Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο της Μάριον Ράμσι, η οποία ήταν γνωστή από τη σειρά ταινιών της δεκαετίας του ’80 «Police Academy» («Η μεγάλη των μπάτσων σχολή»).

Η Ράμσεϊ ήταν ιδιαίτερα αγαπητή στους φαν της σειράς ταινιών «Police Academy» όπου υποδυόταν την γλυκομίλητη αστυνομικό «Λαβέρν Χουκς» με την ψιλή φωνούλα που όμως μεταμορφωνόταν σε… θηρίο όταν χρειαζόταν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ηθοποιός, που κατείχε κεντρικό ρόλο στις έξι πρώτες ταινίες του franchise, είχε ισχυριστεί ότι εμπνεύστηκε τη χαρακτηριστική φωνή από τον Μάικλ Τζάκσον.

Πέραν ωστόσο του κινηματογραφικού ρόλου που της χάρισε την αναγνώριση, η Ράμσι είχε μία αξιόλογη πορεία στο Μπρόντγουεϊ. Είχε μεταξύ άλλων πρωταγωνιστήσει στο μιούζικαλ «Eubie!», με θέμα τη ζωή του πιανίστα της τζαζ Γιούμπι Μπλέικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένη στην Πενσιλβάνια το 1947, η Μάριον Ράμσι ξεκίνησε την καριέρα της από το θέατρο παίζοντας στην εμβληματική παράσταση «Hello, Dolly!», τόσο στην πρώτη παράσταση του Μπρόντγουεϊ, όσο και στις μεταγενέστερες περιοδείες.

Ο ατζέντης της δήλωσε ότι η Ράμσι ήταν «ιδιαίτερα υπερήφανη» για το γεγονός ότι τα Dreamgirls του Μπρόντγουεϊ έγιναν τελικά μια μεγάλη κινηματογραφική παραγωγή το 2006, καθώς ήταν μία από τις τραγουδίστριες στις οποίες βασίστηκε ο ένας από τους τρεις πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Είχε παίξει επίσης στην τηλεοπτική σειρά The Jeffersons, που είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και εμφανιζόταν τακτικά στο Σόου του Μπιλ Κόσμπι. Έφυγε από τη ζωή στις 7 Ιανουαρίου 2021 έπειτα από σύντομη ασθένεια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης