Sully

Η ταινία αφηγείται τη δραματική αληθινή ιστορία του Καπετάνιου Τσέσλι «Σάλι» Σαλενμπέργκερ, που από τη μια στιγμή στην άλλη έγινε ήρωας στις ΗΠΑ όταν προσγείωσε με ασφάλεια το ακινητοποιημένο disabled τζετ στον Ποταμό Χάντσον παρά τον τεράστιο κίνδυνο, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών και αφήνοντας ολόκληρο τον κόσμο με κομμένη την ανάσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ

Ηθοποιοί: Τομ Χανκς, Λόρα Λίνεϊ, Άαρον Έκχαρτ, Άννα Γκαν

Δραματική ταινία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

Μπεν Χουρ

Mετά την κλασική ταινία Μπεν Χουρ του Γουίλιαμ Γουάιλερ με τον Τσάρλτον Ιστον, επανέρχεται η θρυλική επική ιστορία που παραμένει μια από τις πιο εντυπωσιακές θρησκευτικές περιπέτειες όλων των εποχών.

Τον Μπεν χουρ υποδύεται ο Τζακ Χιούστον και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ.

Η ταινία αφηγείται την επική ιστορία του Μπεν-Χουρ, ενός πολυβασανισμένου γόνου πλούσιας εβραϊκής οικογένειας που κατηγορείται άδικα για την απόπειρα δολοφονίας Ρωμαίου αξιωματούχου από τον θετό αδερφό του, αξιωματικό του ρωμαϊκού στρατού. Έχοντας χάσει τον τίτλο του, την οικογένεια και τη γυναίκα του, ο Μπεν Χουρ γίνεται σκλάβος στις γαλέρες και, έπειτα από μια πραγματική οδύσσεια στις θάλασσες, ο Μπεν Χουρ επιστρέφει στην πατρίδα του για να δικαιωθεί και να εκδικηθεί. Τελικά, όμως, βρίσκει τη λύτρωση με τους οικείους του.

Ben Hur

Σκηνοθεσία: Τιμούρ Μπεκμαμπέτοφ

Ηθοποιοί: Τζακ Χιούστον, Τόμπι Κεμπέλ, Μόργκαν Φρίμαν, Ναζανίν Μπονιάντι, Πιλού Άσμπεκ, Ροντρίγκο Σαντόρο.

Δραματική ταινία

Δείτε το τρέιλερ:

Hands of Stone

Στη δυνατή αυτή δραματική ταινία, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο υποδύεται τον θρυλικό Ρέι Αρσέλ, που απογείωσε την καριέρα του Ρομπέρτο Ντουράν, του μποξέρ από τον Παναμά που κέρδισε τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών.

Ο Ντουράν, γνωστός και ως «Χέρια από Πέτρα» για τη δριμύτητα των χτυπημάτων του, απέδρασε από την φτωχική του ζωή και αγωνίστηκε για πέντε δεκαετίες, κερδίζοντας 103 από τους 119 αγώνες του, αλλά έμεινε στην ιστορία για τον σοκαριστικό τρόπο με τον οποίο εγκατάλειψε τον πιο κρίσιμο αγώνα της καριέρας του.

Δραματική ταινία

Σκηνοθεσία: Τζόναθαν Τζακούμποβιτς

Ηθοποιοί: Έντγκαρ Ραμίρεζ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τζον Τορτούρο

Δείτε το τρέιλερ:


Τα Χρυσά Μας Χρόνια

Ενώ ο Πολ ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το Τατζικιστάν για να επιστρέψει έπειτα από καιρό στο Παρίσι, θυμάται την παιδκή του ηλικία… Τα ξεσπάσματα της μητέρας του… Τον ισχυρό δεσμό που είχε με τον αδερφό του Ιβάν, ένα βίαιο παιδί… Θυμάται…Όταν ήταν δεκαέξι χρονών, τον απαρηγόρητο πατέρα του.. Εκείνο το ταξίδι στη Ρωσία… Θυμάται όταν ήταν δεκαεννιά, την αδελφή του, τα ξαδέρφια του, τους φίλους που τον πρόδωσαν… Τις σπουδές στο Παρίσι… Μα πάνω απ’ όλα ο Πολ θυμάται την Έστερ. Ήταν το κέντρο του κόσμου του.

Γαλλική δραματική ταινία, 2015

Σκηνοθεσία Αρνό Ντεπλεσάν με τους: Ματιέ Αμαλρίκ, Κουεντίν Ντολμέρ, Λου Ρουά – Λεκολινέ

Δείτε το τρέιλερ:

Όλα Όσα Μάθαμε Μαζί

Η ταινία αφηγείται την αληθινή ιστορία του Λαέρτη, ενός ταλαντούχου βιολιστή, ο οποίος μετά από χρόνια προετοιμασιών αποτυγχάνει στις εισαγωγικές εξετάσεις στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Σάο Πάολο. Σιγά σιγά αναγκάζεται να εγκαταλείψει το όνειρο της καριέρας σε κάποια μεγάλη συμφωνική ορχήστρα και βρίσκει δουλειά ως δάσκαλος μουσικής σε ένα δημόσιο γυμνάσιο – λύκειο. Μία καθόλου εύκολη υπόθεση, όπως αποδεικνύεται. Όμως η μεταμορφωτική δύναμη της μουσικής αλλά και αυτή η ξεχωριστή σχέση, που προκύπτει ανάμεσα σε καθηγητή και μαθητές, ανοίγουν τις πόρτες σε ένα νέο κόσμο.

Tudo Que Aprendemos Juntos

Δραματική βραζιλιάνικη ταινία, 2015 σκηνοθεσία Σέρτζιο Μασάντο με τους: Λάζαρο Ράμος, Κάικε Χεσούς, Έλζιο Βιέρα.

Δείτε το τρέιλερ:

Σ’ Αγαπώ Ισπανικά

Ισπανική κωμωδία, ριμέικ του αυστραλιανού «Μαζί σου κι ας Πεθάνω». Πέντε ιστορίες αγάπης και σεξ εκτυλίσσονται κατά την διάρκεια ενός καυτού καλοκαιριού στη Μαδρίτη. Ο Πάκο και η Άνα είναι ένα παντρεμένο ζευγάρι που έχει χάσει εδώ και καιρό το πάθος στη σχέση του με αποτέλεσμα να μένουν και οι δύο ανικανοποίητοι. Ο Χοσέ Λουίς προσπαθεί να ξυπνήσει τη ερωτική επιθυμία στην γυναίκα του Παλόμα , που ύστερα από ένα ατύχημα βρίσκεται καθηλωμένη σε αναπηρική καρέκλα. H Μα Καντελάρια και ο Αντόνιο προσπαθούν να κάνουν παιδί. Ο Άλεξ προσπαθεί να ικανοποιήσει τις φαντασιώσεις της Ναταλίας ενώ η ίδια αναρωτιέται αν τελικά θα της κάνει πρόταση γάμου. Τέλος η Σάντρα μια μοναχική γυναίκα αναζητά απελπισμένα τον έρωτα. Μία κωμωδία που εξερευνά χωρίς αναστολές την ερωτική επιθυμία.

Κωμωδία

Σκηνοθεσία: Πάκο Λεόν.

Ηθοποιοί: Ναταλία ντε Μολίνα, Άνα Κατζ, Μπέλεν Κουέστα, Λούις Καγιέτζο, Μα Παζ Σαγιάκο, Λουίς Μπερνέγιο, Ντέιβιντ Μόρα, Καντέλα Πένα, Πάκο Λεόν, Ρέα Γκιμένεζ, Άλεξ Γκαρθία, Αλεξάντρα Χιμένεθ

Δείτε το τρέιλερ:

Ο Κλέψας του Κλέψαντος

Η ανεπανάληπτη κωμωδία του Μάριο Μονιτσέλι σε επανέκδοση. Μια συμμορία μικροαπατεώνων, που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Είναι, όμως, τόσο γκαφατζήδες που φεύγουν με μοναδική λεία μια κατσαρόλα με μακαρονάδα! Η ταινία που έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική κωμωδία.

Κωμωδία 1958

Ιταλική ταινία, σκηνοθεσία Μάριο Μονιτσέλι με τους: Κλαούντια Καρντινάλε, Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ρενάτο Σαλβατόρε, Τοτό.

Δείτε το τρέιλερ:

Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ευγένιου Ο’ Νηλ του 1931 σε διασκευή σεναρίου από τον σκηνοθέτη της Ντάντλεϊ Νίκολς. Το θεατρικό εμφανίζει παραλληλισμούς τόσο με την τραγωδία Ηλέκτρα του Σοφοκλή, όσο και με την Ορέστεια του Αισχύλου με κεντρικούς χαρακτήρες που θυμίζουν τον Αγαμέμνονα, την Κλυταιμνήστρα, τον Αίγισθο, την Ηλέκτρα και τον Ορέστη.

Κατά τη λήξη του Αμερικανικού εμφυλίου, ενώ ο αρχηγός της οικογένειας Μάνον, Έζρα (Ρέιμοντ Μάσεϊ) πρόκειται να επιστρέψει στο σπίτι του μαζί με το γιο του Όριν (Μάικλ Ρέντγκρεϊβ), η κόρη του Λαβίνια (Ρόζαλιντ Ράσελ) ανακαλύπτει ότι η μητέρα της Κριστίν (Κατίνα Παξινού) διατηρεί εξωσυζυγικές σχέσεις με τον πλοίαρχο Μπραντ (Λίο Γκεν), τον οποίο η ίδια είχε ερωτευτεί. Κυριευμένη από την αίσθηση της απόρριψης και της προδοσίας, η Λαβίνια αντιμετωπίζει τη μητέρα της λέγοντάς της όλα όσα γνωρίζει, απειλώντας την να αποκαλύψει τα πάντα στον πατέρα της σε περίπτωση που δεν απομακρυνθεί από τον εραστή της.

Λίγο αργότερα η Κριστίν και ο πλοίαρχος σχεδιάζουν να σκοτώσουν τον καρδιοπαθή Έζρα προσθέτοντας δηλητήριο στα φάρμακά του. Όταν ο Έζρα επιστρέφει λογομαχεί με τη σύζυγό του, η οποία του αποκαλύπτει ότι προτίθεται να τον αφήσει, συγχύζεται και υπόκειται καρδιακό επεισόδιο. Η Κριστίν τότε του δίνει το δηλητηριασμένο φάρμακο και τον σκοτώνει. Η Λαβίνια ακούει τις φωνές από το δωμάτιο του πατέρα της και τρέχει να βρει τι συνέβη και τον βρίσκει ετοιμοθάνατο να της υποδεικνύει την Κριστίν ως δολοφόνο του. Την ημέρα της κηδείας του επιστρέφει στο σπίτι των Μάνον, ο Όριν που τρέφει παθολογική αγάπη για την Κριστίν.

Όταν η Λαβίνια του αποκαλύπτει την εξωσυζυγική σχέση της μητέρας τους με τον πλοίαρχο, ο Όριν θολώνει κι αποφασίζει να βοηθήσει τη Λαβίνια να πάρει εκδίκηση. Σκοτώνει λοιπόν τον πλοίαρχο Μπραντ και ωθεί τη μητέρα του στην αυτοκτονία. Έπειτα τα αδέλφια Μάνον φεύγουν για ταξίδι με σκοπό να ξεχάσουν τα εγκλήματά τους. Όταν όμως επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος διαπιστώνουν ότι η ζωή τους έχει πλέον καταστραφεί κι ότι οι τύψεις τους θα παρεμβάλονται σε κάθε τους προσπάθεια για ευτυχία.

Mourning Becomes Electra

Κοινωνική ταινία

Σκηνοθεσία: Ντάντλεϊ Νίκολς

Πρωταγωνιστούν: Ρόζαλιντ Ράσελ, Μάικλ Ρεντγκρέιβ, Κατίνα Παξινού, Ρέιμοντ Μάσεϊ, Κερκ Ντάγκλας

Δείτε το τρέιλερ:

Η Πλημμύρα

Τρίωρη ταινία του Πολωνού Γέρζι Χόφμαν, υποψήφια για Όσκαρ το 1975. Η σουηδική εισβολή κατά της πολωνικής-λιθουανικής Κοινοπολιτείας τα έτη 1655-1658, είναι γνωστή ως «Η Πλημμύρα», η οποία τελικά ματαιώθηκε από τις πολωνικές- λιθουανικές δυνάμεις. Ωστόσο, το ένα τέταρτο του πληθυσμού της πολωνικής-λιθουανικής κοινοπολιτείας έχασαν τη ζωή τους μέσα από τον πόλεμο και την πανούκλα και η οικονομία της χώρας καταστράφηκε.

Ο Αντζεϊ Κμίτιτς, αφού απόκτησε τιμές και δόξα στο πεδίο της μάχης, έρχεται στο εξοχικό των Μπιλέβιτς για να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του μέντορα και προστάτη του: να γίνει δικαιούχος κληρονόμος του, ζητώντας το χέρι της εγγονής του Αλεξάνδρας (Ολένκα για τους δικούς της).

Potop

Δραματική 1974

Πολωνική ταινία, σκηνοθεσία Γέρζι Χόφμαν με τους: Ντάνιελ Ολμπρίτσκι, Μαλγκορζάτα Μπράουνεκ, Ταντέους Λομνίσκι.

Δείτε το τρέιλερ:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης