Με δύο ταινίες ξεκινά απόψε η κινηματογραφική εβδομάδα. Πρόκειται για τη ρουμανική σάτιρα του Ράντου Ζούντε «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» και το νοτιοκορεατικό δράμα του Χονγκ Σανγκ-σου «Η Γυναίκα που Έφυγε», που κέρδισε την περσινή Αργυρή Άρκτο.

«Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» – Mια τολμηρή κοινωνική σάτιρα από τον Ράντου Ζούντ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν το ερασιτεχνικό porn tape της Έμι διαρρέει στο διαδίκτυο, εκείνη προσπαθεί να διασφαλίσει τη θέση της στο σχολείο όπου εργάζεται, όσο η κοινωνική συνοχή παραπαίει εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.  Απόλυτα επίκαιρη, η ταινία που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του φεστιβάλ Βερολίνου είναι η πρώτη ταινία που καταγράφει την εποχή της πανδημίας σε μια θεότρελη κοινωνική σάτιρα.

Η Έμι, καθηγήτρια ιστορίας σε ένα πολύ καθώς πρέπει σχολείο, βλέπει την καριέρα και την υπόληψή της να απειλούνται όταν διαρρέει στο ίντερνετ μια ερασιτεχνική ταινία ερωτικού περιεχομένου στην οποία πρωταγωνιστεί. Οργισμένοι γονείς απαιτούν την απόλυσή της, η Έμι όμως αρνείται να παραδώσει τα όπλα. Το «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» είναι μια ταινία σε τρία, αφαιρετικά συνδεδεμένα μέρη: μια βόλτα στο Βουκουρέστι του σήμερα, ένα παιχνιδιάρικο γλωσσάρι από παραδοξολογίες κι αισχρότητες, που κορυφώνονται στο τρίτο μέρος, μία εκρηκτική κωμική αναμέτρηση.

Bad Luck Banging or Loony Porn

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σενάριο/Σκηνοθεσία: Ράντου Ζούντε

Πρωταγωνιστούν: Κάτια Πασκάριου (Έμι), Κλαούντια Ιερεμία (Η Διευθύντρια), Ολίμπια Μάλαι (Κα Λουτσία), Νικοντίμ Ουνγκουρεάνου (Lt. Γκεοργκέσκου), Αλεξάντρου Ποτόσεαν (Μάριους Μπουζντρουγκοβίτσι), Άντι Βασλουιάνου (κ. Οτοπεάνου)

Διάρκεια: 106’
Έτος Παραγωγής: 2021

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Γυναίκα που Έφυγε» του Χονγκ Σανγκ-σου

Ενώ ο σύζυγός της βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι, η Γκαμχί επισκέπτεται τρεις φίλες της που ζουν στα περίχωρα της Σεούλ. Στο πρώτο μέρος επισκέπτεται μια παλιά της φίλη που ζει έξω από τη Σεούλ και αρνείται να υποκύψει στις απαιτήσεις του γείτονά της να σταματήσει να ταΐζει τις γάτες της γειτονιάς, στο δεύτερο επισκέπτεται μια εκπαιδεύτρια γιόγκα που την κυνηγά ένας ποιητής με τον οποίο έκανε ένα one night stand και στο τρίτο μέρος επισκέπτεται την Γουτίν, μια γυναίκα που έχει παντρευτεί έναν συγγραφέα, με τον οποίο η Γκαμχί είχε κάποτε σχέσεις.

Domangchin Yeoja / The Woman Who Ran

Διάρκεια: 77′

Νοτιοκορεάτικη ταινία, σκηνοθεσία Χονγκ Σανγκ-σου με τους: Κιμ Μιν-Χι, Σονγκ Σέον-μι, Λι Έουν-μι

Δραματική ταινία, νοτιοκορεατικής παραγωγής του 2020, σε σκηνοθεσία Χονγκ Σανγκ-σου, με τις Κιμ Μιν-χι, Σέο Γιουνγκ-γχουα, Σονγ Σέονγκ-μιν κ.ά.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης