Ξεκινούν οι αιτήσεις συμμετοχής για το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών στο Βερολίνο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο «Babylon» από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2022.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για όλα τα τμήματα του φεστιβάλ με καταληκτική ημερομηνία στις 3 Δεκεμβρίου 2021. Η παραγωγή των ταινιών που μπορούν να κατατεθούν, πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020. Δεκτές θα γίνουν ελληνικές παραγωγές, συμπαραγωγές ή διεθνείς ταινίες που έχουν στο επίκεντρο ελληνικό θέμα ή έχουν Έλληνες συντελεστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την περσινή -και λόγω πανδημίας- online 6η διοργάνωση «οι ταινίες επιστρέφουν στις αίθουσες και το Greek Film Festival in Berlin γιορτάζει τα χρώματα, την πολυφωνία, την πολυ-συλλογικότητα, την πολυθεματικότητα, την πολυμορφία. Είμαστε έτοιμοι για αυτή την έβδομη, κατά σειρά, κινηματογραφική πρόκληση με ένα αυστηρά επιλεγμένο πρόγραμμα που ελπίζουμε ότι θα συγκινήσει ξανά το κοινό», λέει η διευθύντρια του φεστιβάλ, Σοφία Σταυριανίδου.

Η 7η διοργάνωση περιλαμβάνει το διαγωνιστικό πρόγραμμα Emerging Greeks Competition με πρώτες ή δεύτερες ταινίες μυθοπλασίας μεγάλου μήκους, το πρόγραμμα Ντοκιμαντέρ, ειδικές προβολές, τη θεματική ενότητα με LGBTQI+ με μια επιλογή από τις καλύτερες ταινίες του είδους, μικρού μήκους ταινίες, συζητήσεις, εικαστικό δρώμενο και μουσικές εκδηλώσεις.

To βραβείο Emerging Greeks Award 2022 για πρωτοεμφανιζόμενους σκηνοθέτες συνοδεύεται από χρηματικό ποσό 1.000 ευρώ και είναι προσφορά από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικότερες πληροφορίες στη διεύθυνση thegreekfilmfestivalinberlin.com

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης