«Η Ευτυχία» της Ανιές Βαρντά σε επανέκδοση

Επανέκδοση της ξεχωριστής δημιουργίας της Ανιές Βαρντά που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 1965 όπου και κέρδισε την Αργυρή Άρκτο, ενώ απέσπασε και το Βραβείο Louis Delluc ως η καλύτερη Γαλλική ταινία της χρονιάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Φρανσουά είναι ένας απόλυτα ευτυχισμένος οικογενειάρχης, ο οποίος σε ένα επαγγελματικό ταξίδι γνωρίζει την Εμιλί, υπάλληλο ταχυδρομείου. Κάνει σχέση μαζί της, γεγονός που θα επιφέρει δραματικές αλλαγές στον οικογενειακό μικρόκοσμό του.

Le Bonheur

Δραματική

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 80′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Ανιές Βαρντά με τους: Ζαν – Κλοντ Ντρουό , Μαρί – Φρανς Μπουαγιέ, Μαρσέλ Φορ – Μπερτάν.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ο Έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ για τη Βίτα Σάκβιλ-Γουέστ

Βιογραφία με τις Τζέμα Άρτερτον και Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι. Η αληθινή ιστορία της ρομαντικής σχέσης ανάμεσα στη σπουδαία συγγραφέα Βιρτζίνια Γουλφ και την αριστοκράτισσα Βίτα Σάκβιλ Γουεστ, οι οποίες χρειάστηκε να ξεπεράσουν κοινωνικά και ταξικά εμπόδια για να είναι μαζί, μια σχέση που ενέπνευσε το εμβληματικό έργο της Γουλφ «Ορλάντο».

Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Βασισμένο εν μέρει στην αλληλογραφία των δύο γυναικών, το Vita and Virginia είναι κάτι για το οποίο, αν ζούσαν, θα ήταν και οι δύο περήφανες.

Μια ταινία της: Τσάνια Μπάτον

Με τις: Τζέμα Άρτερτον, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Ιζαμπέλα Ροσελίνι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Κόκκινη Έκλειψη» – Ένα πολιτικό θρίλερ του Benjamin Naishtat

Στην Αργεντινή του ‘70, ένας ευυπόληπτος δικηγόρος προσπαθεί να κρύψει το μυστικό που τον συνδέει με τον θάνατο ενός αγνώστου άντρα. Η εμφάνιση ενός ανορθόδοξου ιδιωτικού ντετέκτιβ, που σκοπεύει να διερευνήσει την υπόθεση, φέρνει στην επιφάνεια μια κοινωνία όπου όλοι σιωπούν αλλά κανείς δεν είναι αθώος. Ένας από τους πιο ελπιδοφόρους δημιουργούς του αργεντίνικου σινεμά σκαλίζει το ένοχο παρελθόν της χώρας του με ένα minor classic προδιαγραφών πολιτικό θρίλερ.
Σκηνοθεσία: Benjamin Naishtat

Ηθοποιοί: Dario Grandinetti, Andrea Frigerio, Alfredo Castro, Diego Cremonesi.

Δείτε το τρέιλερ:

«Μικρά Αθώα Ψέματα 2» του Γκιγιόμ Κανέ με τους Μαριόν Κοτιγιάρ, Φρανσουά Κλουζέ

O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία; Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Μικρά Αθώα Ψέματα» που αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως.

Nous Finirons Ensemble

Σκηνοθεσία: Γκιγιόμ Κανέ

Ηθοποιοί: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φρανσουά Κλουζέ, Ζιλ Λελούς, Λοράν Λαφίτ, Μπενουά Μαζιμέλ, Πασκάλ Αρμπιγιό, Κλεμεντίν Μπερτ, Βαλερί Μποντόν, Χοσέ Γκαρσία.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία

Δείτε το τρέιλερ:

«Toy Story 4»: Τα παιχνίδια με την ανθρώπινη καρδιά επιστρέφουν!

Η τέταρτη ταινία της επιτυχημένης σειράς, που άλλαξε την ιστορία του animation και κέρδισε μικρούς και μεγάλους, είναι μία ακόμα αριστουργηματική περιπέτεια, γεμάτη συναίσθημα και χιούμορ. Υπαρξιακά ερωτήματα, παλιές αγάπες, καινούριοι ρόλοι, δυνατές φιλίες, δράση και ανατροπές είναι και πάλι στο επίκεντρο αυτής της απολαυστικής, οικογενειακής κινηματογραφικής εμπειρίας.

Ο Woody ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Andy είτε η Bonnie. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Bonnie, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Forky, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Bonnie παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Woody καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Βο Peep. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Bonnie και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Woody και η Βο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Toy Story 4 (Υποτιτλ. / Μεταγλ.)

Σκηνοθεσία: Τζος Κούλεϊ

Διάρκεια: 95 λεπτά

Είδος ταινίας: Κινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

«Θάνατος στη Βενετία» – Η αριστουργηματική ταινία του Λουκίνο Βισκόντι σε επανέκδοση

Στο βασισμένο στο έργο του Τόμας Μαν φιλμ, ένας πρωτοποριακός συνθέτης ταξιδεύει σε παραθαλάσσιο θέρετρο της Βενετίας για να αποφορτιστεί ψυχολογικά. Εκεί όμως βρίσκει τον εαυτό του να έλκεται από έναν έφηβο, ο οποίος στο μυαλό του προσωποποιεί την ιδανική ομορφιά που πάντοτε αναζητούσε. Όλα ανατρέπονται όμως όταν ξεσπούν τα πρώτα κρούσματα πανούκλας.

Morte a Venezia

Δραματική 1970

Διάρκεια: 132′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι με τους: Ντερκ Μπόγκαρντ, Σιλβάνα Μαγκάνο, Μπιόρν Άντερσεν.

Δείτε το τρέιλερ:

Άγριες Φράουλες

Μία από τις καλύτερες ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν. Ένας ηλικιωμένος γιατρός ταξιδεύει στην πόλη που μεγάλωσε για να τιμηθεί από το τοπικό πανεπιστήμιο. Στη διαδρομή, ο γιατρός θα δει έναν έντονο εφιάλτη που θα του προκαλέσει ανησυχία, ενώ κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συναντά πρόσωπα που τον φέρνουν αντιμέτωπο με κομβικά γεγονότα της ζωής του, αναμνήσεις και λάθη του παρελθόντος που καλείται να επιλύσει.

Smultronstället

Δραματική 1957

Διάρκεια: 92′

Σουηδική ταινία, σκηνοθεσία Ίνγκμαρ Μπέργκμαν με τους: Βίκτορ Σιέστρομ, Ίνγκριντ Τούλιν, Μπίμπι Άντερσον.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Ο Θάνατος ενός Γραφειοκράτη»

Πολιτικό δράμα του Κουβανού Τόμας Γκουτιέρεζ Αλέα. Ένας πολιτικοποιημένος σταχανοβίτης εργάτης χάνει τη ζωή του εν ώρα εργασίας, και οι σύντροφοί του αποφασίζουν να θάψουν μαζί του το εργατικό του βιβλιάριο. Αυτή η κίνηση όμως στερεί τη δυνατότητα στη χήρα του εργάτη να συγκεντρώσει τη σύνταξή του. Τότε ξεκινά ένας παράλογος γραφειοκρατικός λαβύρινθος που αποκαλύπτει το καφκικό πρόσωπο του κρατικού συστήματος.

La muerte de un burócrata

Κοινωνική 1966

Διάρκεια: 84′

Κουβανέζικη ταινία, σκηνοθεσία Τόμας Γκ.Αλέα με τους: Τίμοθι Ντάλτον, Σαλβαντόρ Γουντ, Σίλβια Πλάνας.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης