«Meg: O Κυρίαρχος του Βυθού» –  Ταινία τρόμου με τον Τζέισον Στέιθαμ

Ένα βαθυσκάφος που παίρνει μέρος σ΄ ένα διεθνές πρόγραμμα υποθαλάσσιας παρατήρησης δέχεται επίθεση από ένα τεράστιο πλάσμα που θεωρούνταν εξαφανισμένο και ως αποτέλεσμα βρίσκεται ακινητοποιημένο στο βάθος του Ειρηνικού, με όλο το πλήρωμά του παγιδευμένο. Με τον χρόνο να τελειώνει, ο εμπειρογνώμονας δύτης διάσωσης Τζόνας Τέιλορ (Τζέισον Στέιθαμ) προσλαμβάνεται από έναν οραματιστή Κινέζο ωκεανογράφο (Γουίνστον Τσάο), και ενάντια στην επιθυμία της κόρης του, Σουγίν (Λι Μπινγκμπίνγκ), ξεκινά για να σώσει το πλήρωμα – και τον ίδιο τον ωκεανό – από την απειλή: ένα προϊστορικό καρχαρία μήκους 75 ποδιών που είναι γνωστός ως Megalodon. Αυτό που δεν περνά από το μυαλό κανενός είναι ότι πολλά χρόνια πριν, ο Τέιλορ είχε ξανασυναντήσει το ίδιο τρομακτικό πλάσμα. Τώρα, με τη βοήθεια της Σουγίν, πρέπει ν’ αντιμετωπίσει τους φόβους του να έρθει εκ νέου αντιμέτωπος με το μεγαλύτερο αρπακτικό όλων των εποχών και να ρισκάρει τη ζωή του για να σώσει όλους τους παγιδευμένους στο βυθό.

The Meg

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Τζον Τουρτέλτομπ
Ηθοποιοί: Τζέισον Στέιθαμ, Λι Μπινγκμπινγκ, Ρέιν Γουίλσον, Ρούμπι Ρόουζ.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


«Slender Man» του Σιλβάν Ουάιτ

Σε μια μικρή πόλη στη Μασαχουσέτη, μια παρέα κοριτσιών πραγματοποιούν μια τελετή με σκοπό να απομυθοποιήσουν τον θρύλο του Slender Man. Όταν όμως μια εξ αυτών εξαφανίζεται μυστηριωδώς, υποπτεύονται πως εκείνη είναι το τελευταίο του θύμα.

Σκηνοθεσία: Σιλβάν Ουάιτ

Ηθοποιοί: Τζόι Κινγκ, Χαβιέρ Μποτέτ, Ανναλίζ Μπάσσό, Τζούλια Γκολντάνι Τέλες, Τζαζ Σινκλέρ, Κέβιν Τσάπμαν, Μίχαελ Ράιλι Μπέρκ, Τέιλορ Ρίτσαρντσον, Κάλλι Τάμπορ.

Διάρκεια: 113 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου

Δείτε το τρέιλερ:

«Borg VS. McEnroe: Όλα για τη Δόξα»

Το παρασκήνιο της διασημότερης διαμάχης στο τένις ανάμεσα στον 24χρονο Μπγιορν Μποργκ και τον 20χρονο Τζον ΜακΕνρό, που κορυφώθηκε σε έναν συγκλονιστικό αγώνα στο γήπεδο του Γουίμπλεντον το καλοκαίρι του 1980.

Καλοκαίρι 1980. Το πιο βροχερό καλοκαίρι εδώ και δεκαετίες, δεν αποτρέπει δεκάδες χιλιάδες θεατές, από το να φτάσουν στο κεντρικό γήπεδο του Γουίμπλεντον, για να δουν τον νούμερο ένα παίκτη τένις παγκοσμίως, τον Σουηδό Μπγιορν Μποργκ (Σβέριρ Γκούντνασον), να κατακτά τον πέμπτο του τίτλο. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει πίσω από τους προβολείς: μόλις 24 χρονών, ο Μποργκ έχει φτάσει στα όριά του. Είναι εξαντλημένος σωματικά, εξουθενωμένος ψυχολογικά και υποφέρει από φοβερό στρες, λόγω της πίεσης που υφίσταται ως ο πρωταθλητής, που πρέπει διαρκώς να αποδεικνύει γιατί θεωρείται ο κορυφαίος του κόσμου.

Απέναντί του στέκεται ο 20χρονος Τζον ΜακΕνρό (Σάια ΛαΜπαφ) που θα προσπαθήσει να τον αντικαταστήσει στον θρόνο του Γουίμπλεντον. Ο ΜακΕνρό φαίνεται να είναι ό,τι δεν είναι ο, διάσημος για την ψυχραιμία και αυτοκυριαρχία του, Μπιορκ: οξύθυμος, φωνακλάς και αναιδής προς διαιτητές, δημοσιογράφους και κάθε είδους θεσμό. Όμως, δεν είναι όλα όπως φαίνονται και οι δύο αντίπαλοι θα συνειδητοποιήσουν ότι, ο μόνος άνθρωπος ικανός να καταλάβει τι περνούν εκείνη την στιγμή, είναι ο μεγαλύτερος εχθρός τους: ο άνθρωπος που αντικρίζουν στην άλλη πλευρά του γηπέδου.

Σκηνοθεσία: Γιάνους Μετζ

Ηθοποιοί: Σβέριρ Γκούντνασον, Σάια ΛαΜπεφ, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Τούβα Νοβότνι.

Είδος: Δράμα, Βιογραφική

Δείτε το τρέιλερ:

«Ανεκπλήρωτος Γάμος» – Ρομαντικό δράμα του Ντόμινικ Κουκ

Βρετανία, Ιούλιος 1962. Ο Έντουαρντ και η Φλόρενς, δύο νιόπαντροι παρθένοι, φτάνουν στο ξενοδοχείο τους στην ακτή του Ντορσέτ. Καθώς ο γάμος τους υπόσχεται ένα ευτυχισμένο μέλλον, οι ίδιοι παλεύουν να καταπνίξουν τους κρυφούς τους φόβους για τη γαμήλια νύχτα που έρχεται… Σε αυτό το ξενοδοχείο με θέα την παραλία Σεσίλ, αυτοί οι φόβοι τους θα καταλήξουν σε ένα φινάλε που δεν θα περίμενε ποτέ κανείς.

Μία προσαρμογή της ομώνυμης νουβέλας του Ίαν ΜακΓιούαν, η οποία κυκλοφορεί στην Ελλάδα με τίτλο «Στην Ακτή» από τις εκδόσεις «Πατάκη». Μια ιστορία για το πώς μπορούν ολόκληρες ζωές να μεταμορφωθούν από μία χειρονομία που δεν έγινε ή μία λέξη που δεν ειπώθηκε ποτέ.

On Chesil Beach

Σκηνοθεσία: Ντόμινικ Κουκ

Ηθοποιοί: Σίρσα Ρόναν, Μπίλι Χάουλ, Έμιλι Γουάτσον, Σάμιουελ Γουέστ.

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Πεταλούδας

Δράμα του Φράνκλιν Σάφνερ με τους Στιβ ΜακΚουίν και Ντάστιν Χόφμαν. Ένας διαρρήκτης χρηματοκιβωτίων βρίσκεται αδίκως σε μια απάνθρωπη φυλακή της Γαλλικής Γουινέας. Από εκεί θα προσπαθήσει να δραπετεύσει με τη βοήθεια του συγκρατούμενού του Λουί Ντεγκά.

Δραματική 1973

Διάρκεια: 150′

Γαλλοαμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Φρανκλιν Σάφνερ με τους: Στιβ Μακ Κουίv, Ντάστιν Χόφμαν, Βίκτορ Τζόρι.

Δείτε το τρέιλερ:

«Δε θα Συμπεθεριάσουμε ποτέ!» του Ρικάρντο Μιλάνι

Η Νο.1 ιταλική κωμωδία της χρονιάς. Η ιστορία μιας γνωριμίας ανάμεσα σε έναν αστό και μια φτωχή γυναίκα, θα καταλήξει ν΄αλλάξει τη ζωή τους, όταν τα παιδιά τους θα δημιουργήσουν σχέση.

Come un Gatto in Tangenziale / Like a Cat on a Highway

Κωμωδία 2017

Διάρκεια: 98′

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Ρικάρντο Μιλάνι με τους: Πάολα Κορτελέζι, Αντόνιο Αλμπανέζε, Σόνια Μπεργκαμάσκο.

Δείτε το τρέιλερ:

Μια Πάπια Μα Ποια Πάπια

Ταινία κινουμένων σχεδίων του Κρίστοφερ Τζένκινς. Μια αρσενική χήνα που πετά ριψοκίνδυνα χωρίζει κατά λάθος από το σμήνος δύο ορφανά παπάκια, τα οποία υποχρεώνεται να προστατεύσει και να τα επιστρέψει σε αυτό.

Duck Duck Goose

Animation 2018

Διάρκεια: 91′

Κινεζο-αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Κρίστοφερ Τζένκινς

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Πεταλούδας

Δράμα με τους Τσάρλι Χάναμ και Ράμι Μάλεκ. Ριμέικ της ομότιτλης ταινίας του 1973, στην οποία δύο βαρυποινίτες καταδικάζονται να εκτίσουν την ποινή τους σε ένα νησί – φυλακή, από όπου επιχειρούν να αποδράσουν.

Papillon

Δραματική 2017

Διάρκεια: 136′

Aμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Μίκαελ Νόερ με τους: Τσάρλι Χάναμ, Ράμι Μάλεκ, Ρόλαντ Μόλερ.

Δείτε το τρέιλερ:


Ημέρες του Έρωτα

Ιταλική κομεντί των Τζουζέπε ντε Σάντις και Λεοπόλντο Σαβόνα με τους Μαρτσέλο Μαστρογιάνι και Μαρίνα Βλαντί. Δύο ερωτευμένοι νέοι θέλουν να παντρευτούν, όμως η έλλειψη χρημάτων τους υποχρεώνει να «κλεφτούν» και στη συνέχεια να σχεδιάσουν έναν ανεπίσημο γάμο για τους γνωστούς και τους συγγενείς τους.

Giorni d’amore / Days of Love

Ρομαντική Κωμωδία 1954

Διάρκεια: 98′

Ιταλογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Τζουζέπε Ντε Σάντις με τους: Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, Μαρίνα Βλαντί, Τζούλιο Κάλι.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης