Γουίλιαμ Νταφό, Πάτρικ Γουίλσον, Ντολφ Λούντγκρεν, Γιάια Αμπντούλ Ματίν ΙΙ, Νικόλ Κίντμαν, Λούντι Λιν, Τεμουέρα Μόρισον.

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος ταινίας: Περιπέτεια Φαντασίας

Δείτε το τρέιλερ:

«The Happytime Murders» του Μπράιαν Χένσον

Σε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά. Από τον δημιουργό των «Muppets» και με το καυστικό χιούμορ των αθυρόστομων κωμικών Μελίσα ΜακΚάρθι, Τζόελ ΜακΧέιλ και Ελίζαμπεθ Μπανκς, αυτή η ταινία είναι γεμάτη σεξ, βία και muppet αλητεία.

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Χένσον

Ηθοποιοί: Μελίσα ΜακΚάρθι, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Τζόελ ΜακΧέιλ, Μάγια Ρούντολφ.

Διάρκεια: 91 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδια

Δείτε το τρέιλερ:

«Γυναίκες που Περάσατε Από Δω» του Σταύρου Τσιώλη

Στα 79 του χρόνια και ύστερα από μια επιτυχημένη καμπάνια crowd funding, ο Τσιώλης παρουσιάζει στους φανατικούς οπαδούς του άλλη μία ιστορία θαυμασμού για το γυναικείο φύλο, νεοελληνικού παραλογισμού και αστείρευτου γέλιου. Δύο άνεργοι προσλαμβάνονται ως τσιλιαδόροι στο χτίσιμο ενός παράνομου σπιτιού, όπου δεν θα έρθουν για έλεγχο ούτε πολεοδόμοι ούτε αστυνομικοί… Από μπροστά τους όμως θα περάσουν γυναίκες και άντρες βασανισμένοι από τον έρωτα και τα τσακισμένα τους όνειρα.

Κομεντί 2017

 Διάρκεια: 79′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης με τους: Ερρίκο Λίτση, Τάκη Χρυσικάκο, Κωνσταντίνο Τζούμα, Ελένη Ουζουνίδου.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ο Δικός της Πόλεμος» με τη Ρόζαμουντ Πάικ

Η Μαρί Κόλβιν (η υποψήφια για Όσκαρ Ρόζαμουντ Πάικ) είναι μία από τις πιο αναγνωρισμένες πολεμικές ανταποκρίτριες της εποχής μας. Το επαναστατικό και ατρόμητο πνεύμα της την τοποθετεί πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης αφού στόχος της είναι να δίνει φωνή στους αδύναμους, θυσιάζοντας ακόμα και την προσωπική της ζωή. Η αποστολή της να δείξει με κάθε κόστος την πραγματική φρίκη του πολέμου μαζί με τον διάσημο φωτογράφο Πολ Κονρόι (Τζέιμι Ντόρναν) τους οδηγεί στην πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής τους, στην πολιορκούμενη πόλη Χομς της Συρίας.
Βασισμένη στη συναρπαστική ζωή της βετεράνου πολεμικής ανταποκρίτριας των Sunday Times Μαρί Κόλβιν και με τη σκηνοθετική υπογραφή του υποψήφιου για Όσκαρ σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ Μάθιου Χάινεμαν που κάνει το καθηλωτικό μεγάλου μήκους ντεμπούτο του.

A Private War

Σκηνοθεσία: Μάθιου Χάινεμαν
Ηθοποιοί: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν, Στάνλεϊ Τούτσι, Τομ Χολάντερ
Διάρκεια: 106 λεπτά
Είδος ταινίας: Πολεμικό δράμα / Βιογραφική

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας

Ντοκιμαντέρ για τον χορογράφο Μπενζαμέ Μιλπιέ. Τον Οκτώβριο του 2014 ο Μπενζαμάν Μιλπιέ, ο οποίος είχε χορογραφήσει τον «Μαύρο Κύκνο», αναλαμβάνει διευθυντής του Μπαλέτου της Όπερας του Παρισιού κι ετοιμάζει το πρώτο του project.

Relève: Histoire d’ Une Création

Ντοκιμαντέρ 2015

Διάρκεια: 110′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τιερί Ντεμεζιέρ, Αμπάν Τερλέ.

Δείτε το τρέιλερ:

Spiderman: Μέσα στο Αραχνοσύμπαν

O Phil Lord και ο Chris Miller, οι ιδιοφυΐες πίσω από την «Ταινία Lego» και το «21 Jump Street» φέρνουν μια νέα πνοή με το ταλέντο τους στο σύμπαν του Spider-man, με ένα πρωτοποριακό οπτικό στυλ, που είναι μοναδικό στο είδος του. Το «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν» συστήνει τον έφηβο Miles Morales από το Brooklyn, και τις αμέτρητες ικανότητές του Αραχνο-Σύμπαντος, όπου περισσότεροι από ένας μπορεί να φορούν τη μάσκα.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (Υποτιτλ. / Μεταγλ.)

Σκηνοθεσία: Πίτερ Ράμσεϊ

Διάρκεια: 102 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Ασπροδόντης

Καρτούν εκδοχή της διάσημης ιστορίας του Τζακ Λόντον, στην οποία ένα μικρό λυκόσκυλο εγκαταλείπει σιγά-σιγά την άγρια φύση και γνωρίζει τον κόσμο των ανθρώπων, με φόντο την παγωμένη Αλάσκα. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη Αλεξάντρ Εσπιγκάρες («Mr. Hublot»).

White Fang | Ο Ασπροδόντης (Μεταγλ.)

Σκηνοθεσία: Αλεξάντρ Εσπιγκάρες

Ηθοποιοί (φωνές): Γιάννης Στεφόπουλος, Νέστωρ Κοψίδας, Φώτης Πετρίδης, Σοφία Παναηλίδου, Ντίνος Σούτης, Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Υφαντής, Δημήτρης Παπαδάτος, Βασίλης Μηλιός, Τάκης Σακελλαρίου, Κώστας Αποστολίδης.

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:


Ταξίδι Πνοής

Η ζωή και το έργο του Γιώργου Μεσσάλα, ιδρυτή του Μοντέρνου Θεάτρου.

Ντοκιμαντέρ 2018

Διάρκεια: 90′

Eλληνική ταινία, σκηνοθεσία Χρήστος Καρακάσης

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης