H  ταινία «1917» του Σαμ Μέντες, η οποία κέρδισε τα δύο σημαντικότερα βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες και αποτελεί ένα από τα φαβορί για τα εφετινά Όσκαρ, ήρθε και στη χώρα μας. Ανάμεσα στις υπόλοιπες επτά ταινίες που προβάλλονται την κινηματογραφική εβδομάδα που ξεκινά απόψε, ξεχωρίζουν «Η Ομορφιά της Ύπαρξης» του Ρόι Άντερσον και το ρωσικό δράμα «Ένα Ψηλό Κορίτσι».

«1917» – Μία επική πολεμική ταινία του Σαμ Μέντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σαμ Μέντες στα χαρακώματα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου δημιουργεί ένα μεγαλεπήβολο πολεμικό έπος.

Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια σχετικά δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή. Σε μια μάχη ενάντια στον χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο αδερφός του Μπλέικ. Γυρισμένο σαν μονοπλάνο σε πραγματικό χρόνο από τον σκηνοθέτη του Skyfall, Σαμ Μέντες, σε συνεργασία με τον βραβευμένο με Όσκαρ διευθυντή φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και με ένα μεγαλειώδες καστ, το 1917 είναι μία επική πολεμική ταινία που υπόσχεται να αφήσει το στίγμα της και να μείνει κλασική.

Σκηνοθεσία: Σαμ Μέντες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ηθοποιοί: Τζορτζ Μακέι, Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντιμπούρκ, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Διάρκεια: 110 λεπτά

Είδος ταινίας: Δραματική

Δείτε το τρέιλερ:

«Ένα Ψηλό Κορίτσι» του Καντεμίρ Μπαλάγκοφ

Ρώσικο δράμα εποχής βραβευμένο στις Κάνες. Μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο Λένινγκραντ, δύο γυναίκες προσπαθούν να επιβιώσουν με πενιχρά μέσα, ενώ αναζητούν τρόπο να ανακτήσουν την αξιοπρέπεια και τον παλιό τους εαυτό. Ένα παιδί θα τις φέρει κοντά και μια απώλεια θα δοκιμάσει τις ηθικές αντοχές τους σ’ έναν κόσμο γεμάτο προσωπικά και κοινωνικά αδιέξοδα. Η ταινία απέσπασε το βραβείο των κριτικών και εκείνο της σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα στις Κάνες, ενώ αποτελεί την επίσημη πρόταση της Ρωσίας στα ξενόγλωσσα Όσκαρ.

Dylda – Beanpole

Δραματική 2019

Διάρκεια: 137′

Ρωσική ταινία, σκηνοθεσία Καντεμίρ Μπαλάγκοφ με τους: Βικτώρια Μιροσνιτσένκο, Βασίλισα Περελίτζινα, Αντρέι Μπικόφ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Η Κατάρα» – Μια ταινία τρόμου του Νικόλας Πέσκε

 Από τον Sam Raimi, παραγωγό του «Μην ανασαίνεις» και το «Πρόσωπο του κακού» έρχεται μία σκοτεινή, νέα ματιά.

Καθώς μια νεαρή μητέρα δολοφονεί την οικογένειά της στο σπίτι της, μια μητέρα και ένας νέος ντετέκτιβ προσπαθούν να διερευνήσουν και να λύσουν την υπόθεση. Αργότερα, ανακαλύπτεται ότι το σπίτι είναι καταραμένο από ένα εκδικητικό φάντασμα που τιμωρεί εκείνους που εισέρχονται, με βίαιο θάνατο. Τώρα, προσπαθεί να σώσει τον εαυτό της και το γιο της από τα δαιμονικά πνεύματα του καταραμένου σπιτιού της γειτονιά της.

The Grudge

Σκηνοθεσία: Νικόλας Πέσκε

Ηθοποιοί: Μπέττυ Γκίλπιν, Άντρια Ράιζμπορο, Γουίλιαμ Σάντλερ, Λιν Σάιε, Τζον Τσο.

Διάρκεια: 94 λεπτά

Είδος ταινίας: Τρόμου, Μυστηρίου

Δείτε το τρέιλερ:

 

«Η Βασίλισσα του Χιονιού» – Το κλασικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε μια μοντέρνα animation διασκευή

Η Bασίλισσα του Xιονιού βασισμένη στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν δημιουργεί ένα νέο ψυχρό κόσμο όπου ένας πολικός άνεμος έχει παγώσει τις ανθρώπινες ψυχές. Η Βασίλισσα του Χιονιού προσπαθεί να βρει και να καταστρέψει κάθε καλλιτέχνη και κάθε δημιουργικό έργο. Σε αυτό τον ψυχρό και μαγεμένο κόσμο η μικρή Τζέρντα αναζητεί τον χαμένο αδελφό της Κέι. Στη διαδρομή της θα συναντήσει πολλά εμπόδια αλλά και καινούριους φίλους σε μία περιπέτεια που η αγάπη νικάει τα πάντα!

Snow Queen (Μεταγλ.)

Σκηνοθεσία: Μαξίμ Σβέσνικοφ, Βλαντλεν Μπαρμπ

Ακούγονται οι:

Διάρκεια: 85 λεπτά

Είδος ταινίας: Kινούμενα σχέδια

Δείτε το τρέιλερ:

Η Ομορφιά της Ύπαρξης

Υπαρξιακό δράμα του Ρόι Άντερσον βραβευμένο στο φεστιβάλ Βενετίας. Μια σειρά στυλιζαρισμένων αυτοτελών ιστοριών αντικατοπτρίζουν τους στοχασμούς του σκηνοθέτη πάνω σε διαφορετικά υπαρξιακά ζητήματα, άλλοτε μακάβρια και άλλοτε με καυστικό χιούμορ.

Om det Oändliga / About Endlessness
 
Σινεφίλ 2019

Διάρκεια: 78′

Σουηδο-γερμανο-νορβηγική ταινία, σκηνοθεσία Ρόι Άντερσον με τους: Μάρτιν Σέρνερ, Μπενγκτ Μπέργκιους, Άνια Μπρομς.

Δείτε το τρέιλερ:

 

Corpus Christi

Ο Ντάνιελ βιώνει μια πνευματική μεταμόρφωση σε ένα κέντρο κράτησης. Παρόλο που το ποινικό του μητρώο τον εμποδίζει από το να κάνει αίτηση στην ιερατική σχολή, ο ίδιος δεν έχει καμία πρόθεση να παρατήσει το όνειρό του και αποφασίζει να υπηρετήσει μια ενορία μικρών πόλεων.

Σκηνοθεσία: Γιαν Κομάσα

Πρωταγωνιστούν οι: Μπαρτόζ Μπιελένια, Αλεξάντρα Κονιέζνα, Ελίζα Ρίσεμπελ.

Δείτε το τρέιλερ:

«Ουπς! Ο Νώε Έφυγε…»

Ταινία κινουμένων σχεδίων με ήρωες τα ζωάκια που δεν επιβιβάστηκαν στην κιβωτό του Νώε. Δύο πλασματάκια, πατέρας και γιος, που ανήκουν στο φανταστικό είδος των φρουφρούληδων, καταφέρνουν να επιβιβαστούν στην κιβωτό όμως μια απροσδόκητη αναποδιά τους χωρίζει και ο μικρός μένει πίσω, με το ξέσπασμα της τρομερής πλημμύρας να πλησιάζει.

Σκηνοθεσία: Τόμπι Γκένκελ, Σον ΜακΚόρμακ

Δείτε το τρέιλερ:

 

Η Νύχτα τ’ Αγι’ Αντώνη

Ταινία του Θανάση Σκρουμπέλου εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία του αντιστασιακού Δημήτρη Τατάκη. Ένα βράδυ ένας στρατιωικός εν αποστρατεία εγκλωβίζεται στη Μακρόνησο όπου συναντά τον Περικλή και τη Σάρα, με τους οποίους θα αναγκαστεί να μοιραστεί τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά του.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Σκρουμπέλος

Πρωταγωνιστούν οι: Μαρία Παπαγαβριήλ, Θοδωρής Προκοπίου, Θανάσης Κοντός

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης