Mια νέα κινηματογραφική εβδομάδα ξεκινά απόψε με ταινίες που αξίζουν να δουν οι φίλοι του καλού σινεμά. Οι ταινίες που ξεχωρίζουν είναι το φιλμ μυστηρίου «Στα μαχαίρια», το τολμηρό δράμα «Η Βασίλισσα της Καρδιάς», το δράμα περιπλάνησης «Λίλιαν» και το πρωτότυπο animation για τον πρωτοπόρο του σουρεαλιστικού σινεμά «Ο Μπουνιουέλ στο Λαβύρινθο με τις Χελώνες».

«Λίλιαν» του Αντρέας Χόρβατ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Αυστριακός ντοκιμαντερίστας Αντρέας Χόρβαθ στην πρώτη του ταινία μυθοπλασίας. Μια γυναίκα από τη Ρωσία βρίσκεται στη Νέα Υόρκη με ληγμένη βίζα, έτσι δεν έχει άλλη επιλογή από την επιστροφή στην πατρίδα της. Τότε, δίχως να μιλάει τη γλώσσα, αποφασίζει να διασχίσει τις Η.Π.Α. με προορισμό την Αλάσκα, ώστε από εκεί να φτάσει στη Ρωσία.

Lilian

Δραματική 2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διάρκεια: 129′

Αυστριακή ταινία, σκηνοθεσία Αντρέας Χόρβατ με τους: Πατρίσια Πλάνικ.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Στα Μαχαίρια» – Μια ταινία μυστηρίου που θα σας κόψει την ανάσα

Ο καταξιωμένος σεναριογράφος και σκηνοθέτης Rian Johnson (Brick, Looper, Star Wars: The Last Jedi) αποδίδει φόρο τιμής στην αυθεντία του Μυστηρίου Agatha Christie, με μία φρέσκια σύγχρονη ταινία Εγκλήματος και Μυστηρίου στην οποία όλοι είναι ύποπτοι. Όταν ο φημισμένος συγγραφέας Harlan Thrombey βρίσκεται νεκρός στην έπαυλή του έπειτα από τον εορτασμό των 85ων γενεθλίων του, ο πάντα περίεργος αλλά και ευγενής Ντετέκτιβ Benoit Blanc προσλαμβάνεται μυστηριωδώς για να ερευνήσει το έγκλημα. Από τη δυσλειτουργική οικογένεια, ως το αφοσιωμένο υπηρετικό προσωπικό ο Blanc βρίσκεται μπροστά σε ένα ιστό από παραπλανητικά στοιχεία και ψέματα που τον εμποδίζουν να αποκαλύψει την αλήθεια πίσω από τον πρόωρο θάνατο του Harlan.

Με ένα all-star cast το «Στα Μαχαίρια» είναι μία διασκεδαστική, έξυπνη και στυλάτη ταινία μυστηρίου που εγγυάται ότι κανείς από τους θεατές δεν θα βρει τον ένοχο πριν το τέλος της.

Knives Out

Σκηνοθεσία: Ράιαν Τζόνσον

Ηθοποιοί: Ντάνιελ Κρεγκ, Κρις Έβανς, Άνα ντε Άρμας, Τζέιμι Λι Κέρτις, Μάικλ Σάνον, Ντον Τζόνσον, Τόνι Κολέτ, Κιθ Στανφιλντ, Κάθριν Λάνγκφορντ, Τζέιντεν Λίμπερερ, Φρανκ Οζ, Ρίκι Λίντχομ, Έντι Πάτερσον, Κ Κάλλαν, Νόα Σίγκαν, Κρίστοφερ Πλάμερ.

Διάρκεια: 131 λεπτά

Είδος ταινίας: Μυστηρίου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Βασίλισσα της Καρδιάς» – Ένα τολμηρό δανικό δράμα του Μέι Ελτούχι

Η Τρίνε Ντίρχολμ πρωταγωνιστεί στη δανική υποβολή για το Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας. Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Sundance 2019 και Βραβείο Καλύτερης Σκανδιναβικής Ταινίας στο Φεστιβάλ του Γκέτεμποργκ 2019.

Η Αν, μια πετυχημένη και αφοσιωμένη δικηγόρος, που ειδικεύεται στις υποθέσεις νεαρών και ανηλίκων παραβατών, ζει μια τέλεια ζωή με τον γιατρό σύζυγο της Πίτερ και τις δίδυμες κόρες τους. Όμως… κάτι λείπει από τη ζωή της. Όταν ο Γκουστάβ, ο παραστρατημένος γιος του άντρα της μετακομίζει ξαφνικά μαζί τους, οι φευγαλέες ματιές που ανταλλάσσουν εξελίσσονται, μοιραία, σε ένα απαγορευμένο ειδύλλιο.

Σκηνοθεσία: Μέι Ελτούχι

Ηθοποιοί: Τρίνε Ντίρχολμ, Γκουστάβ Λιντχ

Είδος: Δράμα, Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Το Χρυσό Γάντι» του Φατίχ Ακίν

Δραματικό θρίλερ, γερμανικής και γαλλικής παραγωγής του 2018, σε σκηνοθεσία Φατίχ Ακίν, με τους Γιόνας Ντάσλερ, Μαργκαρέτε Τίσελ, Κατιά Σταντ, Αδάμ Μπουσδούκο κα.

Αμβούργο, δεκαετία του 1970. Με μια πρώτη ματιά, ο Φρις «Φίτε» Χόνκα είναι ένα αξιολύπητο, χαμένο κορμί όπως τόσοι άλλοι γύρω του. Ο άνδρας με το παραμορφωμένο πρόσωπο περνάει τις νύχτες του μεθώντας στο καταγώγιο «Το Χρυσό Γάντι» και κυνηγώντας μοναχικές γυναίκες για λίγη συντροφιά. Κανείς από τους θαμώνες δεν μπορεί να υποψιαστεί ότι ο φαινομενικά άκακος Φίτε είναι στην πραγματικότητα ένα τέρας…

«Der goldene Handschuh»

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ο Μπουνιουέλ στον Λαβύρινθο με τις Χελώνες

Ένα συναρπαστικό animation εμπνευσμένο από τη ζωή του Μπουνιουέλ.
Η σεναριακά πρωτότυπη ταινία κινουμένων σχεδίων από την Ισπανία ρίχνει φως με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο σε μια αληθινή ιστορία πίσω από τη δεύτερη ταινία του σπουδαίου Λουίς Μπουνιουέλ. Μιλάμε, φυσικά, για την αριστουργηματική «Χρυσή Εποχή», ένα κινηματογραφικό διαμάντι και ταυτόχρονα μια μοναδική σπουδή στον σουρεαλισμό, μια ταινία που μαζί με το ντεμπούτο του σκηνοθέτη «Ο Ανδαλουσιανός Σκύλος» εξέλιξαν όσο λίγες την κινηματογραφική γλώσσα. Με πρώτη ύλη το ομότιτλο graphic novel του Φερμίν Σολίς, ο Σαλβαδόρ Σιμό ακολουθεί τον Μπουνιουέλ τόσο στο Παρίσι, προετοιμάζοντας την ταινία, όσο και στην ισπανική επαρχία Λας Ούρδες, όπου η φτώχεια που αντικρίζει τον εμπνέει να γυρίσει στη συνέχεια το μνημειώδες ντοκιμαντέρ «Γη Χωρίς Ψωμί».

Παρίσι, 1930. Ο Σαλβαδόρ Νταλί και ο Λούις Μπουνιουέλ είναι ήδη οι κύριες μορφές του σουρεαλιστικού κινήματος. Απροσδόκητα, ο Μπουνιουέλ μένει χωρίς χρήματα μετά το σκάνδαλο που περιβάλλει την ταινία του, Χρυσή Εποχή. Σε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση, δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε το επόμενο έργο του, ένα ντοκιμαντέρ για μία από τις φτωχότερες ισπανικές περιφέρειες, τη Λας Χάρντες. Ωστόσο, ο καλός φίλος του, ο γλύπτης Ραμόν Ασίν, αγοράζει ένα λαχείο με την υπόσχεση ότι αν κερδίσει, θα πληρώσει για την ταινία. Απίστευτα και αναπάντεχα, η τύχη είναι στο πλευρό τους.

Bunuel en el Laberinto de las Tortugas

Σκηνοθεσία: Σαλβαδόρ Σιμό
Με τις φωνές των: Χόρχε Ουσόν, Φερνάντο Ράμος, Πέπα Γκράθια, Ρέιτσελ Λασκάρ
Διάρκεια: 80 λεπτά

Δείτε το τρέιλερ:

«Δίκτυο Κατασκόπων» με τους Μπεν Κινγκσλεϊ, Μόνικα Μπελούτσι

Ένας κάποτε κορυφαίος μυστικός πράκτορας αρπάζει την ευκαιρία να δώσει πνοή στην καριέρα του αναλαμβάνοντας μία αποστολή που έχει να κάνει με πώληση χημικών όπλων στη Μέση Ανατολή. Όμως η Μοσάντ έχει βάλει τον δικό της πράκτορα στο κατόπι του και ο στόχος της αποστολής είναι μία αινιγματική γυναίκα με θολές προθέσεις. Ο πρωταγωνιστής σύντομα καταλαβαίνει ότι από θηρευτής θα γίνει το θήραμα.

Spider in the Web

Σκηνοθεσία: Έραν Ρίκλις

Ηθοποιοί: Μπεν Κινγκσλεϊ, Μόνικα Μπελούτσι

Διάρκεια: 113 λεπτά

Είδος ταινίας: Θρίλερ

Δείτε το τρέιλερ:

 

«21 Γέφυρες» – Μια περιπέτεια με τον «Black Panther» Τσάντγουικ Μπόουζμαν

Η ταινία ακολουθεί έναν ατιμασμένο ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης που έχει μια ευκαιρία για λύτρωση. Όταν «ρίχνεται» σε ένα ανθρωποκυνηγητό για να πιάσει ένα δολοφόνο, αρχίζει να ανακαλύπτει μια τεράστια συνομωσία που ενώνει τους συναδέλφους του με μια εγκληματική αυτοκρατορία. Πρέπει να αποφασίσει ποιον κυνηγάει και ποιος τον κυνηγάει. Κατά τη διάρκεια του ανθρωποκυνηγητού, το Μανχάταν είναι εντελώς αποκλεισμένο για πρώτη φορά, ακόμα και οι 21 γέφυρές του. Ο «Μαύρος Πάνθηρας» (Τσάντγουικ Μπόουζμαν) σε μία δυνατή αστυνομική περιπέτεια από τους παραγωγούς του «Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη».

21 Bridges

Σκηνοθεσία: Μπράιαν Κερκ
Ηθοποιοί: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τέιλορ Κιτς, Σιένα Μίλερ, Γκάρι Καρ
Διάρκεια: 99 λεπτά
Είδος ταινίας: Αστυνομική περιπέτεια

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Τα Άγρια Αγόρια» του Μπερτράν Μαντικό

Το ποιητικό ντεμπούτο του αιρετικού Μπερτράν Μαντικό. Στις αρχές του 20ού αιώνα, στο μικρό νησί Ρεουνιόν του Ινδικού ωκεανού, πέντε έφηβοι καλών οικογενειών διαπράττουν ένα άγριο έγκλημα. Ένας Ολλανδός καπετάνιος αναλαμβάνει τη συμμόρφωσή τους και τους παίρνει ως πλήρωμα στο στοιχειωμένο σαπιοκάραβό του. Οι μέθοδοι σωφρονισμού του ναυτικού σοκάρουν τα πέντε αγόρια που ετοιμάζονται για ανταρσία.

Les Garçons Sauvages / The Wild Boys

Σινεφίλ 2017

Διάρκεια: 110′

Ακατάλληλη κάτω των 17 ετών

Γαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπερτράν Μαντικό με τους: Ελίνα Λόουενσον, Πολίν Λοριγιάρ, Βιμάλα Πονς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Παίζοντας με τη Φωτιά»

Κωμωδία με τον πρώην παλαιστή Τζον Σίνα σε ρόλο πυροσβέστη.

 (Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο και Τάιλερ Μέιν) έρχονται να διασώσουν τρία αδέρφια (Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι και Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ) από μια καταστροφική πυρκαγιά, αμέσως συνειδητοποιούν ότι καμιά εκπαίδευση ως τώρα δεν θα μπορούσε να τους προετοιμάσει για την πιο δύσκολη δουλειά τους – να γίνουν μπεϊμπισίτερ. Οι πυροσβέστες αδυνατούν να εντοπίσουν τους γονείς των παιδιών και ενώ τους συμβαίνουν τα πάνω-κάτω στη ζωή και στη δουλειά τους, γρήγορα μαθαίνουν ότι τα παιδιά – όπως οι πυρκαγιές – είναι άγρια και απρόβλεπτα.

Playing with Fire

Σκηνοθεσία: Άντι Φίκμαν

Ηθοποιοί: Τζον Σίνα, Κίγκαν-Μάικλ Κέι, Τζον Λεγκουιζάμο, Τάιλερ Μέιν, Μπριάνα Χίλντεμπραντ, Κρίστιαν Κόνβερι, Φίνλεϊ Ρόουζ Σλέιτερ.

Διάρκεια: 96 λεπτά

Είδος ταινίας: Κωμωδία, Οικογενειακή

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η Αντιπροσωπεία

Πολιτικό δράμα από την Αλβανία. Το φθινόπωρο του 1990, δυτικοί διπλωμάτες καταφθάνουν στη γείτονα χώρα για να εξετάσουν τυχόν παραβάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το τότε κομμουνιστικό καθεστώς. Τότε επιλέγεται ένας επί 16 χρόνια πολιτικός κρατούμενος για να επιβεβαιώσει στους διπλωμάτες πως τίποτα το μεμπτό δε συμβαίνει στην Αλβανία. Εκείνος όμως μόλις συνειδητοποιεί τι συμβαίνει αποφασίζει να αλλάξει τα σχέδια του καθεστώτος.

Delegacioni / Delegation

Δραματική 2018

Διάρκεια: 79′

Αλβανογαλλική ταινία, σκηνοθεσία Μπουγιάρ Αλιμάνι με τους: Βίκτορ Ζούστι, Ξεβντέτ Φέρι, Ντριτσίμ Τσέπα.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Ο Βουλευτής της Βαλτικής

Η ζωή του επιστήμονα Κλέμεντ Τιμιριάζεβ στη βραβευμένη ταινία του 1937. Στο τέλος του 1917, στην Αγία Πετρούπολη κυριαρχούσαν οι πείνα, οι καταστροφές και το μίσος εναντίον των Μπολσεβίκων που βρίσκονταν στην εξουσία. Ένας επιστήμονας όμως δηλώνει την πίστη του σε αυτούς, ενώ παράλληλα δημοσιεύει ένα υπερασπιστικό προς τους προλετάριους άρθρο που τον αποξενώνει από τους συναδέλφους του. Εκείνος όμως είναι αποφασισμένος να στηρίξει μέχρι τέλους το νέο καθεστώς.

Deputat Baltiki / Baltic Deputy

Δραματική 1937

Διάρκεια: 90′

Σοβιετική ταινία, σκηνοθεσία Γιοσίφ Κέιφιτς, Αλεξάντρ Ζάρκι με τους: Νικολάι Τσερκάσοφ, Μπόρις Λιβάνοφ, Μαρία Ντομασίεβα.

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης