Με έξι νέες ταινίες, και δύο επανεκδόσεις, ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Από τις νέες ταινίες ξεχωρίζει η τρυφερή ταινία «To καλοκαίρι του ’85» του Φρανσουά Οζόν, η κωμωδία «Οι Κουνιάδοι» του Τόνιο Λόπεζ και η «Η γεύση της απιστίας» του Κρίστοφερ Μπόε. Ωστόσο ας δούμε και τις οκτώ ταινίες που η κάθε μία ξεχωριστά αποτελεί μια καλή κινηματογραφική πρόταση για αυτήν την εβδομάδα.

«Οι Κουνιάδοι» του Τόνιο Λόπεζ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Κουνιάδοι είναι μία ξεκαρδιστική περιπέτεια για τις «εγκληματικές» περιπέτειες τριών αντρών, που η ζωή τους έφερε μαζί και ένα θεότρελο σχέδιο θα τους ενώσει ακόμα περισσότερο. Μία πανέξυπνη κωμωδία που έκλεψε τις εντυπώσεις στην Ισπανία με τη διασκεδαστική δράση και τους αξέχαστους χαρακτήρες της.

 Σύνοψη

Οι κουνιάδοι Εντουάρντο (Μιγκέλ ντε Λίρα) και Σαμπόνις (Σοσέ Α. Τουρινιάν), παντρεμένοι με δύο αδελφές, τα έχουν θαλασσώσει επιχειρηματικά και χρειάζονται επειγόντως χρήματα. Πολλά χρήματα. Είναι ο Σαμπόνις που, σε μία κρίση θυμού, βρίσκει τη λύση στην απαγωγή του Μοντέστο (Φεντερίκο Πέρες Ρέι), του κουνιάδου της Αλίσια, της επιχειρηματία που τους εξαπάτησε. Μόνο που υπάρχει ένα μικρό πρόβλημα: η Αλίσια δεν σκοπεύει να δώσει ούτε ένα ευρώ για τον κουνιάδο της. Τελικά, ο ίδιος ο Μοντέστο καταστρώνει ένα νέο σχέδιο για να σωθεί το οικογενειακό οινοποιείο του Εντουάρτο και του Σαμπόνις. Οι τρεις άντρες τα ρισκάρουν όλα, αλλά όπως λέει ο Σαμπόνις «τι μπορεί να στραβώσει, τώρα πια;»…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Brothers in Law

Διάρκεια: 1 ώρα και 32 λεπτά

Σκηνοθεσία: Τόνιο Λόπεζ

Πρωταγωνιστούν: Σοσέ Α. Τουρινιάν, Μιγκέλ ντε Λίρα, Φεντερίκο Πέρες Ρέι, Εύα Φερνάντες, Μαρία Βάθκες.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«To καλοκαίρι του ’85» του Φρανσουά Οζόν

Το μικρό ιστιoπλοϊκό σκάφος του 16χρονου Αλέξ αναποδογυρίζει κοντά στις ακτές της Νορμανδίας. Ο 18χρονος Νταβίντ τον σώζει ηρωικά. Ο Αλέξ μόλις βρήκε τον φίλο των ονείρων του. Όμως, μπορεί το όνειρο να διαρκέσει πάνω από ένα καλοκαίρι, το καλοκαίρι του ’85;

Διάρκεια: 101’

Γαλλική ταινία

Σκηνοθεσία Φρανσουά Οζόν

Ηθοποιοί: Φελίξ Λεφέμπρ, Μπενζαμέν Βουαζέν, Φιλιπίν Βελζ, Βαλέρια Μπρούνι Τεντέσκι, Μελβίλ Πουπό.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η γεύση της απιστίας» του Κρίστοφερ Μπόε

Παντρεμένοι με δύο μικρά παιδιά, οι Κάρστεν και Μάγκι είναι ιδιοκτήτες του σικάτου εστιατορίου «Μάλους». Όνειρο της ζωής τους είναι να κερδίσουν ένα αστέρι Μισελέν, όμως το τίμημά του θα αποδειχτεί πολύ υψηλό για τη σχέση τους. Έρωτας … Πάθος… Ψέμα…Προδοσία… Τα υλικά για την πιο γκουρμέ ιστορία αγάπης.

A Taste of Hunger

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Μπόε

Ηθοποιοί: Κατρίν Γκρέις Ρόζενταλ, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Αδέλφια σε σύγκρουση» του Τζέρεμι Σιμς

Δύο αδέρφια, που από πείσμα έχουν να μιλήσουν περισσότερα από 40 χρόνια, ζουν σε διπλανές φάρμες σε μια απομακρυσμένη κοιλάδα της Αυστραλίας. Ο κόσμος τους αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά, από τα πρόβατά τους. Όταν μια ασθένεια προσβάλλει ένα κριάρι, ο φόβος απλώνεται σ’ όλη την περιοχή.

Rams

Σκηνοθεσία: Τζέρεμι Σιμς
Ηθοποιοί: Σαμ Νιλ, Μάικλ Κέιτον, Μιράντα Ρίτσαρντσον.

Δείτε το  τρέιλερ:

 

«Ο διάσημος κλέφτης» του Μάρτιν Όουεν

Ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένας καλλιτέχνης που ζει στους σύγχρονους δρόμους του Λονδίνου. Μία τυχαία συνάντηση με μια συμμορία απατεώνων ωθεί τον Όλιβερ να ληστέψει ένα ανεκτίμητης αξίας έργο. Η κλασική ιστορία του Ντίκενς σε μία νέα, σύγχρονη και πολύ μοντέρνα εκδοχή.

 Twist

Σκηνοθεσία: Μάρτιν Όουεν

Αγγλική ταινία με τους: Μάικλ Κέιν, Λένα Χίντι, Ραφ Λο, Σόφι Σίμνετ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Οδός Μελρόουζ Αριθμός 86

Αμερικανικό περιπετειώδες θρίλερ. Ένας πρώην πεζοναύτης που πάσχει από χρόνια διαταραχή μετατραυματικού στρες, εισβάλλει ένοπλος σε μια γκαλερί και παίρνει όμηρους τους παρευρισκόμενους με σκοπό να τους φέρει αντιμέτωπους με τα προσωπικά λάθη τους.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Νύχτα πρεμιέρας» του Τζον Κασαβέτης σε επανέκδοση

Μια νεαρή γυναίκα σκοτώνεται σε ατύχημα προσπαθώντας να πάρει αυτόγραφο από την αγαπημένη της ηθοποιό Μιρτλ Γκόρντον. Νιώθοντας ένοχη, η τελευταία φτάνει στα πρόθυρα νευρικής κατάρρευσης λίγο πριν από την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του νέου της θεατρικού στο Μπρόντγουεϊ.

Opening Night

Δραματική 1977

Διάρκεια: 144′

Αμερικανική ταινία, σκηνοθεσία Τζον Κασαβέτης με τους: Τζίνα Ρόουλαντς, Τζον Κασαβέτης, Μπεν Γκαζάρα, Τζόαν Μπλόντελ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Τα 400 χτυπήματα» του Φρανσουά Τριφό σε επανέκδοση

Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον 13χρονο Αντουάν, ο οποίος ονειρεύεται τη θάλασσα, σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού.

Les Quatre Cents Coups

Δραματική 1959

Διάρκεια: 93′

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Φρανσουά Τριφό με τους: Ζαν-Πιέρ Λεό, Αλμπέρ Ρεμί, Κλερ Μοριέ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης