Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Χάλι Μπέρι παραμένει μια από τις ομορφότερες γυναίκες και υψηλά αμειβόμενες ηθοποιούς στη χολιγουντιανή οθόνη. Με μια εκπληκτική σιλουέτα συνειδητοποιεί κανείς ότι δεν έχει μεγαλώσει σχεδόν καθόλου από το 2002, όταν αναδείχθηκε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ιστορία των βραβείων.
 
Μιλώντας στο «GH» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, για τις ανασφάλειες και τις φοβίες που είχε ως έφηβη σε μια μικρή πόλη του Οχάιο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
 
«Δεν υπήρχαν πολλές γυναίκες ιδίου χρώματος στο καλλιτεχνικό χώρο με τις οποίες θα μπορούσα να ταυτιστώ», είπε η ηθοποιός. «Έτσι, πέρασα τα πρώτα μου χρόνια και την εφηβεία μου, ν’ αγωνίζομαι με τον εαυτό μου και την προσωπική μου αξία για να νιώσω αυτοπεποίθηση».
 
Και συνέχισε: «Φοιτούσα σε ένα γυμνάσιο με πολύ λίγα “μαύρα” παιδιά. Ένιωθα πολύ κατώτερη. Νόμιζα ότι δεν “ταίριαζα” με το περιβάλλον του σχολείου. Δεν είχα εικόνες επιτυχημένων ή όμορφων, ανθρώπων που έμοιαζαν με εμένα. Ευτυχώς, υπήρξε ένας δάσκαλος που με βοήθησε και τον ευγνωμονώ».
 
«Άρχισα τότε να ψάχνω άτομα με τα οποία θα μπορούσα να ταυτιστώ, όπως η Ντιάχανν Κάρρολλ (Diahann Carroll), η Νταϊάνα Ρος (Diana Ross), και στη συνέχεια η Γουίτνεϊ Χιούστον (Whitney Houston)».
 
Αποφοίτησε από το σχολείο ως άριστη μαθήτρια, αρθρογράφος στη σχολική εφημερίδα και βασίλισσα του χορού των αποφοίτων. Τη δεκαετία του 1980, συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς ομορφιάς, κερδίζοντας το Miss Teen All American το 1985 και το Miss Ohio USA το 1986. Έγινε η Miss USA το 1986.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης